Късна тренировка - късна вечеря

07.05.11
02:49

Поради работното ми време, тренировката ми завършва най-рано в 21.00 т.е. в 21.00 съм си вкъщи и мога да седна да ям. Но тук едно нещо ме тревожи: хем храненето след тренировка трябва да е солидно, но пък това хранене се пада точно преди сън. А пък преди сън знам, че не е хубаво да се наяждаш много, а и не е добре да се ядат въглехидрати вечер. Та, някой знае ли решения на проблема? Тренировката не може да бъде преместена по друго време. В такива случаи какво е най-добре да се вечеря? Или да се вечеря леко? Или да се компенсира с хранителни добавки? Или...?
Ситуацията е малко такава, че не съм сигурен, дали това, което правя въобще е вредно или пък е единствения начин.

07.05.11
06:56

Опитай да си се храниш така все едно не е вечер. Според мен не е толкова фатално. Ако можеш отложи лягането до към 11. Най-вече за да не ти е тежко и да спиш добре.

Щом е след тренировка можеш да ядеш като за последно. Първите няколко часа след тежка тренировка тялото ти моментално оползотворява всякаква храна, която му дадеш.

07.05.11
08:39

Подкрепям по-горното :) Моят режим допреди месец беше горе-долу такъв. След тренировка - бърз въглехидрат и протеин, и след около час - една обилна вечеря без въглехидрати.

Вечерята и следтренировъчното хранене трябва да са най-големи и обилни. Така пише в книгите за цикличното хранене. Аз почти всеки ден от 20:00 до 23:30 поемам около 2500-3000 ккал. Обикновено си лягам в  24:00. По-добре не съм  се чувствал през живота си ;)
А да, и щях да забравя, единственото време, в което си позволявам да ям  повече въглехидрати (повечето пъти бързи) е точно преди лягане. ;)

07.05.11
13:26

Ясно, благодаря за вниманието! Значи продължавам както и до сега - тренировка -> обилна вечеря -> 1 час пред PC-то -> лека нощ. ;)

07.05.11
16:48

казано от Freelancer на 07.05.11, 09:49:

Вечерята и следтренировъчното хранене трябва да са най-големи и обилни. Така пише в книгите за цикличното хранене. Аз почти всеки ден от 20:00 до 23:30 поемам около 2500-3000 ккал. Обикновено си лягам в  24:00. По-добре не съм  се чувствал през живота си ;)
А да, и щях да забравя, единственото време, в което си позволявам да ям  повече въглехидрати (повечето пъти бързи) е точно преди лягане. ;)

ТОва е много хубаво,само където повечето хора ако го спазват този режим ше се освинят за отрицателно време,освен разбира се ако не са се смазали от тренировки през деня

казано от Dean Petrov на 07.05.11, 16:48:

казано от Freelancer на 07.05.11, 09:49:

ТОва е много хубаво,само където повечето хора ако го спазват този режим ше се освинят за отрицателно време,освен разбира се ако не са се смазали от тренировки през деня

Аз съм на мнение, че единственото и достатъчно условие е да не се консумират калории през останалото време.

07.05.11
20:18

То хубаво е мнението, ама не за всеки е този режим ;) Аз за себе си съм убеден, че на третия ден с такова хранене ще срещна Създателя.

Привет. При мен ситуацията е същата - около 7ч. влизам в залата ям около 9,30-10ч и си лягам 12,30. Ще се радвам да прочета нещо подкрепено с някаква теория или поне гледна точка и логика а не “аз правя така” или “прави така”. На този етап, понеже целта ми е сваляне на тегло след тренировка ям салата със 200гр пилешко или консерва риба тон в растителна мазнина (не казвам, че това е правилно)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1