Колко дози протеинова пудра приемате на ден

DO

04.05.11
00:37

Разбира се,че съотношението килограми лично тегло към грамаж дневна доза протеинова пудра варира при всеки (а и няма общоприета формула) и за да пропуснем тези калкулации отговорите са в брой дози,а не грам/кг.

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 05.05.11 08:13.

04.05.11
00:55

И колко грама е една доза?

04.05.11
01:12

зависи колко е дозата и какви са ми дневните нужди от протеин на ден и по-точно колко не достига от качествена храна, за да допълня с пудра. В тоя ред на мисли от 0 до 3 съм стигал лично аз.

Мнението беше редактирано от Бойко на 04.05.11 01:12.

04.05.11
02:36

При мен от 0 до 5 по 28.4гр.

04.05.11
05:37

Еми аз специално съм по 3 scoops на ден - 1 сутрин, 1 след тренировка и 1 казеин преди лягане :)

KR

04.05.11
06:53

4 дози-1 доза сутреи,по 1 доза преди и след трен и 1 доза преди лягане(казеин).В момента са по 40 гр.защото чистя-с цел по-малко изгаряне на ММ

04.05.11
13:16

Една и половина - половин сутринта и 1 след тренировка

Не повече от 2 дози дневно, т.е. до около 40 g.

Не използвам протеинова пудра ежедневно, а само при нужда. В повечето такива случаи пия по 1 доза, твърде рядко се налага да приемам втора. Смятам, че при системното приемане на повече от 2 дози дневно означава сериозни пропуски в хранителния режим.

Зимно време освен якото ядене пердаша по 3 дози пудра (около 60г) на 1,74 височина и 75кг тегло...Добре ми се отразява усещам се от тренировка на тренировка по-силен,преди го пестях по 1 доза само като се глезя по 2,но разбрах,че без голяма кофа протеин и редовен прием нещата няма да станат както искам :) Сега тренирам по-леко (жега ми е) и приемам по 1-2 дози.

2 по 40 гр. Ни повече, ни по-малко. В момента даже 0.

0 дози :)

04.05.11
17:39

От 0 до  2 дози.
Рядко съм приемал по 3 , главно когато не мога да се ям поради някаква причина.

05.05.11
07:58

Кольо не си прав. Всеки приема по колкото протеин му трябва на мен специално дори с перфектно меню (5 храненета с по 30-35грама белтък) и 2 дози ми е трудно да покрия нуждата ми и. Под 220 - 230 грама белтък на ден се чувствам ужасно в деня след тренировка (може до някъде да е в главата ми но все пак). Има разлика между силово трениращи с 3-5 повторения в серия, и хора които правят 12 напомпващи повторения на изолираща машина. При все че 3 дози на ден са ми през тренировъчните дни, през почивните намалям на 1. Не използвай стереотипи. Поздрави :)

казано от Xeeu3 на 05.05.11, 07:58:

Кольо не си прав.

Възможно е... :)

Всеки приема по колкото протеин му трябва на мен специално дори с перфектно меню (5 храненета с по 30-35грама белтък)

Аз пък твърдя, че има начин да компенсираш с храна, което е по-добрият вариант. Няма как да знам защо ти е трудно да си набавиш нужния протеин от храна и затова предпочитам да не говоря наизуст.
В случая имах предвид, че има хора, при които протеинът от пудра е 1/3 или повече от белтъчините за деня. Именно в такъв случай хранителният режим е явно пълен провал.

Не използвай стереотипи.

Не го правя. Споделям мнението си според моя личен опит и впечатления.

05.05.11
08:38

В случай на хора с над 1/3та от белтъчините на деня съм съгласен. За пудрата - сутрин и след тренировка е задължителна според мен, а казеина е по скоро лукс понеже мразя извара, сиренето има много сол, а кашкавал всеки ден писва. Въпреки това гарантирам че конкретно в моя случай няма дупки в храненето естествено това е базирано на моя личен опит. :)

05.05.11
11:04

Когато пия (сега не го правя), приемем по 1 или 2 дози дневно в зависимост от приеманата храна - сутрин на гладно и след тренировка. Приемал съм максимум 4 дози за ден.

05.05.11
12:02

в момента не пия, но когато приемам пудра са между 2 и 4 дози/ден

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1