12.04.11
10:15
Какво мислите за язденето като спорт, бях готов да го подценя и да кажа, че цялата работа я върши коня, докато не карах ски миналата година и не осъзнах колко усилия може да изисква да се задържиш прав на нещо, което се движи бързо. Имате ли мнение по въпроса, някой тук яздел ли е някога през живота си. Кажете малко повече и за ските мнения, как да се предпазим от травми... сега като се замисля се чудя ските и язденото можем ли да ги квалифицираме като силова тренировка или може би е повече кардио. Аз лично съм лаик и по двете неща- кон не съм яздел, ако не броим магаренцето на прадядо Таньо, Бог да го прости, а на ските имам точно две спускания и то на рало. :)
Един път съм яздил. След един час езда (по-точно разходка с коня) имах 4 дни нечовешка мускулна треска на почти цялото тяло.
Занимавал съм се малко с сноуборд и мога да кажа ,че не е само кардио развива рефлексите и координацията. За ските незнам но не ми се вярва да е по различно. А усещането определено е уникално.
09.05.11
00:17
Е ските са яко фън. И “са “и кардио и “не”... или по скоро специфичен вид кардио. Има ли значение... единственото сигурно от моя опит е че не свалям кила и краката ми се пръсват..... Ските са нещо направо задължително за един спортист, любител.
Язденето е спасението на конете, за да не са в кланиците и след това под лампа във витрините :D След някоя и друга година, когато вече ще съм карал ски и ще мога да споделя мнение на вече по запознат, имащ личен опит човек, ще едитна коментара, честно. : )
Мнението беше редактирано от NRG на 09.05.11 00:40.