18.05.05
13:18
Предпочитам да подхождам индиувидуално , конкретно за теб-можеш да включиш за талията странични навеждания покраи тяло , но без тежест, както и вьртене на диск в супер серия с упржн. за коремните мускули.С всяка следваща тренировка увеличаваи повторенията.За краката прадполагам искаш да наблегнеш на вьтрешната и вьншна част крак както и на седалищните мускули.Основно правило , прави на сьответните уреди /аддуктор и абдуктор/ с малка тежест , както и на уреда за задна част крак , но не едно след друго упржн. а ги редуваи с други за да може крьвния поток да не се концентрира само в краката .Прави отново много повторения /40-50/ за да може да стане по качeствено изгарянето на подкожната мазнина .Ако имаш други вьпроси даваи...
tigra , привет ,предния сьвет не беше за тебе .При положение , че искаш маса и сила тренировката ти се доближава до тази на мьжете .А нещо по конкретно интересува ли те...
Благодаря ти:)
Ще се възползвам от съветите ти,когато ми се наложи ,засега мисля ,че добре се справям :)
Хм. Многото повторения не горят подкожни мазнини, понеже локалната редукция на мазнини е невъзможна.
Хм. Многото повторения не горят подкожни мазнини, понеже локалната редукция на мазнини е невъзможна.
В крайна сметка кое е правилното? С по-малки тежести, повече повторения, с по-големи тежести по-малко повторения или мах тежести с мах повторения :lol: :lol: :lol:
Аз мисля, че SERGIO е прав. Само дето според мен не го е написал много правилно. Не, че трябва да се прави разграничение между мъжката и женската тренировка, а трябва да се разграничават тренировките в зависимост от целите на трениращите. Като цяло, повечето жени (говоря за сериозни и трениращи, а не за мързеливите!) имат по-различни цели (а повечето и физически възможности) и оттук идва различието и в техните тренировки и диети. Разбира се, че има и такива, които имат по-различни, по-специални, по-големи цели , като Tigra например, което оценявам, но тренировките отново трябва да бъдат индивидуално съобразени.
Иначе относно мързела, незаинтересоваността, безмислените диети (или по скоро убийствено гладуване) и т.н., мисля, че всички ще се обединиме около едно мнение...Само искам да вметна, че и медиите достатъчно допринасят за това жените и младите момичета да искат да са все по-слаби и хилави...
Специални поздрави за всички трениращи хора в тоя форум! :P
В крайна сметка кое е правилното? С по-малки тежести, повече повторения, с по-големи тежести по-малко повторения или мах тежести с мах повторения :lol: :lol: :lol:
Максималните тежести, с които можеш да направиш избраният от теб разумен брой повторения ;)
18.05.05
15:40
Петко , нека изясним нещата за да н е се получават недоразумения сред дамите.Мисля , че на всеки му е ясно , че повечето повторения водят до оформяне и логично изчистване от мазнини за конкретната мускулна група .Както вече казах необходимо е и корекция в диетата.А като се включи и велоергометьр в началото и в края на тренировката, резултатьт постепенно ще доиде .В краина сметка говорим за сваляне по естествен начин , а не чрез диуретици или химия.Максималните тежести само биха ги обезформили.В краина сметка, тези , които искат да свалят трябва да правят с повече повторения , а другите които тьрсят маса и сила да правят с по големи тежести .Мисьлта ми беше , ч е по бьрзо редуциране /разграждане/ на подкожна мазнина ще стане с повече повторения , а не с по малко...
Хм момчета с постовете си създавате едно грешно впечатление у дамите. Няма такова нещо “малко повторения с големи тежести” и “много повторения с малка тежест”. Навсякъде тежестите са максималните с които може да се изпълнят въпросните повторения.
Ако някой работи за трупане на мускули - прави 8 повторения с максималната тежест. Ако някоя мацка цели повече горене на мазнини и оформяне - то тя прави примерно 20 повторения, но също с МАКСИМАЛНАТА тежест с която може да ги изпълни. Защото повечето момичета си мислят че за да не трупат мускули не трябва да работят до отказ, или като си свършат серията да не са много много изморени :)
Максималните тежести само биха ги обезформили.
Не мисля че максималните тежести ще обезформят тялото на една дама, това е поредният мит.
[quote author=“SERGIO GYM”]Мисля , че на всеки му е ясно , че повечето повторения водят до оформяне и логично изчистване от мазнини за конкретната мускулна група
На мен не ми ясно. Как точно повечето повторения изчистват мускулите и горят мазнини? Мускулите не използват директно мазнините за енергия. Дори и да го правят, при много продължителни натоварвания (примерно маратонско бягане), то тези мазнини се горят едновременно от цялото тяло, а не от определен мускул.
Все едно да се опитваш да гориш мазнини от корема с много коремни преси ;)
А многото повторения (в рамките на 50, ако искаш), се енергообезречават изцяло от АТФ и гликогена в мускулите. Да се опитваш да правиш стотици повторения, за да влезеш в аеробен режим и да започнеш да гориш мазнини е безсмислено. Дори и да го постигнеш, мазнините няма да се изчистят от конкретната мускулна група, задействана в упражнението, а от цялото тяло. По - добре да ходиш да тичаш, така ефекта ще е сигурен.
[quote author=”Петко К”]Как точно повечето повторения изчистват мускулите и горят мазнини?
И аз точно това се канех да питам.... :roll:
18.05.05
17:38
Петко , пак сьм аз ,мисля ,ч е няма смисьл да спорим , просто бих предложил на дамите , които следят нашата дискусия да пробват и двата варианта , твоя с по големите тежести и моя с по малките тежести ,те сами ще преценят ефекта .И накрая като завьршек искам да кажа ,че в моя Дамски Фитнес многото повторения с по малка тежест наистина вьршат работа.Желая ти успех , както на теб , така и на всички дами , които са решили чрез Фитнеса да изглеждат по красиви и елегантни...
Съгласна съм,че е най-добре е всяка дама както се изразихте да прецени сам своята програма... да повечете повторения спомагат за стимулиране на метаболизма... същото действие има и кардио тренировката... подобрява кръвообрщението и ред други неща,на които не искам да обръщам внимание в момента.... това което искам дакажа е че ... въобще не е вярно твърдениео са многото и малкото тежести
това си е пълна просотиия извинявайтвемного...дайте цял ден да си мяткам една гиричка от 1 кг и да се надявам да отслабна... малки тежести е да бицепс не мога да правя с 15 кг но защо не с 6 до изтощение.. след това усещаш промяната... може би различията идват от това че просто жените не са свикнали а и не се очаква от тях да дигат тежести... по- големи но според мен.. тежестите за опредлена серия и упражнение се определят от силата и издръжливостта било то на жената или мъжа... и в случая се наместват отново хормоните които просто пречат на една нормална жена да развие както силата така и мускулите на един мъж със същите данни без двойно по големи усилия както в храненето така и тренировки ..и със сигурност химия....
така че... повторения да но не на минимални тежести..аз на отивам на фитенс за да мяткам на ляво и на дяско дъмбелченца.. отивам да тренирам... :wink:
Така е.. и аз се присъединявам (за пореден път).. тренира се с максимума (или както обощихме съвсем образно.. “тренира се като при мъжете”).
Когато се цели сваляне на % мазнини, то съвсем логично е дамите да се стремят след силовата си тренировка да включат 40-50 мин. вело или друга активна аеробна дейност и да не щадят сили (а не по презумкцията, че са жени.. и не трябва да се мъчат като мъжете)..
За това си говорим тук.. а тези които не са прочели внимателно предишните постове, нека да се върнат в началото и внимателно да прочетат за какво сме си говорили, а не да си повтаряме едно и също нещо...
[quote author=“perlsite”].......след силовата си тренировка да включат 40-50 мин. вело или друга активна аеробна дейност и да не щадят сили ....
ехееее тва няма ли да им е малко много на тия дами ?
Въобще няма да им е много. Едно средностатистическо момиче ако тренира 2-3 пъти в седмицата за два месеца спокойно може да свикне на въпросното натоварване. Аз мисля че пътеката е по ефективна и затова препоръчвам да се тича след тренировка по 30 мин. (говоря за жени които искат да свалят мазнини). Човек много бързо свиква да тича 30 мин с 7км/ч да речем. Говоря за общия случай.
:arrow: И аз моля потребителите които пишат в тази тема да я четат от самото начало, а не да пишат общи неща ;)
ОК, чета, чела съм и пак ще чета, ако за мен се отнася. А ако съм повторила нещо, се извиниявам...
Относно мнoгoто повторения - присъединявам се, но не с минимални или пък твърде малки тежести, а с близки до максималните. Само дето това”до отказ” било за каквото и да е, малко ме притеснява. Не съм му фен напоследък. Даже съм правила до отказ +5 повече и честно казано не виждам ефект поне при мен. Имам предвид, че с внимателно съобразени серии и повторения постигам същия ефект. Пък при други може да е различно-незнам.
А относно 30мин. кардио - въобще не са много, имайки предвид минималните 20мин. При 40-50min. си зависи от човека, но може и да дойдат малко много, ако останалата част от тренировката е тежка...си мисля аз. А пък мазнините (както и всичко останало) се топят не само с повторения и кардио, но и с много постоянство, щото това често се забравя според мен...
Лек ден на всички :P