08.05.11
17:03
За приема на Л-Карнитин съм чел, че трябва да се приема 3-4 седмици и после да се прави почивка около 2 седмици. Но това е при прием по няколко пъти на ден, всеки ден. Въпросът ми ако пия само преди тренировка (3-4 пъти в седмицата) по около 4 гр., след колко време трябва да направя почивка и колко дълго да трае тя? Или може да си го пия постоянно?
Темата беше редактирана от emzo на 09.05.11 14:29.
Върховите му стойности в кръвта се получават 3 до 6 ч след приема, така че за да извлечете най-доброто от него, трябва да го вземате
3-4 часа преди натоварване. Тялото се адаптира към увеличения прием на L-карнитин, като увеличава и изхвърлянето му от организма. Затова повечето
хора получават най-добри резултати от приема му само в рамките на 2-3 седмици. Практиката сочи, че най-добрият цикъл на прием е „2 седмици със и
2 седмици без”.
Мисля , че преди тренировка и преди лягане(или сутрин рано) по 1 грам (на прием, 2 пъти на ден) и си бомба :)
Не не, аз знам как да го приемам т.е. установил съм си как най-добре ми действа. :) Въпросът ми е единствено за паузата, която трябва да правя при моята схема на прием. Все пак благодаря за мнението. :)