16.05.05
23:18
Здравейте,
чета форума от около 2 седмици и мисля че имам въпрос, чийто най-добър и бърз отговор мога да получа тук.
Проблемът е че спрях да тренирам за около половин година, което беше грешна, но просто не ми оставаше време, последния месец и 1/2 почнах с лицевите и лостовете, за да си възвърна формата, но се получи нещо много неприятно. Тъй като дъмбели нямам, бицепсът ми видимо изостана от придмишницата и от тялото като цяло. сега пак почвам да посещавам залата и въпросът ми е как по-бързо да наваксам с тази мускулна група(бицепса). Да го ключа два пъти в седмицата, при положение че мисля да ходя по 3 пъти, да увелича дните на 4? Мерси предварително за съветите! :)
давай го по-спокойно,бицепса ще си навакса сам при една добра тренировка,макар че ми е доста чудно как само бицепса ще изостане,не си ли правил набирания?
има опасност да го претренираш и пак няма да има ефект. тренирай го качествено и ще има резултат. при мен лично ръцете вървят най-добре и най си личи.
[quote author=“freakster”]давай го по-спокойно,бицепса ще си навакса сам при една добра тренировка,макар че ми е доста чудно как само бицепса ще изостане,не си ли правил набирания?
естествено че правя, но те отиват повече в предмишница и гръб. даже с по тесен от раменен хват, което според мен трябва да концентрира повече в бицепса, не ставаха нещата. предмишницата се напомпваше доста повече от бицепса. поне така се получаваше при мен. :(
наистина е странно. на мени бицепса ми се помпа доста прилично от набирания с широк хват. започни да го тренираш с тежести за да видиш как ще ти се отрази.
Не си мисли че като го тренираш 2 пъти седмично ще растат по-бързо, напротив, точно обратното е, може да ги претренираш и да ги забавиш с растежа още повече :wink:
п.с. - съвет от мен, прави за бицепс около 3 упражнения с по 3х8 повторения с по-големи тежести и ще видиш че ще има резултат, но ти трябва време 8)
[quote author=“alex”]Не си мисли че като го тренираш 2 пъти седмично ще растат по-бързо, напротив, точно обратното е, може да ги претренираш и да ги забавиш с растежа още повече :wink:
п.с. - съвет от мен, прави за бицепс около 3 упражнения с по 3х8 повторения с по-големи тежести и ще видиш че ще има резултат, но ти трябва време 8)
Подкрепям казаното, като според мен ще е още по-добре, да правиш бицепса с 3 упражнения като първото е пирамидално/за всеки случай и само и изцяло за загрявка/, следващото с 2х8 повторения с средни тежести. И за финал една яка щанга с 3х6 с по-голяма тежест.
Оставяй си ден пълна почивка-НАЙ-МАЛКО между дните гогато правиш гръб/прави задължително набирания/ и деня за бицепс, за да е починал и да не претренираш.
Пробвай с надхват упражнения, аз сега наблягам на такива, мисля че има сериозен ефект.