В задънена улица съм. Много съм мазен, а ми се броят кокалите на места!

02.05.11
22:55

На 22 години съм и от както се помня имам проблеми с наднорменото тегло .До скоро не  си обръщах внимание , но преди 2 години реших да се взема в ръце и с диета и кардио смъкнах от 105 кг(185см) на 78 за около 7 месеца . Знам че съм сбъркал , че толкова рязко съм ги смъкнал и то без да си тренирам мускулите , но тогава не знаех много неща и просто исках да отслабна .И сега дойде момента , в който се чудя какво да правя със слабите си ръце и мазния корем (долната част), а и кожата ми е леко отпусната . Някой може ли да ми даде полезен съвет какво да правя . Ще съм много благодарен !!! Щото вече като се погледна в огледалото и ми става лошо , хем си виждам сланините и като погледна малко по нагоре си виждам ребрата как се четат .Китките ми краката ми - всичко е много слабо . Помогнете ми, наистина имам нужда от някои свестен човек,който да ми каже какво да правя , щото аз вече не знам и започнах да се отчайвам

02.05.11
23:00

Като начало, почни да тренираш.

02.05.11
23:02

Започваш да четеш статиите на сайта за трениране и хранене!
1.започваш да тренираш (тренировка за начинаещ - кръгово цялото тяло)
2.започваш да се храниш нормално без крайности(препоръчвам РБД-прочети статията)
3.отвори си дневник и започни да пишеш в него
и МНОГО търпение

казано от Петко К на 02.05.11, 23:00:

Аз от както отслабнах не съм спирал да тренирам но само бягане и каквото мога в домашни условия. Но сега от един месец насам се захванах сериозно тай като на мястото където работя има много добра фитнес зала и ще съм тук 7 месеца и през целия ден съм свободен да тренирам , а и се храним с каквото си искаме , но въпроса е че не знам от къде да започна , какво да ям , дали първо да свалям още или да качвам мускул и после да чистя ?

02.05.11
23:50

казано от tra^la^la на 02.05.11, 23:02:

Започваш да четеш статиите на сайта за трениране и хранене!
1.започваш да тренираш (тренировка за начинаещ - кръгово цялото тяло)
2.започваш да се храниш нормално без крайности(препоръчвам РБД-прочети статията)
3.отвори си дневник и започни да пишеш в него
и МНОГО търпение

x2

Чети, натрупай познания и ги приложи в действие. Направи си снимки. Ако се отнесеш сериозно към задачата, след година-година и половина ще се чудиш кой е човекът на снимките.

ЛР

03.05.11
08:11

казано от Крум Атанасов на 02.05.11, 23:08:

Аз от както отслабнах не съм спирал да тренирам но само бягане и каквото мога в домашни условия. Но сега от един месец насам се захванах сериозно тай като на мястото където работя има много добра фитнес зала и ще съм тук 7 месеца и през целия ден съм свободен да тренирам , а и се храним с каквото си искаме , но въпроса е че не знам от къде да започна , какво да ям , дали първо да свалям още или да качвам мускул и после да чистя ?

Всъщност, ти по-трудната работа вече си я свършил.

Относно тренирането мога да те посъветвам следното:
- научи МНОГО добре техниката на многоставните упражнения (лег, скрипец, гребане с дъмбел, преса с дъбел/и, клек с дъмбел, преден клек и т.н.)
- започни да тренираш цяло тяло като начало
- тренирай за сила поне половин година
- след това, според ситуацията и резултатите

Относно храненето - тук нещата са малко по-пипкави, понеже е важно да изградиш/запазиш навиците, които са ти свалили килограмите. Изпробвай за 2 по две седмици Палео хранене, РБД и ВМ-НВД и виж кое как ти се отразява. Остани на режима, на който се чувстваш най-добре и го спазвай поне 80-90% от времето.

Успех!

казано от Лазар Радков на 03.05.11, 08:11:

казано от Крум Атанасов на 02.05.11, 23:08:

Всъщност, ти по-трудната работа вече си я свършил.

Относно тренирането мога да те посъветвам следното:
- научи МНОГО добре техниката на многоставните упражнения (лег, скрипец, гребане с дъмбел, преса с дъбел/и, клек с дъмбел, преден клек и т.н.)
- започни да тренираш цяло тяло като начало
- тренирай за сила поне половин година
- след това, според ситуацията и резултатите

Относно храненето - тук нещата са малко по-пипкави, понеже е важно да изградиш/запазиш навиците, които са ти свалили килограмите. Изпробвай за 2 по две седмици Палео хранене, РБД и ВМ-НВД и виж кое как ти се отразява. Остани на режима, на който се чувстваш най-добре и го спазвай поне 80-90% от времето.

Успех!

Мерси и много благодаря за съветите ! Ако постигна нещо , вие ще сте с голяма заслуга , така че ще ви помня ! Всичко най-добро ви желая и ако имам някакви питания пак ще се обръщам към вас :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1