Недостиг на кислород

03.05.11
20:42

В момента изпълнявам програмата с 20-те клека и имам малък проблем. Клека го правя с колан, ама не тия класическите ами целия е прав и след 7-8 повторения, колана ми пречи на дълбокото дишане вследствие на което лявото рамо (последните тренировки цялата рака) ми изтръпва адски много, даже днес ми се наложи да хвърля щангата. Че после и при набиранията пак отказва. Получава се една тъпа болка. Има ли начин да не ми изтръпва така раката и възможно ли е тъпата болка да е от тежките раменни преси защото се получава след клека? Колана не искам да го махам, че ме е страх за кръста

03.05.11
21:43

На мен също не ми понася след клек да правя рамо и прибегнах към друг вариант ;)

04.05.11
00:15

За мен тук има два отделни проблема:
1. Проблемно дишане, вследствие на неудобен колан
2. Изтръпнало рамо - най-вероятно претоварено заради несъобразено голяма тежест

За мен вторият проблем не е следствие на първия, затова предлагам две отделни решения.

1. Махни колана, защото ако ти пречи на дишането и не дишаш правилно, може да си докараш много сериозен проблем! Освен това, ако съчетаваш неправилно изпълнение с несъобразено голяма тежест  и 3 колана да вържеш, няма да те спасят. В този ред на мисли - ако те е страх за кръста - махни колана и намали тежестта според възможностите на тялото си. След време ще можеш да правиш все по-тежък клек без колан, без да се притесняваш за кръста.
2. Намали тежестта при раменните преси, защото при съществуваща болка, рискуваш по-сериозна контузия, което едва ли искаш.
Ако пресата я изпълняваш с лост зад врат, престани да го правиш и започни да правиш раменна преса пред врат. Загрявай по-добре раменните стави преди раменната преса.

04.05.11
18:55

според мен прекаляваш с килограмите на щангата... и не се стягаи прекалено с колана...

DE

04.05.11
19:31

А моят съвет е да се откажеш от 20-те повторения :) Има далече по ефективни методи :P Но това е само мое мнение.

04.05.11
19:45

Тежеста за краката не ми е тежка, но след 10-12-тото повторение, тоз’ колан ми ограничава дълбокото дишане и целите ми ръце, както и пръстите на краката (само по-някой път) ми изтръпват много гадно, а раменните преси денс ги правих пред врат и рамото не го чувствах толкова. Не искам да сменям програмата - за 3 седмици съм качил около 4 кила!
П.С. имам някакво гръбначно изкривяване и лекар ми каза на клек и тяга да слага колани.

DE

04.05.11
21:56

Е ти сам си го казваш :D “тоз’ колан ми ограничава дълбокото дишане”.Прочети в американските сайтове те са около 4-5 теми за 20 reps squat,там посочват,че без колан трябва да се прави именно заради дишането ;)

04.05.11
23:07

Абсурдно е да правиш клек в 20 повторения с колан . Махай го и внимавай с техниката .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1