НВД помощ и мнения, моля

MS

19.05.05
15:22

Здравейте,
имам следните въпроси и моля за вашето мнение и помощ!
Аз съм 181см и тежа 80кг. Преди време тренирах, но после спрях. От около 8 месеца отново се захванах да тренирам,но по програма първо за сваляне на изли6ните мазнини. И наистина свалих но горе-долу пропорционално по цялото тяло. Сега тренирам за натрупване на мускулна маса.Килограмите ми не са се променили. Проблемът ми е че останаха мазнини в областта на корема, бедрата и задника. Реших да започна НВД. Изчислих че ми трябват 2300 ккал на ден, намалих ги с 500 и си приготвих следната диета:
08:00 прясно мляко        200 гр.
10:00 кисело мляко       250 гр.
  извара     200 гр.
12:30   пиле / риба       200 гр.
  картофи     100 гр.
16:00 яйца     100 гр.
  сирене     100 гр.
20:30 пиле / риба       200 гр.
  домати / краставици 200 гр.
22:00 кисело мляко 500 гр.

Това прави общо: 214 гр. белтъчини, 74.6 гр. мазнини, 73.3 гр. въглехидрати и 1723 ккал на ден. Сутрин задължитено пия 1-2 кафета. Кардиото имам намерение да е велоаргометър и да го правя преди или след тренировка. Просто няма друго свободно време. Тренировките обикновено ги правя късния следобед.
Ще мога ли така да сваля излишните мазнини особено от корема и задника и да изчистя?
Моля ако имате някакви забележки към диетета или системата за тренировки да ми кажете.
Благодаря предварително!

19.05.05
16:27

Здравей и добре дошъл във форума. Пожелавам ти приятни и ползотворни моменти тук.
Ако изчисленията са ти правилни, режимът ми се вижда добър като цяло. Иначе на пръв поглед закуската ми се вижда оскъдна. Може би ще е по-добре да размениш първите две хранения.
А относно кардиото, моето мнение е, че мястото му е след тренировката.
Поздрави!

19.05.05
16:30

вкарай 200 грама хек за закуска и си куул ! Малко втрисва вкуса и , ама се свиква след 50тия ден, поне аз бях така  :)

19.05.05
16:32

[quote author=“aeshna”]вкарай 200 грама хек за закуска и си куул ! Малко втрисва вкуса и , ама се свиква след 50тия ден, поне аз бях така  :)

Аешна, колко струва хека? Сори за офтопика (както е модерно) :D

19.05.05
16:36

Взимам го за 4,5 килото, и аз сори за топика , мъ ....
Марто ми е приятел все пак!  :wink:

/мерси много/ :wink:

MS

19.05.05
17:44

Нещо не ми се връзва риба за закуска :D Аз и без това принципно не закусвам. Но ще разменя първите 2 хранения.
Мерси!

MS

07.06.05
20:33

Ве4е 2 седмици сам на тази диета, но нещо ефекта е много малък, да не кажа никакъв. Кардиото го правя на вело след тренировка. Поне не сам свалил мм. Тренирам за качване.
Моля кажете къде бъркам

07.06.05
21:41

само 2часа и половина между киселото мляко и рибата ми се виждат малко, не те ли боли стомаха от такава комбинация, до колкото съм чувал може и да се натровиш май.

BO

07.06.05
22:01

кисело или прясно, въобще мляко не е добре да се комбинира с риба?!

И аз съм на НВД но яко свалям мазнини... аз не консумирам мляко обаче, дори протеина бъркам с вода.

ВН

08.06.05
01:13

Нищо не разбрах... Последно за какво тренираш? Кила ли искаш да качваш или искаш да махаш мазнини? Ако е първото, защо си писал в този форум, така подвеждаш хората да ти говорят противоположни неща и в следствие на недоразумението си губиш времето...

08.06.05
09:45

Подред на номерата:  :D
1. ms, изчисли си калорийния баланс наново, нещо ме съмнява.
2. В случай, че е точен баланса намали малко храната (с около 200-300кал) - най-добре да “изрежеш” по малко от последните три хранения.
3. Такааа, стигахме до под кривата круша. Всъщност за какво тренираш наистина? Оставам с впечатлението, че искаш да качваш и сваляш едновременно. Е не става. Избери поне едното от двете - почти чисто качване или сваляне без загуба на ММ. Достатъчно трудно би било.
4. Хубавото е, че от точката, на която си в момента лесно би тръгнал в едната или другата посока.  :wink: А това е важно и е много добре.
5. bobtosh е напълно прав за млякото и рибата. Аз бих обобщил така - последното хранене прави единствено ако стомахът ти е напълно празен. А това е минимум три часа след предпоследното, минимум!
6. Как тренираш точно, какви са ти личните данни (мерки и теглилки), какво кардио, колко,. кога? Пусни тема с трнеировката в съответния раздел ако искаш да бъде обсъдена.

Поздрави

MS

10.06.05
00:22

Първо благодаря за отговорите :)
За личните данни - по горе бях писал 181см, 80 кг, 24 год; останалите са: бицепс 38, гърди 104, талия 85, бедро 60, прасец 40.
Калорииния баланс е точен, така че ще намаля с 300 ккал от последните 3 хранения.
Млякото с какво мога да го заменя, че без него не мога, пак и не ми се получават сметките иначе.
За пилето и рибата разбрах - но това не го знаех.
За тренировките - когато почнах НВД тренирах за сваляне, но сега промених тренировката си, като тренирам за качване само за рамо, че ми е доста изостанало и за ръка.
Ако е грешно, моля кажете да не си губя времето и да си тренирам само за запазване на ММ и да си продължавам с НВД-то.
Тренирам 3 пъти седмично следобед, като кардиото е на вело 20-25 мин след тренировка. Обикновено тренировките са м/у 15 и 18. Просто тогава ми е единственото свободно време.
Ще пусна и тема за тренировката като си изясня НВД-то , но досега използвах тази от сайта.

поздрави!
:wink:

10.06.05
11:50

Здрасти.
1. Тренираш рамото за маса, а иначе .... ОК, както и да е...
2. Намали с още 300ккал, да...след две седмици ако няма резултат с още 200-300…
3. Аз съм привърженик на млякото, но противниците му са доста. Според мен не го заменяй,. ако все пак решиш да го замениш, питай някой от другия отбор с какво  :D
4. Кардиото явно ти е малко. В другите дни не можеш ли да го практикуваш по 30-40мин.? Или нещо смесено, кардио да правиш 5 пъти седмично като цяло.

Поздрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1