08.05.11
15:56
Здравейте колеги! Тренирам 6-7 месеца по 3 дневна програма. Доволен съм, но въпроса ми е дали ефекта ще е същия ако се разбие програмата на 5 тренировачни дни по 1 мускулна група на ден с цел тренировките да са по кратки и интензивни. В смисъл понеделник гърди, вторник рамене , сряда гръб, четвъртък крака и петък ръце а корема междувременно през ден примерно. Какъв ще е ефекта от нещо такова. Мерси предварително
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 08.05.11 16:05.
08.05.11
16:22
Да си разбиеш така тренировките, би ти позволило да правиш повече упражнения за отделната мускулна група за да стимулираш растеж, но ти така или иначе не каза за ММ ли тренираш остава само да предполагаме... Иначе определено ще съкратиш тренировките като време, но за интензивност не съм сигурен (според мен надали..).
08.05.11
16:30
За ММ тренирам да... сега сам 75 искам 80 - 85кг
08.05.11
16:55
Аз тренриам 5 пъти сдмично някъде зависи, може и повече, може и по малко, но средно толкова правя 3 пъти всички мускулни групи на един път, другите 2 дни да кажеме някой по-малки или изоставащи групи и при мене има много голяма ефект от повече тренировка и по обемни, пробвай ако искаш 1 месец да видиш как ще ти се отрази :)
15.05.11
02:45
Защо не пробваш да ги направиш за 4 дена, вместо за 5? Така ще имаш повече почивка. Аз, примерно, съм разделил рамото - задната глава я тренирам с гърдите, а предната и средната с гърба. Корем повече от 2 пъти в седмицата не прави. Просто като го тренираш, прави го както си трябва.
16.05.11
11:57
казано от kzhaygarov на 08.05.11, 15:56:
Здравейте колеги! Тренирам 6-7 месеца по 3 дневна програма. Доволен съм, но въпроса ми е дали ефекта ще е същия ако се разбие програмата на 5 тренировачни дни по 1 мускулна група на ден с цел тренировките да са по кратки и интензивни. В смисъл понеделник гърди, вторник рамене , сряда гръб, четвъртък крака и петък ръце а корема междувременно през ден примерно. Какъв ще е ефекта от нещо такова. Мерси предварително
Това е един от любимите ми въпроси :)
Причината, поради която ми е любим е, че различните тела и различните психики реагират по различен начин на различните натоварвания и различните видове тренировки.
Съответно единствените “хора”, които могат да знаят как ще ти се отрази даден тренировъчен режим са твоето тяло и твоята психика. И това едва след като го пробваш :)
Преди това могат да бъдат правени само предположения, които често са доста ... неточни. Като събереш повече опит, често ще можеш да усетиш частично дадена програма, преди да си я почнал. Ще можеш да предусетиш как би ти се отразила. Но както писах - първо ще е нужно да събереш доста опит.
Да питаш във форум, дали да правиш даден тренировъчен режим, може да бъде от полза предимно в два случая
1. режимът е пълна тъпотия и по-добре да не го правиш
2. режимът е за напреднали, а вие сте начинаещ и или няма да имате полза или ще претренирате и пак няма да имате полза :)
поздрави
Мнението беше редактирано от Лазар Радков на 16.05.11 11:59.
21.05.11
00:51
можеш да опиташ. както е казал Лазар - има привърженици и на двете теории.
единствения ми съвет, който не видях някой тук да е засегнал, е да увеличаваш обема с максимум 10% на седмица, като първата седмица не го увеличавай. най-просто, ако понеделник и петък си правел 3х5 набирания, а сряда 4х8 гребане, то първата ти тренировка за гръб да не надвишава 6х5 набиране и 4х8 гребане, или 3х5 набиране,3х5 горен скрипец и 4х8 гребане. и от там прави малки промени от седмица на седмица в зависимост от това как се чувстваш. в зависимост от тренировките ти до тук е възможно дори да трябва да намалиш(най-вече сериите).
21.05.11
08:09
казано от ts.vassilev на 21.05.11, 00:51:
можеш да опиташ. както е казал Лазар - има привърженици и на двете теории.
За всеки случай си прочетох поста няколко поста няколко пъти :) Не можах да намеря това, за което говориш, и просто предполагам, че си видял нещо, което аз не съм :)
23.05.11
16:47
казано от Лазар Радков на 16.05.11, 11:57:
Причината, поради която ми е любим е, че различните тела и различните психики реагират по различен начин на различните натоварвания и различните видове тренировки.