Хранителения ми режим - мнения ?

YA

11.04.11
12:16

———>виж последното мнение

Темата беше редактирана от Yanislav на 03.05.11 15:10.

Ето какво излиза по моите сметки, без да смятам вечеря, ориза го взимам 100гр. в сурово състояние, банана 150гр., майонезата я взимам 30гр., а прясното мляко 3% и 200гр.

И...крайния резултат е доста зле. Излиза, че при гореспоменатите от мен условия ще приемаш по 1585 калории (на теб ти трябва 2700)!
Въглехидратите излизат 165гр., което доста надвишава твоите 122гр.
Протеина е 117гр., като това включва и растителния и е доста под 235гр.
Мазнините излизат 49,5гр., което отново е далече от 148гр.

Мисля, че и сам ще се досетиш какво трябва да оправиш. ;)

Btw…белия ориз няма място в НВД, та ако държиш на ориз гледай да ядеш кафяв. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 11.04.11 18:18.

YA

03.05.11
14:49

Така вече 4та седмица се храня по следния начин :
09:00 - 3 белтъка, 1 жълтък (сурови) + прясно мляко (разбивам ги в шейкъра); овесени ядки + прясно мляко
12:00 - пилешка пържола + салата (1 домат + половин краставица)
15:00 - пилешка пържола + салата (половин краставица + 3-4 средно-големи листа от маруля{салатка})
17:00 - тренировка
18:30 - веднага след тренировка 1 банан
19:00 - пилешка пържола + салата (1 домат + половина краставица)
21:00 - пилешка пържола + салата (половина краставица + маруля) + 3-4 яйца (единия път ги правя на очи, друг път бъркани, 3тия път омлет)
Варен бял ориз ям в следната схема (един приятел ми каза как): 1вия ден ям две порции варен бял ориз (знам че трябва да е кафяв, но имах само бял ориз, сега като свърши пакета ще си купя кафяв) - съответно в 12 и 15 заедно с салатите; на 2рия ден ям само една порция ориз, 3тия ден ориз не ям; на следващия ден започвам отначало—> 2>1>0; 2>1>0
През деня - обикновено след тренировката когато разхождам кучето взимам едно малко пакетче слънчоглед, ако съм забравил вече преди последната вечеря докато съм на компа хапвам пакетче бадеми или фъстъци
Това ми е менюто всеки божи ден - вече 4та седмица не съм ял хляб, СЛАДКО !!! (а аз умирам за сладки работи - вафли, шоколади и т.н.), газирано не пия вече от години. Всъщност няма смисъл да изброявам какво не ям като съм написал какво ям - а то е наистина това което съм го написал.
В началото бях несериозен - казах си че ще пробвам да видя какво ще стане, но впоследствие почнах да тръбя на приятели и роднини че до лятото ще изкарам плочки и т.н. Така се самонадъхах и оттогава съм адски стриктен.
Свалим някъде около 4-5 см в талията (беше 100, сега е 95).
Свалим съм 4-5 кг, бях 94-5, сега съм 89-90
Гледах таблицата за храните и съм си написал стойностите на храните които употребявам.

Пиша я и тук :
                                                        Ккал        Белт      Въгл      Мазн
Пилешко месо без кожа, на скара (печено)              190         28.93       0           7.41
яйце - белтък, суров                                    48         10.9       0.73       0.11
яйце - жълтък, суров                                    317         15.86       3.59       26.54
яйце - цяло на очи                                      142         12.52       3.59       26.54
домати                                                  18           0.88       3.92       0.2
краставица - обелена                                    12           0.59       2.16       0.16
маруля(салатка)                                        13         1.35       2.23       0.22
бадеми                                                  597         22.09     19.29     52.88
слънчоглед                                              582         19.33     24.07       49.9
фъстъци                                                585           23.68     21.51     49.66
прясно мляко 2%                                        50             3.3         4.8     1.98
ориз - бял, готвен                                      130           2.36       28.77     0.19
ориз - кафяв, готвен                                  112           2.32       23.51   0.83
овесени ядки                                            352           13.5       58.7       7
ябълки                                                  76             0.4         19.95     0.3
банан                                                  89             1.09         22.84     0.33

Искам да сметна колко калории ям на ден, колко белтъчини, въглехидрати и мазнини поемам всеки ден, но не мога да се оправя как са дадени цифрите в таблица - за какво количество (стойностите съм ги взел от таблица на храните в сайта на бб тийм)

Тренировката :
Понеделник - гърди + бицепс (4 за гърди, 3 за бицепс) + коремни преси
Вторник - бягане
Сряд - гръб + трицепс (4х3) + коремни преси
Четвъртък - бягане
Петък - крака + рамо (5х4) + коремни преси
Събота - бягане
Неделя - почивка

Какво мислите, ако имам грешка къде е тя и бихте ли дали съвет да я поправя.
Количеството вода, което примемам всеки ден е от порядъка на 2-3 литра (водата е единствената течност, която пия)
Давайте съвети да оправям какво трябва, много искам да изкарам плочки това лято и си мисля че ако сега не успея никога повече няма да се опитам с режими и т.н. Знам се и сега е момента :)

Едит :
BMR = 2037.5. (като смятам сегашните си кг =89)
протеин = 222= 888ккал
въгл = 110 =440ккал
мазн = 147.7=1329ккал
2657 калории трябва да приемам на ден

Едит 2 : ееее ма*ка му играх си да подредя цифрите на хранителните стойности една под друга, а те в поста излязаха не на вълни, ами на незнам какво - извинявам се че така се е получило - ако не се разбират така написани пишете, ще ги напиша отново

Мнението беше редактирано от Yanislav на 03.05.11 15:08.

03.05.11
17:41

Не яж сурови яйца, съдържат авидин, който се свързва с витамин B7. Според мен,  менюто ти е твърде бедно на мазнини, да не говорим колко е монотонно. Сменяй месата - свинско, телешко и пр., включи риба. Кашкавал, сирене, извара, вариациите им също са идеален източник на протеин. Можеш да си приготвяш манджите със сметана, синьо сирене и прочие да стават по-вкусни и различни на вкус. Можеш да ядеш и майонеза. Ядките са ок, за разнообразие включи лешници, орехи, макадамия ... Водата - когато организмът ти иска, затова природата е измислила жаждата. Преди тренировката - въглехидрат, след тренировката - протеин. Общо взето трябва да се получи нещо от рода 60% мазнини + 30% белтък + 10% въглехидрати +  калориен дефицит, който да се споделя от храната и физическо натоварване. Това е според мен.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1