Малко помощ

03.05.11
17:27

Здравейте, искам да ви попитам добра ли е тази програма за маса на гърдите и гърба, защото малко ми изостават? На 19 съм, 187-190 см, 100кг, от 5клас тренирам джудо и ходя на фитнес, но от декември месец ходя сериозно само на фитнес, добавки не взимам, защото и мен ме удари кризата, поддържам ВВД и се старая всеки ден да ям картофи, ориз, овесени ядки ...  месо (пилешко,риба,телешко...) до колкото ми позволяват възможностите. Фитнес инструктура ми каза, че тренировката и храненето са ми добре, но понеже съм доста висок и за това ми изостават. Тренирам по следния сплит :
Ден 1 - Гърди, предно и странично рамо + Корем
Ден 2 - Гръб, задно рамо и трапец + Прасец
Ден 3 - ПОЧИВКА !
Ден 4-Трицепс, бицепс и предмишница + Корем
Ден 5- Бедра и Прасец
Ден 6 - ПОЧИВКА!
След това наново започвам с ден 1 , ден 2 .... т.е. 2:1, 2 дена тренирам, 1 ден почивам.

Горна лежанка - 5х12,10,8,6,6(последната серия я правя дроп-серия)
Хоризонтална лежанка - 4х10,8,8,6
Избутване на дъмбели от полулег - 3х8,8,8(последната серия я правя дроп-серия)
Кофички- 3х10,10,10
Пек-дек - 2х12,12

Набирания - 5х10,10,10,10,10
Чукчета с щанга с подхват - 4х12(последната серия я правя дроп-серия)
Гребане с дъмбел /от стоеж/-4х12
Горен скрипец  с подхват 4х10(последната серия я правя дроп-серия)
Долен скрипец - 3х10
Мъртва тяга - 3х8

Ръцете и краката мисля, че няма смисъл да ги пиша, защото много добре се развиват, от малък имам хубави ръце и крака. Приемам всякакви критик и съвети.

Темата беше редактирана от cchapo на 03.05.11 17:31.

Мисля, че е ок. Може би трябва да свалиш 1-2 серии от гърдите и гърба, но ти можеш по-добре да прецениш как ти действа програмата. Остава да попитам защо смяташ, че нещо ти изостава...на каква база правиш преценката? :)

04.05.11
18:38

ами на база, че ръцете и краката дръпнаха доста, за разлика от гърдите и гърба и вече всеки ми казва, че трябва да натрупвам маса в гърдите и маса и ширина в гърба

Пробвай да промениш програмата и да тренираш гърдите и гърба два пъти в седмицата. Естествено, ще трябва да намалиш малко броя на сериите. Друг вариант е да ги тренираш заедно в един ден...супер серии или редуващи се упражнения. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1