моят хранителен режим

25.04.11
22:56

Здравейте! :)

От известно време ям по този начин (по-долу ще го опиша),чувствам се добре,имам енергия,но все пак искам да се посъветвам с вас,защото винаги може и повече.Ето какво съм ял днес,примерно:

Сутринта-3 яйца,3 филии хляб,40-50 грама луканка
Обяд-цяла скумрия (доста беше голяма,около 400 грама има,може би) и една чиния с варени картофи (може би около 300-400 грама)
Следобяд-3 филии и 150-200 грама пушено свинско месо (от тези готовите,дето ги продават по големите магазини нарязани)
Вечеря-4 кюфтета и 3 филии хляб (може би около 300 +/- 20-30 грама кайма)
2 пъти през деня ядох и по 2 банана (имах 2 тренировки-2 след едната и 2 след другата)

-хляба е черен-най-често немски,черен хляб
-каймата е качествена,вземам я от една месарница,ако може да се вярва на продавачите вътре
-редувам обяда-един път 2-3 свински пържоли (около 300 грама) с варени картофи,една цяла скумрия с варени картофи или 1/2 пиле с няколко печени картофа
-почети всеки ден ям по 2-3 банана,днес 4
-2-3 пъти в седмицата ям и сурови лешници
-рядко се случва да имам по 2 тренировки
-ръст около 170,67кг,18 години

Какво,според вас,може да се подобри?На училище си нося сандвичи със свинско пушено филе.Обмислям да започна да си нося и половината обяд на училище,че е доста обемен и не знам дали го усвоявам,но ще ми е доста трудно и не знам дали ще имам време там за 2 яденета.Проблем ли ще е ако го оставя така обяда?И да вметна,че не обичам овесени ядки/трици.

25.04.11
23:01

Чрез този хранителен режим ще покачиш маса :)

26.04.11
01:49

Храненето,което е на обед,можеш да го разделиш на две,през около 2 часа.Тези филета,които се продават пушени са доста не благонадежни,първо ги тъпчат с какво ли не,за да са трайни,второ съдържанието на месо също е под въпрос.Удобни са,но като избор нека да са ако нямаш нищо друго с което да си направиш сандвичи.

Овесените ядки,са доста вкуска храна стига да знаеш как да си я приготвиш.Прегледай това и може да ти дойдат доста добри идеи.
http://www.youtube.com/watch?v=XQOcOz_K6Bc

27.04.11
13:22

казано от camael на 25.04.11, 22:56:

Здравейте! :)

От известно време ям по този начин (по-долу ще го опиша),чувствам се добре,имам енергия,но все пак искам да се посъветвам с вас,защото винаги може и повече.Ето какво съм ял днес,примерно:

Сутринта-3 яйца,3 филии хляб,40-50 грама луканка
Обяд-цяла скумрия (доста беше голяма,около 400 грама има,може би) и една чиния с варени картофи (може би около 300-400 грама)
Следобяд-3 филии и 150-200 грама пушено свинско месо (от тези готовите,дето ги продават по големите магазини нарязани)
Вечеря-4 кюфтета и 3 филии хляб (може би около 300 +/- 20-30 грама кайма)
2 пъти през деня ядох и по 2 банана (имах 2 тренировки-2 след едната и 2 след другата)

-хляба е черен-най-често немски,черен хляб
-каймата е качествена,вземам я от една месарница,ако може да се вярва на продавачите вътре
-редувам обяда-един път 2-3 свински пържоли (около 300 грама) с варени картофи,една цяла скумрия с варени картофи или 1/2 пиле с няколко печени картофа
-почети всеки ден ям по 2-3 банана,днес 4
-2-3 пъти в седмицата ям и сурови лешници
-рядко се случва да имам по 2 тренировки
-ръст около 170,67кг,18 години

Какво,според вас,може да се подобри?

Eми ако го спазваш достатачно далго според мен съучениците ти ще почнат да ти завиждат!

Не си написал целта си, но в момента по много груби сметки, понеже част от информацията е недостатъчна, приемаш по 2000-2100 калории. Със сандвичите в училище може да го докараш до към 2600 калории, но няма как да знам. Твоя калориен баланс (КБ) е между 2400 и 2700 калории. Т.е. по този начин най-вероятно ще си поддържаш теглото. Естествено, както каза и Biad_, тия филета са много съмнителни и най-добре си купувай истинско месо вместо тях. Най-вероятно ще ти излезне и по-евтино. Луканката и тя. Най-добре я замести с 50-100гр. сирене или кашкавал. Смесването на риба (мазнини) и картофи (въглехидрати с висок ГИ) според мен не е добра идея. Защо съм обяснил тук - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/52699 . Най-добре гледай да преобладават или мазнините или въглехидратите. Закуска, обяд и вечеря нищо не ми говорят. Гледай да разпределиш храненията си на равни интервали от време. На по 3-4 часа, но да не са на по-малко от 2. За каймата - ако не я правят пред очите ти и в нея можеш да се съмняваш. Вкарай и някакви зеленчуци. Ако ще караш без зеленчуци, задължително си купи мултивитамини и минерали като добавка от аптеката. Даже и да ядеш пак си вземи :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.04.11 17:09.

02.05.11
20:18

Благодаря за коментарите :)
Изникна ми още един въпрос.Ако след по-обемните ядения приемам ензими,дали това ще ми помогне да усвоявам по-голяма част от тях?

казано от ftm на 02.05.11, 20:18:

Благодаря за коментарите :)
Изникна ми още един въпрос.Ако след по-обемните ядения приемам ензими,дали това ще ми помогне да усвоявам по-голяма част от тях?

Със сигурност! Но ензимите се пият точно преди яденето, а не след него. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1