05.05.11
13:52
Пускам темата понеже не зная как да си направя изсушено яйце,както и сушен орех :)
Някой ако знае нека сподели,понеже съдържанието на белтък при сушеното яйце е по-голям от вареното :)
http://www.bb-team.org/hrani/id/534966_yaytse-tsyalo-susheno
http://www.bb-team.org/hrani/id/757297_yaytse-beltak-gotven-tvardo-svaren
И да и за ореха също :) http://www.bb-team.org/hrani/id/534966_yaytse-tsyalo-susheno
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 05.05.11 13:53.
05.05.11
13:56
#2
Нали не си мислиш, че по някакъв магичен начин яйцето придобива повече белтъчини?
Просто данните са за 100гр, а 100гр сушени яйца са нещо различно като бройка от 100гр сурови яйца. ;)
Всъщност от таблиците излиза, че ти трябват горе-долу 4 сурови яйца, за да получиш едно сушено.
05.05.11
13:57
#3
Кое налага да сушиш орехи и яйца?
Когато от един продукт се изтегли влагата, то съвсем естествено се променя пропорцията между теглото и количеството белтъчини в него. На кратко - белтъчините не се увеличават, а просто заемат по-малък обем.
Не съм уверен, че има начин да направиш това в домашни условия.
P.S. Докато се натуткам и ме изпревариха! :D
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.05.11 13:58.
05.05.11
14:08
#4
Знам,че белтъците не се увеличават от само себе си.
Относо кое налага да суша орех или яйце.. ами грабна ми окото съдържанието на белтък.
Много ми се искаше да пробвам тея сушени яйца,обаче от постовете в темата и от другата тема разбирам,че ще е по-добре да си изям 4-5 варени яйца,отколкото да суша(което и не зная как става).
Все пак мерси ;)
Мнението беше редактирано от Александър Илиев на 05.05.11 14:09.
казано от Александър Илиев на 05.05.11, 14:08:
...отколкото да суша(което и не зная как става).
Чупиш 3 яйца в дълбока чиния (не купа) Бъркаш и слагаш в микровълновата за 2 минути. Вадиш и ги местиш в плоска чиния. Оставяш да престои 3-4 часа на стайна температура и имаш сушени яйца.
(Това е само предложение за дефиницията “сушено яйце”)
казано от Александър Илиев на 05.05.11, 14:08:
Знам,че белтъците не се увеличават от само себе си.
Относо кое налага да суша орех или яйце.. ами грабна ми окото съдържанието на белтък.
Абе вас в училище как ви пускат да минавате по математика :D
10.05.11
16:19
#7
Еми трябва да питаш даскалте не мене,иначе мерси за идеята която сподели в по-горния си пост :)