Мога ли да изкарам плочки, когато качвам ?

01.05.11
23:18

Ако може, дайте ми линкове да чета :) Ще ви помоля, да не ми се надсмивате !

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 02.05.11 08:57.

АЧ

01.05.11
23:28

http://street-fitness.7bg.eu/index.php?/topic/73-коремни-мускули-плочки/ Само се регистрирай и прочети всичко внимателн.

02.05.11
00:38

Мерси , но вскичко което го прочетох ми е , пределно ясно ! Дали с ВВД  ще  ги изкарам и ,дали можете да ми набавите информация за “Горене на мазнини , същевременно качване на ММ” ?? Мисля че , НВД - ВМ беше , но неможах да намеря информация за нея ...

АЧ

02.05.11
08:29

Тук в сайта има инфо търси

От какво зависи дали ще имаш плочки и как те ще изглеждат?
1. От процента ти на подкожни мазнини.
2. От обема на коремните мускули.

Обема на коремните мускули се постига чрез тренировки и съответно хипертрофия. За да се случва тази хипертрофия трябва да даваш на организма си достатъчно качествена храна.

За да се виждат плочките е необходимо да имаш около 10% мазнини. Към 11% и нагоре нещата стават доста “замазани”. Как се постига такъв процент мазнини - чрез хранителен режим.

Има три варианта/ситуации:

1. Имаш много нисък процент мазнини (6-7%) и слаби/плоски коремни мускули. Започваш с добре калкулиран хранителен режим за покачване на маса. Може да е ВВД, НВД-ВМ, РБД...по желание на клиента. Казвам добре калкулиран и структуриран, за да бъде съотношението качени мазнини:мускули поне 1:2 в най-добрия случай. По този начин чрез тренировки и хранене успяваш да увеличиш обема на коремните си мускули и да запазиш нисък процент мазнини, което от своя страна оформя една супер преса.

2. Имаш висок процент мазнини (14% и нагоре), но пък и обемни и оформени коремни мускули. В този случай с хранителен режим за покачване на тегло няма как да “откриеш” пресата => ще ти трябва режим за редуциране на подкожните мазнини и тренировки за коремните мускули, не заради точковата редукция, а за да държиш пресата тонизирана и да не позволяваш на тялото да използва мускулния протеин за енергия (което пък зависи и от много други неща). Та...сваляш процента на мазнини до 9-10% и пресата “изкача” на бял свят.

3. Имаш около 10% мазнини, но пък пресата ти не се вижда, защото мускула няма обем. Караш хранителен режим за поддържане на тегло съчетан с подходящи тренировки за коремните мускули и чакаш те да пораснат.

Капиш? :)

02.05.11
12:31

Попринцип ако си начинаещ качваш/сваляш едновременно при добър режим,но после става трудно,но все пак мисля , че до малка степен е възможно!
Ако калориите се намалят вместо с 500 само с 150-200,то няма даима голямо забавяне на метаболизма и може да се достигне изграждане на мускулатура,но все пак това е на теория.Трябва да имаш и малко генетични дадености за да правиш тези магии ;Д

02.05.11
23:11

Според аватара ми , начинаещ ли съм ? :D

02.05.11
23:17

Според аватара ти - Защо питаш тук тогава ? : )

03.05.11
12:23

Защото досега само съм качвал и то не с хранителен режим , т.е мислих ,че като ям дюнери и пици ще кача,то качвах ама само мазнина. От както почнах да чистя и се регистрирах тука ,направо се родих. :D Сега съм на НВД и много добре ми се отразява. Понеже не съм изпълнявал правилно ВВД и ми е интерестно зимата като почна, как ще ми се отрази !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1