Акне от жълтък .

05.05.11
14:56

Здравейте, пускам темата защото от 3-4 годни имам този проблем когато ям жълтък получавам много бързо акне и омазняване на кожата когат не ям е чиста, държа на жълтъците по-принцип и не обичам да ги махам. Въпросът ми е дали някой от вас има същия пролем, ако не намеря друго решение скоро ще си взема роакутан (антибиотик премахващ акнето за близо година след взимането му).
ПС: Не съм алергичен към яйца(Правил съм тест) , преди години ядох по наистина много без никакви проблеми

05.05.11
15:24

Аз съм с огромни обриви, цели буци по лицето, но не е от жълтъците.Антибиотика няма да ти помогне, защото и аз в момента пия Азитрокс, по 2 пъти на седмица, но ефект няма.Просто си е до време, може би ще го преодолееш, ако си в пубертета :).

ПП. Не си давай парите за козметика, защото отиват на кино за нищото...

05.05.11
15:30

съмнява ме да не помогне много е силен маха акнето и от цикъл със стероиди

DE

05.05.11
17:05

Ако си в пубертета просто се откажи от мисълта да избягаш от тези “помии”.Дадох 300 лева за лекарства и за прегледи преди 2 години и пак същата работа.Акнето ми последната година намаля и мисля,че е от храната,която хапвам.Ям ли чипс,вафли и други такива на следващия ден... знаеш :D Моят съвет е да се ограничаваш от такива храни и мисля,че най-много ще ти помогне изчистването на кожата с разни тоници сапун Dove също помага :) Просто гледай да ти е чисто лицето.Като ти поникне брадата хептен ще се изчистиш :)

05.05.11
17:05

Ако си 100% сигурен, че е от тях просто спри жълтъците, не е голям проблем. Роакутана е сериозен медикамент и трябва задължително да се консултираш с лекар.

Мнението беше редактирано от korpusito на 05.05.11 17:06.

05.05.11
21:59

И при мене става така. Обриви само по гарба от яйцата ще е най вече от жалтъка затуй вече ги пържа яйцата и от 4 яйцата махам 3 жалтъка

07.05.11
12:21

Вземете си един салицилов спирт, сулфатиацол и хлорнитромицин (10 капсули се слагаха)... Всичко излиза най-много 5 кинта!Смесвате всичко и ги изтрепвате до крак, копеленцата гадни.

Мнението беше редактирано от x_3_mar на 07.05.11 12:23.

P&

07.05.11
13:24

От всичко може да е. Не ти пречи да спреш яйцата за 1 месец и да видиш какво ще стане.

От храната е или по точно от въглехидратите. Хапвай повече зеленчуци и доста вода и ще мине акнето .

Според моето инфо пък храната прекалено рядко е причина за появата на акне. Всъщност това си е проблем на кожата, често срещан при тийнейждърите, а дори и възрастните хора (най-вече жените) страдат от него (макар и доста по-рядко). Особено жълтъка надали е причината, тъй като една от препоръките за лекуване на акне е да се прави маска от жълтък, който е богат на витамин А. Той пък е често препоръчван при страдащите от акне. Препоръчва се 1гр. витамин А. Дали помага - не знам. Никога не съм имал сериозно акне и не съм се лекувал от него. :)

ПС: Сега видях, че и в изданието има статия по въпроса. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 11.06.11 18:36.

11.06.11
22:10

Имам същия проблем но не само от жълтъци ;) Естествено ги махам при ядене на яйца а си хапвам по 10 бройки дневно с макс 2 жълтъка... 1 сутрин и 1 вечер 
Доста съм чел и изпитал по въпроса та имам доста опит да ти кажа... Пробвам съм какво ли не и единственото спасение е хранителната диета !!!
Естествено и Роакутана към който си се насочил но сигурно си чел колко странични реакции има а и няма гаранция че няма да ти тръгне акне след като го спреш пак ;) Отделно ще ти направи черния дроб на решето ! дроб който определено ще ти трябва ако ще вдигаш тежко.
Късметлия си ако се обринваш само от жълтък ? кво се притесняваш.... мяташ ги в кофата и тва е... Аз като заради този проблем не ям месо :O ? мазно ? сладко ? газирано ? млечни (освен качественно сирене) ? нищо правено с бяло брашно ?  знаеш ли кво ми е тегаво.... :( но избираш или ще си красив или ще си баница :D

Трябва малко да се тестваш от какво точно ти излизат пъпки и да ги делваш тея храни от менюто си !

Малко съвети които мога да ти дам са :

1. Миеш си лицето винаги когато усетиш че се е изпотило (омазнило) с топла водичка не много топла но оставяш ли мазно лицето стават пъпки ! поне 5-6 миенета дневно сега лятото.
2. Гледаш какви храни ядеш.. и си разпределяш яденето така че да няма инсулинови пикове !
3. Може да пиеш зелен и бял чай... помагат за по доброто разграждане на мазнините и от там би следвало да се намали акнето ! поне при мен чайовете дават идеален резултат
4. Късното лягане не мога да си обясня защо майна ама има адското значение... В периоди в които съм ходил на бачкане и съм ставал в 7 и съм лягал рано лицето ми се е изчисвало супер бързо
5. Като гледам пишеш за добавки така че може и те да ти правят проблем... все пак са химии а в борбата с акнето се залага най вече на чистите натурални храни доколкото е възможно.

Мнението беше редактирано от Manigga на 11.06.11 22:13.

и при мен яйцата правят беля с кожата... имах доста големи и доста на брой пъпки навсякъде... сега съм спрял яйцата от седмица някъде, мажа се с силицилов спирт и гентамицин и пия бирена мая... доста от тях избедняха... гентамицина не го жулете много дъгло защото май спира ефекта му рано или късно нещо такова беше :)... яйца яжте само като направи мама за вечеря. Иначе има доста храни които може да ги заместят на 99%

11.06.11
23:24

Ако няма да ядеш жълтъците, не ги хвърляй в кофата ами дай ги на котките и кученцата пред блока.. Иначе @негъра, к’во толкова ти пука за няколко пъпки, еб.х тая суета да не сте жени, сладко не ял,мазно,газирано, млечно... месо ;Д ;Д ;Д

11.06.11
23:45

:D недей така човек.. има си пъпки и пъпки ! Има хора които не им пука а има и такива които се самоубиват заради едните пъпки :O Като цяло са си гадни и само който е усетил проблема им знае за кво става...

Иначе идеята с уличните хайванчета е добра :) Наистина няма смисъл да се хвърля храна вместо да се даде на животинките :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1