04.05.11
21:33
Здравейте,
Може ли да дадете малко мнения как според вас трябва да се тренира за да се достигне долната супер серия от няколко упражнения ?
Ето това :
1. Силово набиране 5 бр.
2. Кофички 45 бр.
3. Набиране 25 бр.
4. Лицеви опори 55 бр.
5. Силово набиране 5 бр.
За по малко от 6 минути трябва да се направи сета без прекъсване на започнато упражнение.
Не мога да си създам тренировка която да ми помогне за тази цел та ако може да дадете едно рамо със съветчета :)
04.05.11
21:52
За Bar-Barians ли се подготвяш ? Съвета ми е това да правиш всяка тренировка точно това, докато стигнеш необходимите бройки :)
04.05.11
22:09
Това е гигантска серия. Иначе тренирай като нея, като скалираш трудните неща и постепенно прогресираш в по-трудна прогресия.
Например лицевите ги правиш от наклон отначалото, после от земята и т.н.
04.05.11
22:31
Поне 2 пъти в седмицата прави това, което си поставил за цел. Другите дни си тренирай, както преди. Иначе да.. пробвай с кръгова тренировка ;)
Мнението беше редактирано от Ачо на 04.05.11 22:31.
04.05.11
22:37
1. Силово набиране с подскок 5 бр.
2. 1/2 Кофички 45 бр.
3. Набиране с ластик 25 бр.
4. Лицеви опори от наклон 55 бр.
5. Силово набиране 5 бр.
Имаш неимоверно много варианти. Никой не те кара да се изтощаваш максимално и да не може да продължиш с друга тренировка.
Естествено, че има и много други начини, освен със скалиране на комплекса и постепенно преминаване към по-трудни прогресии. Просто аз на твое място така бих тренирал. Което пък ме навежда на мисълта да взема да се подготвя за това след като свърша специалиацията. :)
Наблягай на посочените упражнения в предизвикатекството,но не прави винаги него.Всеки път ги комбинирай по различен начин,различни бройки,различни серии,различен ред на упражненията и тн.,примерно може да правиш кросфит комплекси със собствено теглo,които включват тези движения и на 2 седмици примерно да правиш това предизвикателство да провериш нивото.Може също на скалираш натоварването както е казал Юли по горе.
Няколко примерни комплекса:
30 силови за време
100 кофи и 100 набирания за време
смърт от набирания/кофи/лицеви
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39584 тука има много идеи за комплекси
Ще пробвам със скалирането да видим дали ще има ефект :) Мисля в началото на всяка тренировка да правя сета и след това кръгова с 4-те упражнения колкото кръга издържа.
Mihail, какво ще рече “смърт от набирания/кофи/лицеви” ?
Не се сетих одеве да разгледам форума на момчетата които са пуснали предизвикателството но сега гледам имало там теми със същия въпрос кат да се тренира за него та един от отговорите е такъв :
do drop sets
50 dips - 1 minut rest -5 reps untill 0
do 30 pull ups - 1 to 2 minut rest -5 reps untill 0
do around 70 push ups - 1 minut rest - 5 reps untill 0
Някой може ли да го обясни че не ми е сила английския и не мога да схвана написаното ?
05.05.11
07:17
Стълбицата нагоре - Death by (смърт от) може да видиш в кросфит раздела:
първата минута правиш 1 повторение
втората - 2
...
така докъдето успяваш в рамките на минутата да направиш повторенията.
Това от техния форум е слизане обратно по стълбата (обратна стълбица), но със стъпка 5. Т.е. за кофите това е следното:
1 мин: 50 кофи
2-ра мин: 45 кофи
3-та мин: 40 кофи
...
до 0.
Може да се качваш и да слизаш след това. Който и вариант да избереш - имаш мощно оръжие за повишаване на силовата идържливост. ;)
Ясно, мерси. Ще редувам различните варианти в тренировките тогава за да взема плюса от всяка една.
Така добре ли е програмата ? 1 ден тренировка а следващия който е като почивка да вкарвам сета за 6 минути и нищо повече.
1. Тренировка
2. Скалирания сет
3. Тренировка
4. Скалирания сет
5. Тренировка
6. Скалирания сет
7. Крака
05.05.11
14:05
Опитай, стига да имаш сила :)
Дам.. наистина няма да стане без опит... иначе сила бол :) ОК, мерси на всички.. ще пусна едно клипче като успея.
05.05.11
14:23
Даже ще е интересно тук да пишеш нещо като дневниче... как тренираш и какви бройки правиш в суперсерията, да проследиме прогреса ти :)