03.05.11
16:44
Мисля да пробвам второто и то главно за сила,защото първият метод съм го правил вече и трябва да променя нещо..Общо взето знам,че като вкарвам първо тежкото мускула очаква по-голямо натоварване от предишното и така аз фаткически ако правя с X кила 6 повторения ще мога да направя с X+2 кила този път,само защото съм вкарал тежкото първо и така продължава и си увеличаваш силата,така поне на теория.Някой правил ли е такава програма и имал ли е добре резултати колкото се отнася до сила? И ако първата е пирамидална,втората също ли е такава?
Темата беше редактирана от The Next на 03.05.11 16:45.
03.05.11
17:45
“Храната прай борбата”
03.05.11
18:27
4-6-6-8-12 - то хубаво ама тука не си казал с всяка серия тежеста по-голяма ли е по-малка ли е същата ли си остава ?! защото на мене примерно с 90кг лежанка 4повторения са ми максимума втората серия ако ще и мускула да е готов за армагедон 100кг няма да ги бутна 6 пъти ;) и защо втората и третата серия са с еднакви повторения... тея 12 повторения каква сила ти строят незнам като ще използваш най-много 70% от макса си за да ги направиш ( така мисля аз ) и като сложиш, че е последна серия... с 60% от макса ще правиш сила - интересно
ПП: цифрите които давам са условни просто да разбереш какво имам в предвид
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 03.05.11 18:28.
03.05.11
19:20
Еми много ясно,че при въпрвият варият вдигаме на всяка серия кила и сваляме потворения,при вторият вариянт обратното..
03.05.11
19:28
и кое е ясното никъде не е написано в началото на темата... защо да не може да вдигаш със всяка серия и тежеста ( освен повторенията ) ... ако почнеш от 40кг - 4повторения ... другата ще сложиш 50кг и ще направип 6ца ;) и това е възможно като вариант но не всеки вариант е правилен ;)
03.05.11
19:37
казано от kristiancho на 03.05.11, 19:28:
и кое е ясното никъде не е написано в началото на темата... защо да не може да вдигаш със всяка серия и тежеста ( освен повторенията ) ... ако почнеш от 40кг - 4повторения ... другата ще сложиш 50кг и ще направип 6ца ;) и това е възможно като вариант но не всеки вариант е правилен ;)
Добре бе,разбрах,моя грешка,че не го споменавам,за мене се подразбира :D
Какво мислиш? Ако примерно да речем правим 12-8-6-6-4 с 60-70-80-80-90 и при другият вариянт 4-6-6-8-12 правим 100-90-90-85-70 ?
Какво мислиш?Дали е правилен начин на тренировка,знам,че може би задавам тъпи въпроси,които мога да ги науча по метода на проба-грешка,но просто след месец трябва да си сменя програмата и от сега искам някое мнение,на някой където е правил подобна тренировка :)
03.05.11
19:42
аз не разбирам в тази система защо има две серии с по 6 повторения ?! иначе Некст това, че едната серия си успял да направиш 6ца с 90кг не значи, че и другата ще можеш също 6ца... ако макса ти е 150кг може и 4серии с по 6повторения да направиш на 90кг - тука е недоглеждането може би - на какъв % от макса се работи в сериите ?! особенно в системите за сила % от макса си е задължителен фактор
03.05.11
19:45
казано от kristiancho на 03.05.11, 19:42:
аз не разбирам в тази система защо има две серии с по 6 повторения ?! иначе Некст това, че едната серия си успял да направиш 6ца с 90кг не значи, че и другата ще можеш също 6ца... ако макса ти е 150кг може и 4серии с по 6повторения да направиш на 90кг - тука е недоглеждането може би - на какъв % от макса се работи в сериите ?! особенно в системите за сила % от макса си е задължителен фактор
Не знам,обаче при почивка от 3-5 минути трябва да може да се изкара още една такава серия!
03.05.11
19:57
Първият вариант е по-удачен, ако търсиш покачване на силата. Даже може да сложиш една серия с 2 повторения и да махнеш тази с 12. Може да правиш 2 серии с 4 повторения. Вече това ти си го избираш, но според мен пирамидата си е метод за маса. Е, от мускула идва и силата де, но ако целите ти са главно сила - СМОЛОВ!
03.05.11
20:01
казано от river ! на 03.05.11, 19:57:
Първият вариант е по-удачен, ако търсиш покачване на силата. Даже може да сложиш една серия с 2 повторения и да махнеш тази с 12. Може да правиш 2 серии с 4 повторения. Вече това ти си го избираш, но според мен пирамидата си е метод за маса. Е, от мускула идва и силата де, но ако целите ти са главно сила - СМОЛОВ!
Проблема е там,че при пирамидалната не мога да кача килограми,винаги в крайните 2 серии,където трябва да вдигна най-много съм напълно изтощен..
03.05.11
20:04
-намали повторенията в упражнението ( до 6ца най-много )
-ами намали общите серии в упражнението
-намали упражненията в тренировката
-намали обема на тренировката (сериите)
-подобри си храненето и възстановяването ( вкл. и съня )
-имай повече търпение
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 03.05.11 20:04.
03.05.11
20:07
казано от kristiancho на 03.05.11, 20:04:
-намали повторенията в упражнението ( до 6ца най-много )
-ами намали общите серии в упражнението
-намали упражненията в тренировката
-намали обема на тренировката (сериите)
-подобри си храненето и възстановяването ( вкл. и съня )
-имай повече търпение
Еми ако ти помага,понеже темата не е за моите тренировки и тн..Ще опиша с 10 думи кво става,когато правя пирамидална..
4 упражнения по 5 серии 12-10-8-6-4
Хранене:Средно към добро(зависи)
Сън:7-8 часа
Търпение:Огромно бих казал...(аз си знам :D)
Ако всяка серия вдигаш на максимум (дори в тези с многото повторения) е нормално да не можеш да качиш в последните, понеже вече си се изтощил. А силата и умората са взаимно изключващи се. Затова е удачно вместо права (или обратна) пирамида да правиш плоска - т.е., повторенията си стоят едни и същи, само вдигаш тежестта всяка серия, докато стигнеш максимума си.
Виж тук:
http://power-building.blogspot.com/2010/09/blog-post.html
Мнението беше редактирано от Петко К на 03.05.11 20:54.
03.05.11
21:13
казано от Петко К на 03.05.11, 20:53:
Ако всяка серия вдигаш на максимум (дори в тези с многото повторения) е нормално да не можеш да качиш в последните, понеже вече си се изтощил. А силата и умората са взаимно изключващи се. Затова е удачно вместо права (или обратна) пирамида да правиш плоска - т.е., повторенията си стоят едни и същи, само вдигаш тежестта всяка серия, докато стигнеш максимума си.
Виж тук:
http://power-building.blogspot.com/2010/09/blog-post.html
Еми да аз слагам горе-долу,не максимума,но за 12 повторения с 80-85%.. и се продължава така,докато вече на серията с 6 повторения стигам 110% и после последната не мога да я направя почти хич..
Иначе разбрах за какво става въпрос и само с едно око на сайта дето си ми дал разбрах,но там ще започна с малка тежест,нали така? Да го изкарвам с 30-40% ? И да увелича..До % ?
Мнението беше редактирано от The Next на 03.05.11 21:14.
03.05.11
21:39
как със 110% от макса правиш 6ца ?!?!?! иначе то при вдигането трябва и малко акъл не така хамалксата има много методи и техники за вдигане на сила и прочие... потърси прочети харесай си и изпробвай ;)
03.05.11
21:44
казано от kristiancho на 03.05.11, 21:39:
как със 110% от макса правиш 6ца ?!?!?! иначе то при вдигането трябва и малко акъл не така хамалксата има много методи и техники за вдигане на сила и прочие... потърси прочети харесай си и изпробвай ;)
Еми аз по принцип вдигам бавно,когато правя тази пирамидалната,вдигам банво,спускам бавно.Сега като правя една силова,програма изготвена от мен,си я правя рязко спускане и после бавно вдигане(и това идва от килограмите,не от самият мен) , за да участват повече бързи мускулни влакна,поне това съм чел в малкото/многото ,което съм чел :D
Иначе като казвам със 110% имам в предвид изкарвам 5 повторения с мноооооооооооооооооого голям зор и шестата с ОГРОМНА помощ я вдигам..
Мнението беше редактирано от The Next на 03.05.11 21:45.
Прекалено много серии са това, като се включат и 3-4-5 загряващи и то ти отиде 30мин само за 1 упражнение.
Ако държиш да правиш тия цифри/4-6-6-8-12/, аз бих опитал да си съчетая в разтоварваща серия. Загрявам си добре, слагам тежкото и правя 4ка, намалям тежестта и правя 6ца... почивка и вече следва 6, смъкване на кг, 8, смъкване, 12/сигуно това вече ще е с лоста.
05.05.11
10:22
Пробвай пирамида 6-8-10-12-12-10-8-6 с едни и същи кг. и нека там където са двете 12ки да ти е макс тежест, демек ако буташ на лежанка 80кг 12 пъти и на 12 вече ти е трудно значи я правиш пирамидата с 80кг без да променяш тежеста. аз тренирам по тая схема и е доста ефективно и качвам и доста сила.