01.05.11
21:53
Здравейте, нацепени батки.Имам 2 въпроса, по които не съм много компетентен и реших да попитам като нормален човек тук.Свърши ми периода на качването,а сега е време тази маса да я стегна.Ето и питанките свързани с това:
1.От бума на въглехидрати, с които се хранех редовно, качих килограми , каквато ми беше и целта, но не ги качих много равномерно и една част ми остана на корема.В идеите ми за хармонично тяло, присъства и стегнат и офоромен корем, за това реших да се захвана и да коригирам корема.На пипане плочките се усещат, просто трябва да се свали един слой мазнина и са готови.За да направя това, започнах да тренирам корем по 8минутната програма за плочки във вибокс ( - коремът се пръсва от болка ), увеличил съм протеиновия прием, за сметка на въглехидратите и се стремя да ги изолирам до една по-достъпна цифра, все по-често правя кардио под формата на футбол с другари.Убягва ли ми нещо ? Да очаквам ли резултати от тежката програма и да изхвърля ли сладкото и газираното от менюто си ?
2.В периода ми на качване, тренирах и силово, нещо за което не съжалявам.Но понеже ме и кефеше, не се замислях много за външния си вид.Тягата растеше, клекът и той горе-долу, но ето тук идва и проблема ми.От редовните клякания, задника ми порастна значително, и това не ми се нрави.И други хора го забелязаха и го констатираха - още една причина, която ме кара да мисля, че това е така ? Чудо голямо - ще кажете.Да, ама не съм нито 100 килограма, нито 80 - за това не изглежда и красиво.Много ми се иска да го коригирам това, но наистина нямам ни най малка представа, как да го направя.Много ще съм ви благодарен, да дадете предложения и да изразите мнение по въпросите ми.Опитах се да прочета каквото мога, но предпочитам да питам и “патило”, за да си разясня нещата, които ме касаят.
Мерсаж, и по-здрави!
1.Задължително изхвърли сладкото и газирото,увеличи протеина за сметка на въглехидратите( както правиш ) и прави кардиото 2-3-4 пъти седмично по 20-30 мин!
2.Прави преден клек вместо обичайният клек.Тъй като както казва всеизвестният фитнес гуру - Винс Жиронда : Натоварването от клека трябва да влиза в бедрата, а не в задника !
По - здрави !
Просто спри бурзите въглехидрати и продължавай да тренираш с тежко и интензивно, защото така изискваш същата енергия от организма ,но като не приемаш толкова много въглехидрати, ще посяга на мазнините за енергия. Разбира се трябват ти най малкото аминокиселини ,за да предпазиш мускулната маса. Успех :)
2.В периода ми на качване, тренирах и силово, нещо за което не съжалявам.Но понеже ме и кефеше, не се замислях много за външния си вид.Тягата растеше, клекът и той горе-долу, но ето тук идва и проблема ми.От редовните клякания, задника ми порастна значително, и това не ми се нрави.И други хора го забелязаха и го констатираха - още една причина, която ме кара да мисля, че това е така ? Чудо голямо - ще кажете.Да, ама не съм нито 100 килограма, нито 80 - за това не изглежда и красиво.Много ми се иска да го коригирам това, но наистина нямам ни най малка представа, как да го направя.Много ще съм ви благодарен, да дадете предложения и да изразите мнение по въпросите ми.Опитах се да прочета каквото мога, но предпочитам да питам и “патило”, за да си разясня нещата, които ме касаят.
Чакай сега, тук има нещо, което много рязко противоречи с моите поне разбирания.
Говориш за периода на качване като за нещо минало/приключващо, и в същото време не си нито 100, нито дори 80 кила - сигурен знак, че периодът би трябвало да не е към края си, а по-скоро в началото, първо.
Второ, другите хора, особено нямащите понятие от спорт (да, не шампионската лига в сряда, а спорт) могат да заблязват доста странни и несъществуващи неща. Я дай някакви снимки в цял ръст да го видим тоя голям задник на тия кила, които си в момента. Според мен няма да има нищо за виждане, ама нека все пак се работи с факти.
Трето, ако все пак държиш да ти е плосък задника (което е..доста зле по принцип) - диета, защото шансът от килограмите, които си качил (и които не би трябвало да са много, освен ако не си бил 50 преди да започнеш) да си натрупал значителна мускулатура точно там е 0. За това се искат години, много храна и доста кила на клека, така че ако нещо се е натрупало най-вероятно е мазнинка.
edit: видях ти дневника, всъщност. С тия работни тежести и тая храна мускули по задника НЕ СИ направил. Виж, малко мазнини като нищо имаш сложени, защото храната общо взето не става (да го кажем по-меко :) ). Формулата, която на твоя етап трябва да следваш е качествени храни + сериозно вдигане на тежестите на основните упражнения (лег широк и тесен хват, тяга, клек, набиране, кофи, техника на обръщане, раменна преса). И двете не ги виждам да ги има (в интерес на истината за тежестите се стараеш виждам, но с тая програма - толкова; прекалено много ръце и лег преса за твоя стаж, а и не само).
А това трябва да продължи години, а не след 3-4 качени кила да става дума за края на периода на качване и плочки/голям задник. Това ако ще правиш нещата като хората, иначе не знам ...
Мнението беше редактирано от G33K на 02.05.11 12:11.
02.05.11
12:15
Така е като си играете с огъня (високите въглехидрати) :)
За да качиш много в корема и гъза, най-вероятно имаш някакъв дисбаланс на хормоните или просто не са в оптимални съотношения.
Една снимка наиситна ще помогне доста, защото до сега всики просто гадем и дори може никой да не е прав.
казано от Freelancer на 02.05.11, 12:15:
Една снимка наиситна ще помогне доста, защото до сега всики просто гадем и дори може никой да не е прав.
Какво гадаем, то си е ясно ;)
Голям гъз се прави с 10+ повторения на 150+ кила клек on a regular basis. Другото е от ядене на неохрани.
Ами, въпроса е, че като започнах периода на качване бях около 60 килограма, сега съм около 70.Напълно е вероятно и аз да се газирам излишно, но 2-3 момичета го забелязаха - може би, защото са свикнали да ме гледат 40 кила в 8 клас.Храната спрях да я пиша, за да не се нервирам излишно.В последните дни в менюто ми редовно присъства месо, мляко, яйца, като въглените са намалени - като резултат - апетита ми за джънкове се понижи и не ям къде на сила, къде от глад на всеки 10 минути.Колкото до програмата - не съм съгласен.Наблягам на ръцете, защото ми се виждат несъразмерни на долната част - 38,5 прасец, 56,5 бедро на бицепс - 34.За напред планирам да поддържам някаква форма на РБД, но нямам идея как да заместя домашните сандвичи, докато съм в училище
ПС: Не казвате нищо за корема.Трябва ли да вкарам 30 минутно кардио, за да стопя малко мазнина от там ?
56.5 бедро и 34 ръка са несъразмерни ?! Ти какво искаш, ръката ти да е колкото бедрото ли, разбери, че нямаш нужда от отслабване и гъза ти не е голям.
вкарваш сандвичите в междучасията?
например аз правя така:
6:30 ставам и закусвам
9:30 имам междучасие и ям сандвич
после в 12:15 имам междучасие и ям сандвич
после към 3 часа в нас ям
и така...
Не, напротив - не твърдя, че съм дебел.Просто искам да изгоря шкембенцето и да “ошлайфам” едно хармонично тяло.Отказах се да гоня силови постижения и затова се насочих към нещо, което ще ми докара удовлетворение.Дори обратното - искам да достигна 75-80, но първо да изчистя сегашното дередже, а в последствие - “на час по лъжичка”
но 2-3 момичета го забелязаха - може би, защото са свикнали да ме гледат 40 кила в 8 клас.
:D Ясно.
Ти Здрач не си ли гледал (добре де, и аз не съм ама знам за гей-модата която се налага сред подрастващите)? Иска ми се да ти кажа, че ще им мине, ама да ти кажа оптимизмът ми от година на година се топи.
И btw, бедрото ти е малко за ръцете, а силовите постижения сега са за да може след 5-6 години да имаш и мускули по себе си, а да не си 75 килограмов хармоничен полу-трениращ ;)
Мнението беше редактирано от G33K на 02.05.11 22:06.
Прав си гийк, стремя се да вдигам повече, но никога няма да го изкарвам на преден план, защото искам първо да докарам постепенно визуалната промяна.Естествено, не се хабя с някви смешни кила, но просто уравнението става визия > огромни кила
Остави ги огромните кила на тоя етап ;)
В момента ти трябва сила (като функция на нервната система), за да може тежестите които вдигаш да натоварват мускулите ти, а не просто да те карат да усещаш умора. Има си стъпки, които ако не се следват ставаш накрая като хората, които първите 5 години имат що-годе някакъв прогрес (стават 75-80 кила, малко мускули, малко по-малко мазнини, тренира предимно около огледалото, ако животът му зависи от това може да бутне 100 кила на лег един път, но иначе рядко работи с повече от 80 и т.н., всеки ги е виждал тези типове), а през следващите 5 каченото още едно кило мускули не е негова заслуга, а просто така се е получило, след което започва да върви назад.
За да имаш прогрес трябва да имаш основа - ти какво ще правиш си преценяваш за себе си нали, но по принцип така се правят нещата и хората с резултатите го правят така. Много ти е рано да мислиш за нещата, за които мислиш в момента - началото е било прилично като гледам с това 5х5, ама много бързо си решил, че си прескочил началния етап (честа грешка). Началният етап продължава ГОДИНИ, за да може после за къси срокове да можеш да правиш каквото искаш със себе си - ако си си построил основата като хората можеш да се направиш релефен, “хармоничен”, bulky и т.н., ако нямаш основа общо взето ще се подмотваш до фитнеса няколко години и накрая сигурно и ще спреш да ходиш, щото и резултати няма да има кой знае какви.