Гинекомастия ли е това ?

03.05.11
22:25

http://store.picbg.net/pubpic/5A/07/e3ea4865a3af5a07.jpg
още снимки по-надолу

Темата беше редактирана от myname myname на 05.05.11 17:37.

03.05.11
22:42

От тази снимка не се разбира нищо.

03.05.11
22:51

Извинявам се но просто нямам налична и снимах на тъмно :( Утре ще направя нова на светло отпред и отстрани... не съм много сигурен точно какво е и цял ден ровя по форумите това нещо се появи преди около 2 години и честно казано дори и не забелязах как стана сега просто ме е срам да ходя с къс ракав и без потник защото се забелязва от далеч ... Зърното е надуто като балон с въздух и при студено се свива но при нормална температура е надуто...Казвам това което наблюдавам защото не съм компетентен по този въпрос... :( Тялото ми е като на почти всеки среден 17 годишен младеж 70 кг тегло и 175 см ръст...Ако е нужна повече информация кажете...

03.05.11
23:38

А защо най-добре не се консултираш със специалист? За съжаление симптомите, които описваш говорят за гинекомастия, но най добре ме послушай и иди на ендокринолог.

03.05.11
23:43

Желателно е да се снимаш в профил и от по-далеч, защото от тази снимка нищо не се разбира.
Дори и да е гинекомастия обаче, на твоите години е рано за сериозни притеснения, тъй като може да е временно явление, породено от сложните хормонални промени, които настъпват през пубертета. Много е вероятно да изчезне от самосебе си.

Като пример ще ти дам брат ми, който в началото на пубертета (на 13-14 години) изведнъж драстично напълня, най-вече в областта на корема и разви видима гинекомастия. След това обаче, към 17-18 години и двата проблема изчезнаха от самосебе си - гърдите му придобиха напълно нормална форма и драстично отслабна. В момента е на 23, пие по много бира всеки ден, от което има бирен  корем, но няма и следа от гинекомастията.

И все пак, ако това на снимката е гинекомастия, има и реална възможност при теб да се задържи за постоянно. Моят съвет е да потърсиш консултация с лекар-специалист, който да определи какво точно ти има и ако прецени - да определи някакво лечение (ако има нужда).
При всички случаи обаче аз горещо ти препоръчвам на тази възраст да НЕ приемаш добавки, модулиращи хормоните - дори и такива на билкова основа!!

05.05.11
17:34

В това се съмнявам и аз че е заради хормоните в тази възраст но и друго ме съмнява , че може да остане и за винаги а в 11 клас ми предстои екскурзия по море и бих искал до тогава да съм се справил с проблема...Един потребител ми каза на лично съобщение  за симптомите на болестта и изглежда , че ги имам т.е. “установяване на жлезна тъкан/ плътно-еластична тъкан,намираща се зад кафяво оцветената част на гърдите / с диаметър по-голям от 2 см”  Другото което е искам да спомена , че от 1 седмица започнах и фитнес като любител просто по 2 часа на ден...
Ето и нова снимка дано ви помогне...
Друг проблем е социалното развитие на личността страх те е някои да не те пипне близо до гърдите и др... А и би било доста трудно да го обясниш на родителите си..но пък какво от това това е просто болест която може да се случи на всеки и не бива да се страхувам...
Мои приятел имаше същия проблем като този но при него нещата се развиха мигновено и в 10-ти клас вече беше забравил за болестта макар и да не знаеше каква е .... Мисля че е характерно и прекаленото окосмяване по тялото ? ... Та се питам дали има повод за тревога от това че няма видими признаци на нормализирането на пропорциите на тялото освен факта , че корема ми е 2 пъти по слаб от преди но тои се дължи сигурно на това че тичам много...дали след усилени тренировки би ми минало само от себе си или да се консултирам с специалист и той да прецени дали ще замине от самосебе си или ще се наложи операция...
http://store.picbg.net/pubpic/5A/07/e3ea4865a3af5a07.jpg

Мнението беше редактирано от myname myname на 05.05.11 17:46.

09.05.11
12:16

Най-доброто, което можеш да направиш е да се консултираш със специалист.
Никой от нас тук не е такъв.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1