Турска баклава.

06.05.11
13:22

Добър ден. Някои знае ли състава на турската баклава? Баклавата е домашна... Гледам има 4 големи тави с баклава и незнам ... искам да си хапна 50-100 грама на зареждащия ден, но не им знам стоиноста на 100 грама... ако някой случаино знае нещо ще съм му благодарен.

П.С. Търсих в форума и в няколко калкулатора на храни, но нищо... никаде няма баклава. В бб-теама даже не ми излиза такава тема..

Лек ден на всички.
И честит празник.

Направих справка в базите данни, до които имаме достъп - и там няма състав на баклава, ако ще ти подейства успокоително. :)

Не съм уверен, че е и възможно с точност да се изчисли, особено ако е домашна. Евентуално бихме могли, ако напишеш всичките съставки и общия грамаж, да намерим някаква усреднена стойност.

В края на краищата, като ти се е дояло, 100-те гр едва ли ще ти съсипят режима, а и едва ли ще успееш да изядеш повече от това лепило.

06.05.11
13:48

Ето аз какво намерих:

Баклава “София”
Калории (1 порция): 576; Приготвяне: 55 мин.

Баклава с бадеми
Калории (1 порция): 476; Приготвяне: 70 мин.

Баклава с орехи
Калории (1 порция): 453; Приготвяне: 65 мин.

100 грама баклава - 429 Kcal

http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=253-baklava от дясно таблица :D

06.05.11
13:57

От един “източник” , за 100гр баклава ми го дава:
Около 5гр протеин , 20гр мазнини , 60гр въглехидрати - 440ккал
Но много зависи , в какви пропорции са използваните продукти...
И все пак , нищо няма да ти стане от 100гр :)

06.05.11
14:01

Много олио има, иначе ако беше само кори и захар щеше да супер за след тренировка. Пробвай някога, ако обичаш бисквитена торта за след тренировка.

06.05.11
15:10

казано от mayasy на 06.05.11, 13:57:

От един “източник” , за 100гр баклава ми го дава:
Около 5гр протеин , 20гр мазнини , 60гр въглехидрати - 440ккал
Но много зависи , в какви пропорции са използваните продукти...
И все пак , нищо няма да ти стане от 100гр :)

Ще използвам това съдържание. Дано е г/д еднакво с тази дето леля и баба направиха ( леля направи една.. баба друга :Д ) Ще си пребера 100 грама за неделя..понеже ми е зареждащ ден. Предполагам нищо няма да ми навреди в зареждащият ден 100 грама баклава. Все пак баклава може би ще ям ... по някой друг празник пак - надали ще е близките месеци.

П.с. мога да изям много повече от това лепило не само 100 грама :Д обожавам баклавата, но 100 грама само - нито грам повече.

благодаря на всички.

06.05.11
15:55

така... питах и продуктите, който са използвани са: около
400 грама нишесте, 1 кг брашно, 300 грама орехи, 200 мл. мляко, 150 грама орехи, 2 яйца, 200грама краве мляко, 800 грама захар и 800 мл вода - това е за заливата... идва около 4 кг баклава ..това са 2 тави.

Общо по моите сметки идва: 12406 калории, 536. мазнини, 160 протеин, 2033 въглехидрати..

на 100 грама баклава идва около : 310 калории, 13 мазнини, 4 протен, 50 въглехидрати...

естествено това са преблезителни сметки.

П.С. на село съм и пиша от лаптоп.. адски кофти ми е.. извинявам се за правописните грешки... немога да намеря половината букви... :@ :ДДД

06.05.11
16:36

Всичко зависи от целите,ако си профи преди състезание,тогава забрави.Аз съм сигрен,че едвали спадаш към последната категория.
100 гр,съдържанието е приблизително,колкото един шоколад,едвали се замисляш преди да го изядеш.
Все пак предполагам че си активно спортуващ,така че не се замисляй,но и не прекалявай.
Все пак един път се живее,ако се лишаваме от малките удовоствия,разбира се без да прекаляваме с тях,просто не си струва.
И пак се връщаме на целите.

06.05.11
18:22

Отказах се от баклавата.. Тръгнах да  тегля на везната 100 грама да си отделя.. ми то 4 парченца.. :Х аз като си спомням преди как съм ял по 20 и нагоре.. сигурно съм ял по 1 килограм.. отказах се. Предпочитам да си направя 100 грама овесени трици с 300-400 мл мляко същата работа пък ще се се наям много повече.

Ама чакай сега, от последния ти пост разбирам, че си искал да заместиш хранене(да се наядеш) с баклава. Е трудно ще стане с 100гр, пък и е глупаво от друга страна(никакъв протеин, никакви фибри и по-бавни въглехидрати, които да забавят усвояването->отделянето на инсулин). Но 4 парченца са достатъчни за десерт след основното хранене и като знам колко е сладка баклавата определено ще успееш да си “подсладиш” и да се насладиш на вкуса :)

TO

06.05.11
20:33

Разгледах подробно дневника ти и смятам че хранителният ти план не отговаря на целите които си си поставил.Затова тази баклава е всичко от което се нуждаеш.Съвет от мен: изяж 4-те тави.
Добър апетит!

06.05.11
20:56

казано от Георги Андреев на 06.05.11, 19:03:

Ама чакай сега, от последния ти пост разбирам, че си искал да заместиш хранене(да се наядеш) с баклава. Е трудно ще стане с 100гр, пък и е глупаво от друга страна(никакъв протеин, никакви фибри и по-бавни въглехидрати, които да забавят усвояването->отделянето на инсулин). Но 4 парченца са достатъчни за десерт след основното хранене и като знам колко е сладка баклавата определено ще успееш да си “подсладиш” и да се насладиш на вкуса :)

Прав си, но няма смисал да си подслаждам според мен. По добре 100 грама ориз или както казах овесни трици с мляко.. поне ще се наям.

@totio - стига спами.

Мнението беше редактирано от Иван Чолаков на 06.05.11 20:57.

06.05.11
21:17

Или яж или пращай на сам!!
Стига с тия женските историй... “ще надебелея ли ако се доближа до сладко :? “

06.05.11
21:21

казано от Anatoli Ivanov на 06.05.11, 21:17:

Или яж или пращай на сам!!
Стига с тия женските историй... “ще надебелея ли ако се доближа до сладко :? “

Не съм казал това.  Ще видя дали ще хапна има време до неделя ( зареждащ ден ).  :)

07.05.11
03:12

Ужас, ако почна да се тревожа дали да изям две хапки от нещо, което обичам, по-добре да умра. Яж си трици и си мисли, че живееш :)
Не може да се превръщаш в роб на режима, защото крачката до болестно психично състояние е нищожна. Не вярвам да си професионален спортист.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1