Няколко въпроса относно приемането на Scitec Monster 100

04.05.11
11:10

Здравейте, наскоро си взех Monster 100 мултивитамини и имам няколко въпроса свързани с употребата им.

Не съм активен бодибилдър, но спортувам доста активно, бягам 15-20 км на ден и се занимавам с бойни изкуства и обща физическа подготовка.

Поради специфичнен гласов апарат имам малко проблеми с гълтането на огромни капсули, така че първия ми въпрос е свързан с алтернативен начин на приемане на продукта. Имайки предвид, че капсулите така или инъче се разтварят в стомаха и съдържанието им се смесва - дали е възможно да разтвавям съдържанието на капсулите в протеин, като съответно имам предвид по-бързото усвояване без капсулите? Или пък някакъв друг алтернативен начин на приемане? Лошия им вкус е по-малък проблем от габаритите на капсулите.

Втория ми въпрос е свързан с дозировката - имайки предвид, че не съм бодибилдър и съм сравнително лек - 182 см 79 кг - дали няма да е по-удачно да взимам половин доза, тъй като излишните минерали имат склонноста да създават бъбречни камъни? Имайки предвид, че всяка капсула е различна, варианта за намалена дозировка е следния - съдържанеито на всичките капсули се смесва добре и се разделя на 2 части за приемане на 2 дози вместо една.

Също така що се отнася до нетренировъчни (почивни) дни - няма ли да е по-добре да приемам дневната доза в почивните дни на 3 пъти вместо на 1, с цел по-равномерното разпределение на минерали през целия ден, вместо да стресирам организма приемайки всичко на 1 хранене и да изпикавам 60-70% от тях след 30 минути?

Предварително благодаря за отговорите!

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 04.05.11 11:29.

Здрасти и добре дошъл във форума!

Ще напиша съвсем на кратко как виждам нещата, които те интересуват.

(1) Не е добра идея да отваряш капсулите. От една страна е много вероятно съдържанието им да има неприятен вкус, който да ти създаде дискомфорт. От друга страна капсулите не са просто начин за обособяване на нужното количество от дадена съставка, но тъй като те се разграждат на определено място и в определен момент в храносмилателния тракт, така осигуряват оптимално подаване и усвояване на субстанциите в организма.

(2) Опасност от камъни в бъбреците няма (според мен). От една страна не приемаш този продукт всекидневно и целогодишно, от друга - все пак спортуваш доста. Това, че не се занимаваш само с бодибилдинг, не те прави съботно-неделен спортист. Освен това образуването на камъни в бъбреците е процес, зависещ от множество други фактори.

(3) Не е лоша тази идея, няма проблем, но не е задължително. Не съм много уверен, че изпикаваш 60-70% от съставките на продукта след половин час... ;) Ако имаш представа в кои капсули са стимулантите на нервната система, тях по-скоро пий в първата половина от деня.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.05.11 11:32.

04.05.11
11:43

Мерси :)

Преди взимах NOW FOODS ADAM мултивитамини и определено изпикавах доста голяма част от тях, като съдя по оцветяването на урината - обикновено е доста прозрачна понеже пия доста течности, а след Адам е доста ярко жълта, което си е буквално изпикаване на излишъка

Това, което ме притеснява в тия витамини е ... притеснително голямото количество материал. Като гледам съдържанието им, Адам витамините са по-силни НО като обем са може би 3-4 пъти по малки, просто някак си ми се струва притеснително да изгълтам такова голямо количество химия на веднъж... въпреки че като съдържание излизат по-леки от Адам

За вкуса знаем, че е отвратителен, но това не ме притеснява особено. Колкото до това къде се усвояват- мога спокойно да смеся съдържанието на капсулите и да го сложа в по-малки капсули - желатинови празни капсули се намират - и пак ще се усвояват в стомаха, т.е. това което ме притеснява е дали самото смесване на всичктие съставки в едно ще окаже някакво влиание... все пак така или инъче се смесват в стомаха, а при предварителното смесване съставките са в прахообразно състояние и не взаимодействат активно помежду си докато не ги глътна.

Мнението беше редактирано от Ivan Kolev на 04.05.11 11:45.

казано от Ivan Kolev на 04.05.11, 11:43:

...определено изпикавах доста голяма част от тях, като съдя по оцветяването на урината...

Тази оценка е крайно несериозна и ненадеждна в моите очи.

Това, което ме притеснява в тия витамини е... притеснително голямото количество материал.

Сравни целия състав на Now Adam и Scitec Monster 100.
Естествено, че продуктът на Scitec е по-обемист.

...мога спокойно да смеся съдържанието на капсулите и да го сложа в по-малки капсули - желатинови празни капсули се намират - и пак ще се усвояват в стомаха...

Сигурен ли си, че твоите капсули ще се разграждат в същия момент и на същото място, както оригиналните?

04.05.11
12:26

Ами всъщност има и по надеждна оценка - просто реших да не я споменавам, понеже на някой може да му се стори прекалено странно, че си меря съдържанеито на соли в урината с ecc meter :)

Колкото до това къде и кога се разтварят капсулите - няма как да знам скороста на разтваряне на самата капсула без да ги пробвам всичките, но това къде се случва - няма къде другаде освен в стомаха, едва ли се разтварят в гърлото, нито пък в тънките черва, където всичко влиза вече смляно, камо ли пък в дебелото черво.

Значи препоръчваш да взимам пълна доза въпреки че съм спортист а не боди билдър? Ти самия взимал ли си въпросния продукт?

казано от Ivan Kolev на 04.05.11, 12:26:

Значи препоръчваш да взимам пълна доза въпреки че съм спортист а не боди билдър?

Разбира се! Не знам защо си решил, че този продукт е предназначен само и единствено за бодибилдъри.

казано от Ivan Kolev на 04.05.11, 12:26:

Ти самия взимал ли си въпросния продукт?

Не.

В крайна сметка една опаковка съдържа 30 пакетчета, т.е. достатъчна е за 30 дни. Щом се притесняваш от количествата на съставките, просто направи почивка от витаминни продукти след това. Което пък логично поражда въпроса защо си купил този продукт, след като се притесняваш да го приемаш?

04.05.11
12:48

Причината, поради която го взех бяха добрите отзиви, а ясна представа за обема на една доза получиш чак като отворх продукта.

За сега ще го взимам както е указано, но все пак ако някой има опит и добри идеи - нека ги сподели. А това, че е разфасован на 30 дози - все пак тва е доза за хора със значително повече мускулна маса от мен - по-малко мускулна маса = по-ниски потребления, това да разредя тия 30 дози до 45 или дори 60 просто ще намали предозирането на минерали

Благодаря много за бързите отговори, ще чакам и други мнения, по възможност от хора, които са взимали въпросния продукт :)

Мнението беше редактирано от Ivan Kolev на 04.05.11 12:49.

04.05.11
14:00

Аз го взимах и не останах особено доволен. Абсолютно съм съгласен с Кольо, че това са витамини за спортуващи хора, а не за билдъри. Никъде не е указно колко мускулна маса трябва да имаш. Ти си 80 кг, което съвсем не те прави слаботелесен. След като свърших с Монстър-а, си купих Orange Triad и Orange Oxy Omega-3. Това за мен е много по-добрата комбинация и съм страшно доволен. Освен това са таблетки, а не капсули и ще можеш да си ги чупиш на по-малки парчета и да ги гълташ по-лесно.

04.05.11
15:32

Иване, бягаш по 15-20 км на ден, занимаваш се активно с бойни изкуства и се сравняваш с някакъв си плажен билдър!? Човече, повярвай ми 1 пакетче със сигурност не ти е много, от там нататък ти сам трябва да прецениш оптималната доза.
Кольо, не знаех, че има капсули с таймер за разтваряне! Все си мисля, че скоростта, с която се разгражда дадена капсула зависи от материала от който е направена и може би от нейния размер, съответно 000, 00, 0, 1, 2, 3,...,

Мнението беше редактирано от Hикoлaй на 04.05.11 15:32.

04.05.11
15:58

Ами ще ги взимам цяла доза засега, пък ще видим как ще ми се отрази. А това за колко време се разтваря капсулата - да, зависи от материала и дебелината му. Но каквато и да е капсулата, не може да се разтвори преди стомаха, нито може да го напусне без да е разтворена... т.е. всичко се смесва в стомаха, вече според различните капсули може би има 2-3 минути разлика, но не мисля че е повече, особено като се има предвид че преди тренировка се пият със шейк който значително ускорява разграждането им, не е като да ги вкараш със някяква стабилна и суха манджа :)

В дозата има и 3-4 таблетки които предполагам се разтварят значително по-бавно, едната таблетка е даже 1 към 1 с ADAM витамините, може би една идея по-малка

казано от Hикoлaй на 04.05.11, 15:32:

Кольо, не знаех, че има капсули с таймер за разтваряне! Все си мисля, че скоростта, с която се разгражда дадена капсула зависи от материала от който е направена и може би от нейния размер, съответно 000, 00, 0, 1, 2, 3,...,

Нямам обичай да водя дискусии в махленски стил и не виждам причина да правя изключение в момента.

Именно естеството на материала, от който са направени капсулите, определя скоростта, с която те се разграждат в храносмилателния тракт. Съответно това означава освобождаване на активната субстанция в определен момент и на съответното място (след изтичане на необходимото време за разграждането на капсулата). След поглъщане на капсулата, под въздействие на определени агенти в храносмилателната система тя започва да се разгражда. След определен период от време капсулата освобождава съдържащите се в нея активни вещества. Другият вариант е капсулата да се разгражда при наличието на конкретен агент, който е наличен на определено място от храносмилателния тракт или пък се секретира в определен момент от процеса на храносмилане.

Това знам аз. Не претендирам за изчерпателност.
Ако ще си говорим за таймери - моля, предоставям ти всички овации.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.05.11 16:33.

04.05.11
16:41

Така де, ето че сме на едно мнение. Сега не разбрах, защо да не може да се прехвърли съдържанието на капсулите в други от същия вид, но с по-малък размер. Специално желатиновите капсули, които предполагам са използвани при Монстър 100, се топят още в ръцете, но както и да е. Проблема при теб е, че понякога твърде много размишляваш и се задълбочаваш в нещата.

казано от Hикoлaй на 04.05.11, 16:41:

...Сега не разбрах, защо да не може да се прехвърли съдържанието на капсулите в други от същия вид, но с по-малък размер...

Всичко може, но дали ще е по-добре? Точно защото няма как да знаем, дали новите (по-малки) капсули са направени от абсолютно същия материал, както оригиналните на Scitec. Може и да са еднакви, разбира се, но ако не са, това ще се отрази на ефективността на продукта. При всички случаи капсулите са чувствителни към влага, нормално е.

Колкото до задълбочаването - предпочитам да не хвърлям отговори с по 2-3 думи, та хората да не разбират точно какво имам предвид. От друга страна когато обяснявам по-подробно лесно ще се забележи къде греша, ако не съм прав. Това пък е полезно за мен. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.05.11 16:49.

04.05.11
16:58

Точно това щях да напиша и аз, капсулите буквално се топят от влагата по ръцете, т.е. ако реда на разграждане е важен би трябвало производителя да е указал ред на взимане, какъвто НЯМА, т.е. това което определя коя капсула кога ще се разтвори е реда на взимане най-вече...

Моите капсули поне са чисти и прозрачни, а оригиналните имат бая оцветители по тях а и миришат доста по-неприятно, а като се прибера от работа ще пусна няколко празни капсули в чаша вода и ще видим дали изобщо има някаква умисъл в тия капсули или просто са ги начаткали както им дойде.

Ivan Kolev, приключвам спора за капсулите с няколко дребни нещица.

Задължително ли е водата да е единствения фактор, от който зависи разграждането на капсулите? Според мен - не, възможно е да има и други.

Допускаш ли, че след като капсулите на Scitec имат различни физични свойства, могат да имат и различни химични такива спрямо твоите? Според мен - възможно е (без да е задължително).

Възможно ли е, след като Scitec препоръчват всички капсули да се приемат наведнъж, все пак веществата в тях не се освобождават по едно и също време? Според мен - да, напълно възможно и изпълнимо е (отново без да е задължително).

Ей такива размисли ми се мотат из главата.
Направи това, което смяташ за правилно.

04.05.11
17:26

Ами специално за тебе ще напълня чашата със стомашни сокове вместо вода, по трудно ще е но поне ще си доволен ;)

Това, което ми прави впечатлене, е че повечето хора са на принципа “Зобай без да мислиш” - досега не съм ползвал ни един продукт, който да съдържа някакви конкретни данни за дозировки спрямо телосложение, мускулна маса и т.н. все едно всичко става за всеки, което не е така, масата на субекта винаги е фактора, по който медикаментите се изчисляват в медицината, което ме навежда на мисли, че по скоро Scitec не са вкарали кой знае колко умисъл в продукта си, нито пък са включли някакви конкретни напътсвия коя капсула след коя трябва да се взема, един път казват с ядене, един път преди тренировка - а кой луд яде преди тренировка? А ако нещата са толкова критични, дали няма да има ОГРОМНО значение дали ги взимаш на празен стомах, или ако е на пълен - с какво е пълен?

Като цяло съм много недоволен от контрола над подобни продукти, би трябвало да е много по стриктен, и чак се притеснявам да гледам хора които пият всичко що се продава, без дори да помислят за секунда преди тва.

04.05.11
17:50

Незнам какво толкова му се тресеш на тоя Монстър100. Не е нищо особено и нищо опасно.
Витаминен комплекс с малко добавки (трибулус, карнитин и т.н. други глупости). Аз лично не го харесвам тоя продукт.
Анимал Пак е в пъти по-добър.

Не се пие на гладно щото са си 10 хапа и може да ти се разбунтува корема.

И аз да те питам - като мислиш , че ще ти навреди, че няма да можеш да го пиеш  , защо си купи точно тези витамини?

И за какъв контрол говориш - това е хранителна добавка, не лекарствено средство. И все пак - Който го е страх от мечки да не ходи в гората :)

Мнението беше редактирано от Caleb на 04.05.11 17:52.

04.05.11
17:55

Ами много е просто - когато производителите и търговците не дават явна представа какво има в продукта им, когато човек го купи и види че една доза се състои от 13-14 хапа - и хоп, готово

Много витамини за спортисти съм пил досега, но такова нещо трябва да призная, че за пръв път виждам, случвало се е дозата да е 2, 3 хапчета, ама тия просто разкъртиха кочината...

04.05.11
18:08

Е ти не видя ли какво представлява продукта преди да го купиш ?
Пак ти казвам ,не е нищо особено продукта , не му се притеснявай толкова.

Защо не си взе отново Адам  , много са добри ;)

Мнението беше редактирано от Caleb на 04.05.11 18:09.

04.05.11
18:31

Нищо де, човек се учи от грешките си, следващия път ще пробвам препоръката на Anthony.

05.05.11
10:12

Мерси :)

изпикавах доста голяма част от тях, като съдя по оцветяването на урината - обикновено е доста прозрачна понеже пия доста течности, а след Адам е доста ярко жълта, което си е буквално изпикаване на излишъка

По-наситеният цвят на урината е напълно нормално явление при висок прием на витамини от B групата, които са в изобилие в NOW ADAM.

Колкото до преглъщането на големите капсули ти препоръчвам следващия път да си вземеш витамини в таблетна форма, които да делиш на две и да им заглаждаш ръбовете.

Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 05.05.11 10:13.

05.05.11
10:46

На мен и АДАМ ми бяха големи и се е случвало да ги чупя, обаче точно поради острия ръб стават още по трудни за гълтане, а и самите таблетки са също покрити със желатин предполагам за улесняване на взимането, т.е. отчупения край дори и да със загладени ръбове представлява повече дискомфорт отколкото улеснение.

А инъче, за тези които следят развитието на въпроса с капсулите - вчера към 5.30 сложив капсулите на Scitec заедно с моито във среда, близка по киселинност до тази на стомаха, и сега, кажи речи 20 часа по-късно резултата е следния:

Абсолютно всичките капсули са все още неразтворени, вместо да се разтварят капсулите увеличават размера си значително и си остават така, големите капсули на Scitec стават големи долу горе колкото дамски тампон, но като цяло всичките капсули които тествах са все още цели, уголемени и омекнали, а 20 часа е значително повече време отколкото храната остава в хранително чревния тракт, освен ако нямаме случай на запек ;)

Инъче самото увеличаване и омекване на капсулите стана пропорционално, и предполагам това, което освобождава съдържанието на капсулите са механичните процеси, които протичат в стомаха в комбинация с приетата храна а не практическото разтвавяне на капсулата.

В края на краищата излиза, че няма голямо значение дали са оригиналните или по-малки капсули, тей като и в двата случая капсулите издържат много повече от колкото е самото действие на витамините и отколкото могат да прекарат в хранителния тракт.

Е, явно не умея да се изразявам правилно на български език.
Задължително ли е капсулите да се разграждат точно и само от вода? В стомаха колко биологично активни субстанции има и дали има само вода там? Нека правим разлика между ‘разграждат се от вода’ и ‘разграждат се в присъствието на вода’. Празни приказки и безсмислени експерименти + некоректно направени заключения от тях. Защо ли си хабя времето...

P.S. Кои протеази и в какви количества добави към разтвора, в който си потопил капсулите?
Просто подхвърлен в нищото въпрос... без нужда от отговор.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.05.11 11:10.

05.05.11
11:19

Абе ти освен недомлъвки нещо друго няма ли да кажеш? Вече почвам да си мисля, че просто си нямаш работа, айде като си толкова наясно вземи разясни малко кое какво защо и как разтваря капсулите, защото говориш и говориш без да казваш нищо съществено, само гледаш да направиш сечено и не предлагаш нищо смислено в замяна на нещта, с които си несъгласен...

05.05.11
11:52

Стига сте умували, специално желатиновите капсули се разтапят от топлината. Много ясно, че са станали на тампони, т’ва е жалатин. Не сте ли работели с желатин през живота си - първо се накисва(набъбва) в хладка вода, после се разтапя и вече може да се работи с него. Така, че колега използвай каквито капсули искаш разлика няма да има. Това с разграждането на витамините единия в пломбата, другия под езика, третия в гърлото е пълна глупост!

Мнението беше редактирано от Hикoлaй на 05.05.11 11:53.

казано от Ivan Kolev на 05.05.11, 11:19:

Абе ти освен недомлъвки нещо друго няма ли да кажеш? Вече почвам да си мисля, че просто си нямаш работа, айде като си толкова наясно вземи разясни малко кое какво защо и как разтваря капсулите, защото говориш и говориш без да казваш нищо съществено, само гледаш да направиш сечено и не предлагаш нищо смислено в замяна на нещта, с които си несъгласен...

Нямам намерение да преразказвам уроците по биология за средно образование.
Затова просто маркирам местата, където според мен има пропуски.

Кое по-точно трябва да ти обясня? Че желатинът е белтък? Че му трябва протеаза в определена концентрация и при определени условия, за да се разгради? Да ти обясня, че си накиснал капсулите в разтвор, който няма нищо общо с условията в стомаха и от това правиш заключения? Извини ме, мисли за мен каквото желаеш. Ако смяташ, че живея, за да ‘правя сечено’ във форума - нека така да е, нямам навик да споря с радиото.

Да ти предложа нещо смислено? Не го ли направих? Не те ли посъветвах да приемаш продукта според препоръките на производителя и след това да направиш почивка от витамините продукти, след като се притесняваш? Придържай се към Добрия тон и културното отношение, моля.

Кольо, ти няма ли да се научиш да оставяш разбирачите намира, бе, необразовано същество такова... Оди си зобай там и рипай по волейбола, остави машините да правят каквото искат. Все пак те всички са професори по анатомия, биохимия и биомеханика.
П.С. Сарказъм...

05.05.11
13:17

Моят съвет е:
1) Пий си витамините така както е казал производителя ... контролът по веригата е напълно достатъчен - бъди спокоен, а и най-сигурният залог е на приема според производителя. А и още нещо - все пак говорим за витамини за бога ...
2) След това мини на по-леки (разбирай в по-малки дози) витамини или направи пълна почивка. Аз например редувам 1 опаковка с по-силни витамини с 2-3 месеца DoppelHertz.

Само производителя знае какво, защо и как ... всякакви изкуствени тестове извън лаборатория са безсмислени. Бидейки спортист - до хипервитаминоза няма да стигнеш - бъди спокоен.
Относно цвета на урината - напълно нормално е. Имай предвид, че каквито и “билдърски” витамини да пиеш - ефекта е винаги този. Аз лично затова залагам повече на витамините от аптеката (освен ако нещо в тренировката ми не налага много големи дози) - въпрос на избор.

ПП. Придържай се към добрия тон наистина ... ако си толкова компетентен, знаещ и разбиращ, че да си позволиш този тон, едва ли щяхме да водим километрична дискусия за прием на едни прости витамини.

05.05.11
13:32

Само да уточня - Кольо, на желатина му трябва протеаза за да се разгради, но дефакто това не е от значение. Както казах на желатина му трябва топлина за да се разтопи, а щом това стане субстанциите в капсулите ще се разлеят, ако мога така да кажа и ще влзат в обръщение. Има разлика...:)

Мнението беше редактирано от Hикoлaй на 05.05.11 13:32.

05.05.11
13:36

и аз да споделя малко опит...въпреки, че след постовете на Ники няма какво толкова да се каже, но...аз нали съм си експериментатор...

На Монстъра отварях и пих всяка капсула...е нема така гадост братле...:)))

Иначе за усвояемсотта на капсулите имаше голям дебат...ще се разтърся и споделя...

Аз лично, каквото е на капсули, може да се отвори и да се изпие...го отварям и пия...

казано от Hикoлaй на 05.05.11, 13:32:

Само да уточня - Кольо, на желатина му трябва протеаза за да се разгради, но дефакто това не е от значение. Както казах на желатина му трябва топлина за да се разтопи, а щом това стане субстанциите в капсулите ще се разлеят, ако мога така да кажа и ще влязат в обръщение. Има разлика...:)

Бих могъл да коментирам това, но авторът на темата ще ми отправи още по-тежки обвинения. (giggle)
Принципно си прав, да, но все още остават влияещи върху процеса детайли, които са или неизвестни, или неправилно въведени при експеримента.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.05.11 13:52.

05.05.11
13:56

Кольо - не мислиш ли, че щеше да е малко по-полезно да споменеш, че желатина не се разтвавя във вода ПРЕДИ поста в който съм написал, че съм се убедил сам в това, и че е малко излишно и безмислено след него? Отговаряш ми на въпросите с въпроси, вместо с конкретната информация, която ми е нужна. Защо просто не кажеш какво определя разграждането на капсулите, какви агенти, какви процеси и т.н. - това, за което се регистрирах тук да питам?

Това, което явно не разбираш, е че не искам заключения на готово, дошъл съм тук да питам и това което ме интересува не са заключенията ти, а евентуалните ти знания, след евентуалното споделяне на които мога САМ да направя заключенията си спрямо моя конкретен случай и потребности, това, че не знам в какво се разтваря желатина на сън да ме бутнат едва ли ме прави толкова тъп, че да ми даваш заключения без конкретната информация на която са базирани. Дойдох тук да питам за знания за да реша какво да правя, не да ми казваш какво да правя.

Това, за което питах аз беше информацията, която ми е необходима за да взимам продукта по начин, който ми е по-удобен и удачен. Още от естеството на въпроса ми, мисля че стана пределно ясно, че съм наясно с това, че е важно кое кога се разтваря и усвоява, и въпросите ми бяха изцяло свързани с това да мога да пресъздада ефекта на усвояване на оригиналните капсули с алтернативни. Още преди да го споменеш, по съвсем интуитивен път бях наясно, че промяната на взимането може да се отрази и на действието на продукта, и именно с адресирането на този проблем бяха свързани и всичките ми въпроси, на които ти така и не даде адекватен отговор, а само някакви  “маркирания”, които многократно превишиха по обем информацията от която се интересувам, без да предадат дори и част от нея.

Колкото до добрия тон, не мисля, че съм го напускал, а вариациите в него се определят от качеството и посоката на отговорите ти. Без да се засягаш - самочуствието ти пречи да отговориш на въпросите ми по адекватен и задоволителен начин. Благодаря ти за отделеното време, но ако това да помагаш е истинската ти мотивация, не мисля, че подхода ти е особено ефективен и продуктивен. В случая аз питам за да преценя алтернативен начин да взимам продукта по най-близкия до оригиналния му замисъл, адаптиран към моите потребности начин, а нищо от нещата, които каза досега не ми помагат да преценя този алтернативен начин.

Мнението беше редактирано от Ivan Kolev на 05.05.11 14:00.

казано от Ivan Kolev на 05.05.11, 13:56:

В случая аз питам за да преценя алтернативен начин да взимам продукта по най-близкия до оригиналния му замисъл, адаптиран към моите потребности начин, а нищо от нещата, които каза досега не ми помагат да преценя този алтернативен начин.

Приеми ме с моите недостатъци. :)

Единственото алтернативно решение, за което се сещам, май ще се окаже неосъществимо. За Animal Pak (продукт от същия клас) се знае точно коя таблетка какво съдържа. Не съм срещал подобна информация за Scitec Monster 100 (не съм и търсил особено упорито де). Ако се знае коя съставка в коя капсула е, тогава можеш да оптимизираш и разпределиш приема наистина според персоналните ти нужди.

05.05.11
14:21

Ето виждаш ли, не сме чак толкова различни с тебе, ти разчиташ на това всички да знаят в какво се разтваря желатина, аз разчитам на това всички да мислят ;)

Относно съдържанието на капсулите и самите им характеристики, още преди 2 дена писах на производителя, но за сега не съм получил отговор...

Специални благодарности за Hикoлaй, който обаче ми даде полезна информация, и след поредния тест, който този път продължи 10 секунди, и се изрази в поставяне на капсулите във вода с телесната ми температура - всичките капсулите, тези на Scitec, празните купешки както и няколко от продукти на NOW FOODS които пробвах - се разтвориха МОМЕНТАЛНО и едновременно, без значение дебелината и размера им, като единствената видима разлика беше, че тези на Scitec боядисаха водата синя заради оцветителите по тях.

Мнението беше редактирано от Ivan Kolev на 05.05.11 14:29.

Този опит вече е друга бира. :) Аз няма как да знам дали Scitec правят капсулите си само от желатин и затова няма как да ти предложа да прехвърляш съдържанието им в други. Факт е, че има продукти в капсулна или таблетна форма, които са с удължено освобождаване и по този начин може да се регулира таймингът на усвояването на активните вещества. Това се постига точно чрез добавяне на примеси към желатина. Грешката ми е, че приех за нормално Scitec да използват по-специални капсули, поне за някои от компонентите на продукта (който все пак не попада в групата на обикновените витамини, нали?). Тогава вече освобождаването на съставките става зависимо от други фактори. Затова и не одобрих първия ти експеримент, съответно насочих дискусията към други детайли.

Харесва ми емпиричния ти подход, в него е истината. Сега остава Scitec да постъпят мъжки и да кажат коя капсула какво съдържа (ако има начин да се разграничат, разбира се). Имам известни съмнения, че ще го направят, обаче... ;)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.05.11 15:15.

05.05.11
20:08

Искам само да отговоря на първия въпрос. Няма никакъв проблем да отвориш капсулата и да разтвориш съдържанието с протеин примерно. Капсолите са направени само за удобство.

12.05.11
20:10

Така, малко ъпдейт, вече няколко пъти ги взимах както си му е реда, и определено има голяма разлика спрямо Adam:

1 - съдържанието на соли и т.н. в урината намаля, което предполагам значи, че изпикавам много по-малка част остатъци

2 - самия ефект... няма място за сравнение - от адам в общи лиини нямаше ясно осезаем ефект, за разлика от monster, където разликата е съвсем ясно доловима - мога съвсем ясно да почувствам завишените нива на тестостерон, много по-малко умора и т.н.

12.05.11
22:15

казано от head_hunter на 12.05.11, 21:12:

пропуснали са само обогатен уран да сложат :D

Ба пропуснали, нищо не са пропуснали, ама ако го напишат и това и вече ще ги забранят :D

А тия витамини или каквото са там са гола вода, само където пикаеш като дъгата (в началото не вярвах, към края обаче си беше...) - за 17 дена нищичко не се промени, при положение че целият курс е 30 не знам как още никой не ги е осъдил по някаква линия за измама. Ако се бях набутал с пари за това щях да съм първия сигурно.

Мнението беше редактирано от G33K на 12.05.11 22:15.

12.05.11
22:23

Хубаво е, че не са ти подействали - при мен обаче се усеща разлика - умората след тренировка си отива много бързо, и около 2-3 часа след самата тренировка се чувствам доста по-енергичен отколкото преди тва - не знам дали тва е хубаво или лошо, но е от хапчетата. До такава степен че ми се случва да излизам посред нощите да тичам - нещо, което никога не ми се е правило след тренировка.

Гледам, че доста хора тук са с манталитет да си чешат езиците и да се заяждат, без да казват нищо от полза, слава богу има и изключения, за които благодаря.

Мнението беше редактирано от Ivan Kolev на 12.05.11 22:23.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1