03.05.11
12:34
Здравейте,
Става въпрос за фитнес ръкавици.Наскоро ми се скъсаха старите и съм решил да зи взема нови, но не съм ползвал аксесоари на гореспоменатите марки.Прочетох добри отзиви за Harbinger , но ако някой ползва Schiek нека каже дали е доволен.Спрял съм се на тези модели:
silabg.com/bg/5116-SCHIEK-Model-540-Lifting-Gloves.html
silabg.com/bg/2657-HARBINGER-Classic-С-Накитници.html
silabg.com/bg/2662-HARBINGER-Pro-С-Накитници.html
silabg.com/bg/2659-HARBINGER-Training-Grip-С-Накитници.html
Ако бяхте на мое място кои бихте избрали? :) Тъй като нямам възможност да ги пробвам лично в някой магазин бих желал да чуя мнения кои биха били по удобни , издръжливи и така нататък... :)
От близо година ползвам тези: http://di1-4.shoppingshadow.com/images/pi/59/63/ca/32912992-450x450-0-0_Harbinger+Harbinger+Training+Grip+Midnight+Blue+Bl.jpg Не са мръднали и са изключително удобни, ръцете ми нямат и следа от мазоли въпреки тежките тренировки. Като ги скъсам пак ще взема същите.
04.05.11
16:52
Аз от доста време ползвам silabg.com/bg/2662-HARBINGER-Pro-С-Накитници.html
Много съм доволен, а и като гледам на каква цена ги предлагат в момента не трябва много да му мислиш :) Ръкавиците са удобни, качествена изработка са и от както почнах тях да ползвам, вече нямам мазоли. Трудно се махат иначе и трябва отначало да направиш 4-5 трен минимум за да се поотпуснат и да олегнат във формата на ръката ти, но аз лично пак бих си взел от тях :)
П.П. В Германия, в спортен магазин, струват 40 евро :D Иначе и доста от немците ползват този модел.
04.05.11
18:53
Здравей,
аз ползвам Harbinger и съм много доволен да Ти кажа!! Издържат много тренировки и са удобни!!
Купих ги от един сайт Хелтстор...и цената е добра!!!!
Поздрав,
Георги
Аз съм с абсолютно същите silabg.com/bg/2659-HARBINGER-Training-Grip-С-Накитници.html повече от година и половина и не са мръднали. Единствено другия път като си купувам (което не знам кога ще е, при положение,че тези не се късат :Д) бих се замислил дали ще са с накитници...
04.05.11
19:44
Като качество на двете марки мисля, че няма аналог у нас (простете, ако има други непакистански марки, които съм изпуснал).
Сега, не са безсмъртни и едва ли очакваш да бъдат. Късал съм 2 Harbinger-а и 1 Schiek. При Harbinger проблемът е при свивките - там са разположени гумирани плочки, които при сгъване и разгъване постепенно се откъсват от шевовете (и двата ми модела бяха Big Grip I / II).
При Schiek слагането и махането на ръкавицата е далеч по-удобно. Направили са си хората патент за едни палци, с които махаш ръкавицата без излишно дърпане наляво-надясно. Именно това е другата причина да се скъсат Harbinger моделите.
По отношение на стабилност и реална помощ в тренировката, Harbinger са бетон. На тежък бенчпрес помагат значително. Това не се отнася за Schiek модела, който беше оранжев, пак с накитник, но далеч не толкова стабилен. Друг проблем при Big Grip беше, че са твърде дебели и при скрипци и въжета позагубваш контрол.
В заключение, ако имаш възможност и ако имаш силови цели - вземи два модела. Един Big Grip за по-горните нива на играта и един обикновен фитнес модел за уредите. Аз така направих засега всичко се държи цяло. :)
06.05.11
00:11
Специално Harbinger Pro е единствения модел ръкавици за фитнес, който става за по-хард тренировки. Страхотни са наистина, втори модел ползвам вече :)