07.05.11
14:36
Здравейте, на 22 години съм, 183см. висок 90кг. телосложението ми е атлетично, но съм загубил кондиция по една или друга причина.
Тъй като не съм работил върху тялото си от близо година и половина реших да се обърна към вас и да потърся съвет как да подходя към изграждането на тренировъчна програма и режим за хранене (разбира се не искам да ангажирам никой, тъй като вероятно на ден повечето от вас пишат в 2 -3 такива теми и то едни и същи неща).
Та целта ми като цяло е да изчистя тялото си от излишните подкожни мазнини, да възвърна тонуса в мускулатурата си чрез изграждане на сила и издръжливост и по възможност да кача ММ, като последното не ми е акцент тъй като не съм много малък...
Не мисля обаче да влизам във фитнеса все още опитвам се да постига всичко това с тренировки вкъщи и лостове поне през следващите 3-4 месеца докато се стегна малко, мога да скачам на въже, но нямам възможност да бягам. Относно храненето имам възможност да се храня сутрин и вечер, рядко ми се отдава възможност да се храня през деня.
Благодаря Ви предварително и приятен ден :)
07.05.11
17:53
казано от Иван Иванов на 07.05.11, 14:36:
Здравейте, на 22 години съм, 183см. висок 90кг. телосложението ми е атлетично, но съм загубил кондиция по една или друга причина.
Тъй като не съм работил върху тялото си от близо година и половина реших да се обърна към вас и да потърся съвет как да подходя към изграждането на тренировъчна програма и режим за хранене (разбира се не искам да ангажирам никой, тъй като вероятно на ден повечето от вас пишат в 2 -3 такива теми и то едни и същи неща).
Та целта ми като цяло е да изчистя тялото си от излишните подкожни мазнини, да възвърна тонуса в мускулатурата си чрез изграждане на сила и издръжливост и по възможност да кача ММ, като последното не ми е акцент тъй като не съм много малък...
Не мисля обаче да влизам във фитнеса все още опитвам се да постига всичко това с тренировки вкъщи и лостове поне през следващите 3-4 месеца докато се стегна малко, мога да скачам на въже, но нямам възможност да бягам. Относно храненето имам възможност да се храня сутрин и вечер, рядко ми се отдава възможност да се храня през деня.
Благодаря Ви предварително и приятен ден :)
Само със 2 хранения няма как да изчистиш подкожните мазнини.Ако се храниш през 2 часа(като имаш 5-6 хранения на малки порции) и подбираш храни богати на белтъци и мазнини и в същото време с ниско количество въглехидрати може да стане :)
Мнението беше редактирано от Александър Илиев на 07.05.11 17:54.
07.05.11
19:28
В това ми се състой проблема, такова ми е ежедневието, работата мие 24/7 т.е. работя когато има работа, опитвам се да тренирам но в повечето случай се чувствам изморен, а единственото нещо което приемам освен храната е Вит. Е и Калций Магнезий Цинк + Д3. Сутрин се старая да поема добро количество мюсли + пшеничени трици + онези изкуствените закуски, който имат изключително много въглехидрати + няколко лъжици пчелен мед (за да мога да избутам деня), а вечер наблягам основно на белтъчини. Единствения вариант, за които се сещам е да си надробя тренировките, за да не претренирам и да имам сила и за следващия ден...
07.05.11
19:58
Какво работиш ако не е тайна ? А не можеш ли да си носиш с храна? След като работиш 24/7 вземаш една чанта и вътре 4-5 хранения.Има едни такива кутии от руска и млечна салата.. слагаш във тях храната и си готов.И аз имах един такъв подобен проблем,обаче не с работата,а с даскалото.. И във една чанта слагам 2 кутии,за да мога да ям в 9 и 30 и 11 и 30 :)
08.05.11
11:59
Работата ми е малко особена, става въпрос за ДДД(дезинфекция, дезинсекция,дератизация) или по - разговорно, борба с вредни насекоми и гризачи. Не съм се опитвал да си нося храна, но предполагам, че може да измисля нещо. Какви храни мислиш че са подходящи за междинните ми хранения и колко на брой трябва да са те? А какво мислиш за броя на тренировките ми и техния обем? Към момента тренирам долу горе така: 1ви ден 4Х6 набирания (немога да правя повече за сега много си тежа) 4Х8 кофички 10Х15 лицеви опори 2Х6 негативни набирания (мисля че така ги наричахте) 2ри ден 4Х25 клякания множество тренировки за корем (това ми е слабата част в тялото още немога да преценя как да я тренирам, а и скоро претърпях операция и още ми е малко трудно) + 10мин интензивно скачане на въже (може би 1,5 - 2 оборота на секунда) 3ти почивка после пак 4ти като 1ви 5ти като 2ри а през 6ти нагласям таймера на 20 минути и правя по супер серии от 15 клякания + 15 лицеви + 10 коремни като се целя да направя максимално много серии за 20 минути. Приятен ден.
Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 08.05.11 12:00.
10.05.11
16:15
Ами от това което съм си носил,най-голям ефект ми оказа по-голям прием на белтъци за сметка на въглехидратите,демек НВД :).Мисля,че като почнеш да се храниш правилно всичко ще оправиш,понеже с 2 хранения няма как,както казах по-горе :)
Като се храниш през 2 часа на малки порции,като имаш и 3 основни хранения (закуска, обяд и вечеря).
За тренировките бих ти препоръчал да правиш повече кардио и за корема опитай да правиш планк.Доста пот изливам докато го правя.
Това е което мога да дам като съвет.
Хранителен режим + кардио + силови тренировки.
Щом целта е да изчистиш, акцентът пада на първите 2, а третият елемент малко ще страда, защото е по-трудно при хранителен режим за понижаване на мазнините да се осигури достатъчно енергия за тренировка за повишаване на ММ (не, че е невъзможно). Орязваш въглехидратите според целта, завишаваш дневният прием набелтъчини, а с добавяне на полезни мазнини можеш да си докарваш енергия.