karfi4ka тренира - интервали он холд

Прескочи до:

30.04.11
01:35

Пфф не се увличаш по кармичните криви на живота целящи вероятен неуспех :D Начи ще мачкаш : )

30.04.11
22:09

20.04.2011г.

Храна:

09:30 - 4 супени лъжии овесени ядки, 200гр. кисело мляко, канела, кокосови стърготини, половин супена лъжица мед;
13:00 - протеин;
15:00 - два бутерки, парче кекс, малко снежанка, няколко парчета кашкавал(пред това да не ям нищо, избрах да ям това);
21:30 - свински ребра, краставица;

Храната днес издиша малко... :D :D :D

Тренировка:

10:30 - 13:00

Кросфит:

1) Заучаване на скок върху кутия (box jump);
2) max:
- скок на височина;
- лицеви опори - 25;
3) Комплекс - Tripple Death by…
1-ви рунд:
1-ва минута – 1 box jump (остатъка от минутата - почивка)
2-ра минута – 1 суинг (остатъка от минутата - почивка)
3-та минута – 1 лицева опора (остатъка от минутата - почивка)
2-ри рунд:
4-та минута – 2 box jump (остатъка от минутата - почивка)
5-та минута – 2 суинг (остатъка от минутата - почивка)
6-та минута – 2 лицеви опори (остатъка от минутата - почивка)
3-ти рунд:
7-ма минута – 3 box jump (остатъка от минутата - почивка)
8-ма минута – 3 суинг (остатъка от минутата - почивка)
9-та минута – 3 лицеви опори (остатъка от минутата - почивка)
… и така издържах до пълни 14 рунда. От 15-ти рунд направих 15 box jump-а, 15 суинга и 9 лицеви опори. Раздадох се максимално, гледах да правя всяко повторение в целия му...диапазон, в момента, в който техниката ми започна да куца и имах нужда да чийтвам - приключих. Do 14-тия рунд правих суинговете с 16 кг пудовка, на 15-тия смених с 8 кг. Слънцето ми разказа играта, мислех, че ще припадна всеки момент, бая се уморих и реших, че не е необходимо да умирам :D :D :D Определено адски се уморих, лицевите опори особено зле ми дойдоха. Чудна тренировка. Утре пак :D :D :D

Репетицията беше отложена - имаше шестчасов уъркшоп от 10:00 до 16:00, който пропуснах заради кросфит тренировката...и слава Богу, бил адски тъп :D :D :D Бил толкова тъп, че накрая отложената репетиция беше върната, но...аз не можах да отреагирам...на промените :D :D :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 30.04.11 22:21.

01.05.11
01:13

така, така...всичко в името на кросфита:)

01.05.11
08:38

казано от slavko на 01.05.11, 01:13:

така, така...всичко в името на кросфита:)

E, не, всичко не, просто видът на уъркшопа беше такъв, че не си струваше, но само аз се доверих на шестото си чувство, ако беше от онези, които правим със солистите на Lord of the dance…щеше да е друго :D

АААААААА, какъв “секси” текезесарски тен си имааааааааааам :D :D :D И как ме болиииии. И имам мускулна треска на изключително странни места! :^)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 01.05.11 08:38.

01.05.11
09:05

казано от karfi4ka на 01.05.11, 08:38:

АААААААА, какъв “секси” текезесарски тен си имааааааааааам :D :D :D И как ме болиииии. И имам мускулна треска на изключително странни места! :^)

И аз същоооооооооооооо, но след малко тръгвам за Младост, за още една доза :).

01.05.11
09:09

Имате ли мускулна треска някъде? Аз си мислех, че положението с мускулната треска при мен ще е по-сериозно... само леко ме придърпват гърдите и рамената, баджаците са железни не се обаждат (за сега). До хладилника ще стигна 100%! хахахах

Целувки и за двете ви, дано успея да дойда да ви видя!

01.05.11
10:48

Супер сте, момичета :) Как имате сили да кросфитвате и двата дни - не знам, но браво!

01.05.11
16:14

казано от Atom на 01.05.11, 10:48:

Супер сте, момичета :) Как имате сили да кросфитвате и двата дни - не знам, но браво!

Силве, имаме сили защото сме големи ентусиасти. А пък и е много мотивиращо, тъй като всички в групата са готови да дадат всичко от себе си, а не го правят заради едната визия, което е вторичен фактор, а го правят заради усещането. Поне аз така си мисля :).

Теди, трябваше да дойдеш. Заслужаваше си. В момента всичко ме боли и едвам си обличам панталоните :D :D :D. Ще те чакаме другата седмица.

01.05.11
18:15

казано от libra на 01.05.11, 09:09:

Имате ли мускулна треска някъде? Аз си мислех, че положението с мускулната треска при мен ще е по-сериозно... само леко ме придърпват гърдите и рамената, баджаците са железни не се обаждат (за сега). До хладилника ще стигна 100%! хахахах

Целувки и за двете ви, дано успея да дойда да ви видя!

ей, не дойде значи да ни подкрепиш морално поне :D :D :D Аз имам мускулна треска на трапеца!! Много странно, дори не мога да предположа от какво, сутринта усещах лекичко бедрата, но сега вече, след днешния ден, бая болят. Сутринта яко трапецът и леко гърдите.

казано от karpi на 01.05.11, 16:14:

казано от Atom на 01.05.11, 10:48:

Силве, имаме сили защото сме големи ентусиасти. А пък и е много мотивиращо, тъй като всички в групата са готови да дадат всичко от себе си, а не го правят заради едната визия, което е вторичен фактор, а го правят заради усещането. Поне аз така си мисля :).

Мерси, Атомче, да вземеш като се прибереше да се присъединиш, а? :D :D :D
Силите идват от ентусиазма, права е karpi. Определено груповата тренировка е особено мотивираща!!! Съгласна! Абе, не ми се ще да изпускам, защото ми доставя страхотно удоволствие това гърчене, усещането еееееееее....пфффффффф :D :D :D

Наде, и аз трудно движа краката, а сутринта наистина съвсем лекичко усещах, сега вече си боли, кека съм си още, т’ва е положението :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 01.05.11 19:28.

01.05.11
18:23

Щот не тичаш :D

01.05.11
18:53

01.05.2011г.

Храна:

09:30 - две филии “Вита”, 30гр. кашкавал, 30гр. суджук;
12:45 - банан;
13:10 - протеин;
15:00 - зелена салата, 120гр. агнешко, 30гр. кашкавал, две пъдпъдъчи яйца, едно яйце, домат, краставица;
19:00 - свински ребра, домат, краставица;
22:00 - две яйца;

Добавки:протеин, рибено масло, витамини

Тренировка:

10:30 - 13:00

Кросфит

Комплекс:

5 рунда от станция 1:
200м тичане
5 х преден клек с 20кг
10 х крънчове
15 х суинг с 16кг

5 рунда от станция 2:
200м тичане (по-скоро ходене)
5 х лицеви опори с отлепяне на ръцете
10 х box jump
15 х бърпита

5 рунда от станция 3:
200м тичане (по-скоро ходене)
5 х хоризонтално набиране на халки
10 х лицеви опори
15 х сумо тяга хай пул с 8кг

5 рунда от станция 4:
200м тичане
5 х ренегадско гребане
10 х латерални бърпта
15 х клек без тежест

200м тичане след последния рунд

Направих станциите в поредност 4, 2, 3, 1. Основната ми цел беше да се отърва от омразните бърпита (всъщност трябва да призная, че не ги мразя вече толкова много, даже започвам да им симпатизирам, макар, че ме докарват до такова изтощение), докато съм свежа и мога да ги изпълнявам що-годе добре, постарах се. По грешка в първия рунд на станция 5 направих 20, вместо 10 латерални бърпита, защото броях от едната и от другата страна за едно повторение :D :D :D Предпочетох да не редувам станциите, а една по една да изпълнявам петте рунда от всяка. Общо взето доста се уморих. Но днешната тренировка беше много по - приятна от вчерашната, заради липсата на каквото и да било слънце. Напротив беше леко хладничко, особено в началото припръскваше дъждец - доста мотивиращо и приятно в интерес на истината, предполагам, че ако беше гигантски порой нямаше да мисля така. Приключих за 68:29. Прекрасна тренирвока.

Репетиция нямаше.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 02.05.11 16:06.

01.05.11
19:18

“...А пък и е много мотивиращо, тъй като всички в групата са готови да дадат всичко от себе си, а не го правят заради едната визия, което е вторичен фактор, а го правят заради усещането...”

това, все едно аз съм го написал...браво бе момиченце!!!

Какъв е тоя обем на тая тренировка... 4км бягане, 200 бърпита...

Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 01.05.11 19:35.

01.05.11
19:39

казано от GreyKnight на 01.05.11, 19:33:

Какъв е тоя обем на тая тренировка... 4км бягане, 200 бърпита...

Специален  :D :D :D Такъв си беше комплексът :D :D :D И все пак не разбирам какво искаш да кажеш..

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 01.05.11 19:47.

01.05.11
19:49

бах го...и аз не разбирам...
Рицарю...какъв обем искаш да ти каже Иглика...???
искаш да кажеш, че е прекалено много, може би....

Да, прекалено много е...

АЧ

01.05.11
22:00

Ти тренираш по-хард от мен, но Юли е виновен за това.. :) Нека да Ви мъчи, за да станете ... дяволи :) Какво представлява “латерални бърпита” ? Ако може някое клипче да видя. Питах чичо Гугъл, ама нещо не ми помага :(

Мнението беше редактирано от Ачо на 01.05.11 22:14.

01.05.11
22:23

Латералните бърпите се правят със скок но настрани. Да речем имаш конус и като направиш скока плеснеш с ръце скока е настрани следващото се връщаш пак в начална позиция и така прескачаш- ляво-дясно-ляво. и тн...

Да си призная тайно и аз не харесвам такива комплекси, дето продължават над 30 минути и съвсем негузно ще ги избягвам :D

01.05.11
22:27

...като с тоя скок прескачаш съответното нещо -  в примера на СКОТА конуса.

АЧ

01.05.11
22:30

Благодаря. Разбрах. Интересно е :)

02.05.11
11:04

Десо, ами пробвай да направиш “Eva” за под 30 минутки...ако успееш, идвам ти да ме тренираш:)

бъзикам се де...наистина над 30-35мин. непрестанна работа не е подходяща за всеки атлет...но пък зависи колко си адаптиран...и суплементиран:)

02.05.11
11:17

казано от slavko на 02.05.11, 11:04:

Десо, ами пробвай да направиш “Eva” за под 30 минутки...ако успееш, идвам ти да ме тренираш:)

бъзикам се де...наистина над 30-35мин. непрестанна работа не е подходяща за всеки атлет...но пък зависи колко си адаптиран...и суплементиран:)

А какво е кажеш във връзка с мнението на GreyKnight, че вчерашната ми тренировка е с твърде голям обем?

02.05.11
11:22

казано от karfi4ka на 02.05.11, 11:17:

А какво е кажеш във връзка с мнението на GreyKnight, че вчерашната ми тренировка е с твърде голям обем?

По-важното е твоето впечатление. Как ти понесе? Изтощена? Тонизирана? Премина ли някаква психологическа граница?
Има комплекси, които отиват отвъд атлетическите ползи. От тях ползите са най-вече за психиката, не толкова за физиката.

02.05.11
11:31

казано от Vic на 02.05.11, 11:22:

казано от karfi4ka на 02.05.11, 11:17:

По-важното е твоето впечатление. Как ти понесе? Изтощена? Тонизирана? Премина ли някаква психологическа граница?
Има комплекси, които отиват отвъд атлетическите ползи. От тях ползите са най-вече за психиката, не толкова за физиката.

Предполагам, че си прав. Специално вчерашният ми понесе изключително добре, да, изморих се страшно. Но съвсем не мога да кажа, че се чувствам зле от това. Предполагам се дължи и на това, че във вторите и третите пет рунда тичането беше по-скоро ходене. Опредлено има една психологическа граница, която усетих, че преминавам - ужаса от бърпитата, вече не ме плашат толкова много, даже им симпатизирам :) А и климатичните условия сякаш предразполагаха. Определено се чувстах, особено по-късно вечерта страшно уморена, но безкрайно удовлетворена. Хем изтощена, хем тонизирана, ако има такъв вариант - така ми понесе.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 02.05.11 11:34.

02.05.11
11:44

казано от karfi4ka на 02.05.11, 11:31:

...
Предполагам, че си прав. Специално вчерашният ми понесе изключително добре, да, изморих се страшно. Но съвсем не мога да кажа, че се чувствам зле от това. Предполагам се дължи и на това, че във вторите и третите пет рунда тичането беше по-скоро ходене. Опредлено има една психологическа граница, която усетих, че преминавам - ужасът от бърпитата, вече не ме плашат толкова много, даже им симпатизирам :) А и климатичните условия сякаш предразполагаха. Определено се чувстах, особено по-късно вечерта страшно уморена, но безкрайно удовлетворена. Хем изтощена, хем тонизирана, ако има такъв вариант - така ми понесе.

Точно! Тренировката не трябва да е само временно разрушаване с цел свръхвъзстановяване. Тя трябва да калява не само тялото. Ето защо периодично трябва да минаваш през наглед непосилни и едва ли не ненужни предизвикателства.

Нагласата за преодоляване на трудности се пренася и извън залата/стадиона. И вместо да си кажеш “Ха! 200 бърпита?!? Кому е нужно? Кога в реалния живот ще ми потрябва това?”, просто ще натиснеш и ще продължиш... Докрай!

02.05.11
17:03

или 300 бърпита и 5км. бягане...в 30 градуса пек...

не съм мислил за ползите...а дали ще ми издържи ЦНС-то докрая...

наистина от чисто физиологично-спортна гледна точка е безрасъдно...а от друга е...ОК...правим го:)

02.05.11
21:31

02.05.2011г.

Храна:

09:00 - две филии “Вита”, 30гр. кашкавал, 30гр. суджук;
12:30 - две яйца, 50гр. пастърма, 30гр. кашкавал, домат;
15:00 - 30гр. сурови ядки;
16:30 - 50гр. суджук, половин банан;
20:00 - две яйца, 60гр. пастърма, домат, красавица, репички;
22:30 - кисело мляко.

Днес почивен ден. Все още имам мускулна треска на трапеца и вътрешната част на бедрата бедрата. Освен това вратът ми е схванат и не мога да се въртя наляво, доста неприятно :D :D :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 04.05.11 10:43.

04.05.11
10:42

03.05.2001г.

Храна:

09:30 - две филии “Вита”, 30гр. кашкавал, 30гр. суджук;
11:00 - 200мл прясно мляко с кафе;
13:30 - 130гр. пилешко, филия “Вита”, краставица;
17:30 - 50гр. сурови ядки;
20:00 - една бира, половин пица (към 150гр.).

04.05.11
14:57

Ей, мишле...струва ми се, че много малко ядеш (сравнявам със себе си хаха).
Достатъчно ли те?

04.05.11
15:52

казано от libra на 04.05.11, 14:57:

Ей, мишле...струва ми се, че много малко ядеш (сравнявам със себе си хаха).
Достатъчно ли те?

Ами там е работата, че и аз не знам. Понякога и на мен така ми се струва. Ама уж гледам да ям на 3-4 часа и като усетя, че съм гладна също ям. Може би наистина го има този момент. Май трябва да вкарам малко въглехидрат на обяд, обърквам се и аз. Просто понякога не знам колко трябва да е, а пък същевременно с оглед целите ми, не мога да ям докато се наям. Гледам да съм лекичко гладна след хранене. Но нямам ясен отговор за себе си храня ли се достатъчно :D :D :D

04.05.11
17:02

Поразгледах ти храненето за последния месец, не се храниш лошо, и количествата са ти добре, последните дни ти е малко месото обаче на 2 и на 3.Аз мисля, че за теб тия количества са достатачни, и според трен които правиш, аз се храня по доста подобен начин и ям малко повечете тебе.Не виждам и изивара в менюто ти, и зеленчуци като брокули и брюкселско зеле,червено цвекло,моркови, препоръчвам ти ги.Аз малко съм ги спрял, че цяла зима ги ядох и малко почнаха да ми писват, ама скоро ще ги почвам пак :)

04.05.11
17:09

казано от Bojidar Stefchev на 04.05.11, 17:02:

Поразгледах ти храненето за последния месец, не се храниш лошо, и количествата са ти добре, последните дни ти е малко месото обаче на 2 и на 3.Аз мисля, че за теб тия количества са достатачни, и според трен които правиш, аз се храня по доста подобен начин и ям малко повечете тебе.Не виждам и изивара в менюто ти, и зеленчуци като брокули и брюкселско зеле,червено цвекло,моркови, препоръчвам ти ги.Аз малко съм ги спрял, че цяла зима ги ядох и малко почнаха да ми писват, ама скоро ще ги почвам пак :)

Извара не ям, защото ми се гади от нея. Червено цвекло се научих да ям...преди два дни - опитах едно парченце, досега бягах от него като дявол от тамян. За другите - ще ги вкарам. Последните две седмици обаче тренировките ми не са много критерий за определяне достатъчността на храненето, защото почивах от тежестите, заради кръста и почти не съм танцувала по форсмажорни причини :) А за месото на втори и на трети - вчера бях на рожден ден, имаше пица, нямаше избор :D :D :D Иначе - ще вкарам още месо :) Затова го водя онлайн тоя дневник, разчитам, че ако нещо е малко или много, или грешно, или каквото и да било, някой ще ми каже, затова благодаря ;)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 04.05.11 17:12.

04.05.11
17:20

Е разбира се, нали сме за това да си помагаме, от страни най-лесно се виждат грешките, за тия два дена не е никъв проблем, аз и по повече си  позволявам да ям квото си искам, не е фатално :D, а трябва да се прави и почиващ ден от месо даже два :) аз применро днес за вечеря сън запланувал кашкавал пане, салатка, извара и 1 филийка “Вита”. По въпроса с изварата, аз я мрязех и повече от тебе, ям извара от 2 3 месеца, направо не можех да я по насям гадеше ми се от нея, но странно 2 3 пъти ядох на сила и са вече ми харесва много даже така си я ям :) Обаче, тая от сиренето още не мога да я ям, пробвай тая кашкавалената, аз само такава ям и е вкусна понася се ;)

04.05.11
17:26

казано от Bojidar Stefchev на 04.05.11, 17:20:

Е разбира се, нали сме за това да си помагаме, от страни най-лесно се виждат грешките, за тия два дена не е никъв проблем, аз и по повече си  позволявам да ям квото си искам, не е фатално :D, а трябва да се прави и почиващ ден от месо даже два :) аз применро днес за вечеря сън запланувал кашкавал пане, салатка, извара и 1 филийка “Вита”. По въпроса с изварата, аз я мрязех и повече от тебе, ям извара от 2 3 месеца, направо не можех да я по насям гадеше ми се от нея, но странно 2 3 пъти ядох на сила и са вече ми харесва много даже така си я ям :) Обаче, тая от сиренето още не мога да я ям, пробвай тая кашкавалената, аз само такава ям и е вкусна понася се ;)

Аз дори не знаех, че има кашкавалена :D Не мога да си почивам от месото, защото ако не ям месо, все едно не ям въобще :D Така, че такива разпускащи дни при мен за рядкост и дефакто са само в дни, които представляват цялостно отклонение от режима ми нахранене - например ако ям някакви тестени работи. Но тези дни са изключителна рядкост, следователно дните без месо са също такава рядкост. Ще пробвам тази чудна кашкавалена извара.

04.05.11
17:33

Кашкавалената е супер вкусна, нищо общо с тая от сирене, оная и аз не мога да ям, абсурд :D

04.05.11
17:38

Не съм съвсем сигурна , но по - голямата част от изварата на пазара е кашкавалена...и обезмаслена (нали и масло требе да се прави)
Кашкавалът дава значително повече цвик , или там както се казва , от сиренето и е по - изгодно за производителя :)
Потърси си необезмаслена или полумаслена - тя е по - вкусна :)
И аз съм така с месото...просто  ден без месо не ми е ден :D
Поздрави :)

04.05.11
23:48

Ще я пробвам, да видим :) Благодаря :)

04.05.2011г.

Храна:

11:30 - две филии “Вита”, 50гр. кашкавал;
14:30 - 150гр. пишеко, домат;
17:30 - 50гр. сурови ядки, зелена ябълка;
20:30 - 150гр. свинско, задушени брокули.

Добавки: рибено масло, витамини.

Както винаги при мен повече учене води до по-малко трениране. Никога не съм можела да ги съчетавам добре. Естествено, не защото няма време за едното заради другото.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 05.05.11 10:29.

06.05.11
23:35

05.05.2011г.

Храна:

10:30 - две филии “Вита”, 60гр. кашкавал;
15:00 - пилешки руладини с царевица, 50гр. картофено пюре;
18:00 -  30гр. сурови ядки;
19:30 - печен картоф със сирене, морков, кисела краставичка, масилини.
22:30 - кисело мляко.

06.05.2011г.

10:00 - бисквитникът на Атом
14:00 - 130гр. свинско, краставица;
17:30 - 50гр. извара, кисело мляко;
19:30 - едно парче от бисквитника;
20:00 - кашкавал, пастърма;

Днес ходене по магазини малко. Иначе се възползвах от хубавото временце и покарах колело следобеда. После...спах :D

07.05.11
16:17

Гледам изварка има вече ж менюто, как е харесва ли ти, кашкавален ли си взе?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1