Книги

21.06.10
20:23

Нека в тази тема всеки сподели интересни книги без значение дали са за бодибилдинга или не..просто книги които са ви харесали :)

21.06.10
20:28

Алхимикът - Паулу Коелю

Кървавият преход на нежната революция - Христо Калчев

21.06.10
20:48

Боен Клуб - модерната цивилизацията и цивилизовани човешки същества ли сме наистина, или продукти?
Мавзолей - комунизма, неподправен през очите на три поколения простолюдие.
Бушидо - кодексът на самурая - идеологията на идеалният войн.
Пикник край пътя - бих коментирал, но съм все още малко объркан, трябва ми още време с нея. :)

Не чета много, но сетя ли се, ще добавя.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 22.06.10 10:14.

21.06.10
22:34

Стругацки са жестоки.
Азимов е по-добре като за първи стъпки в научната фантастика особено тая руска школа.

10.05.11
09:42

Да размърдам малко тая тема - в момента препрочитам “Хрониките на Амбър” на Роджър Зелазни. За мен това е шедьовър, много си пасваме :) Препоръчвам я :)

10.05.11
11:03

казано от Atom на 10.05.11, 09:42:

Да размърдам малко тая тема - в момента препрочитам “Хрониките на Амбър” на Роджър Зелазни. За мен това е шедьовър, много си пасваме :) Препоръчвам я :)

Имаше период, в който ми беше любим автор, но в момента творбите му ще ми дойдат твърде приказни :D

10.05.11
19:24

Парфюмът: Историята на един убиец - Патрик Зюскинд (добре, че направиха филм и повече хора разбраха за нея)
Да убиеш присмехулник - Харпър Лий
Умират глупаците - Марио Пузо
Сияйна зора - Джек Лондон
Зорба гъркът - Никос Казандзакис
Името на розата - Умберто Еко
Мога да напиша още много, но ме мързи. Ще добавя и всичко написано от Йордан Радичков, Николай Хайтов, Джон Стайнбек, и Тери Пратчет.
+ Чудомир

П.П. Защо толкова хубава тема е “прашасала” само след няколко мнения!?

Мнението беше редактирано от ЛюбенК на 10.05.11 19:28.

DO

10.05.11
20:54

подсети ме,че преди няколко дена сънувах един  сън,в който по едно време обяснявах като 2 + 2 = 4 на някакъв човек ,че в другите измерения не съществува време . : ))
все се каня да изнамеря някакви форуми за науки ,в които да разпитам за литература на тема физика..

Мнението беше редактирано от donsir на 10.05.11 20:55.

10.05.11
21:15

В момента чета lincoln lawyer от Майкъл Конъли.Последната му книга която не съм чел (inlove)

10.05.11
21:22

Принципно не съм книголюбец, но Георги Стоев “БГ Кръстника” ме грабна.

11.05.11
17:05

Хубава тема,и аз да дам няколко заглавия свободен подбор  в различни теми и жанрове....
“Надхитрени от случайността” Насим Талеб
“Холографската вселена” Майкъл Толбот
“Диви разкази” Николай Хайтов
“Четирите споразумения” Мигел Руис

11.05.11
18:11

Аз имам болестен афинитет към медикаментите като цяло,серията Anabolics на William Llewellyn ми е библията...мисля ,че ако повече хора използват подобни четива и не само разбира се ,няма да излизат с някакви комични изказвания относно”темата”.

Мнението беше редактирано от Тони1 на 11.05.11 18:14.

Мила

11.05.11
18:23

John Grisham ;) Книги, тематично свързани с фитнес, спорт, хранене, суплементация -  William Brink, Eddie Vos, Chad Waterbury, Ross Enamit(фаворит),Christian Thibaudeau,  A complete Handbook of natural care, e.t.c

30.05.11
23:47

Оххх, тук мога да пиша до сутринта, ама зверски ме мързи...:D
Любими автори - Балзак, Юго,Сенкевич, Кинг, Хайтов...много са. Обожавам да чета.
Едни от най-хубавите книги, които съм чела са “Кво вадис” на Хенрик Сенкевич , “Фараон” на Болеслав Прус, “На изток от рая” на Стайнбек,”Вертеп” на Зола, “Парижката Света Богородица” и “Човекът, който се смее” на Юго, “Време разделно” на Хайтов, четирилогията на Талев...списъкът е мнооого дълъг.

31.05.11
11:00

“ДЖОНАТАН ЛИВИНГСТЪН ЧАЙКАТА”...на Ричард Бах...даде ми я един много важен за мен човек...страхотно четиво...чете се на един дъх.
“Разказите на едно софийско копеле”...от Валентин Пламенов...уникален пич и мъжкар...!!!

всичко на Стефан Стамболов и Атанас Буров...ТАМ е истината!!!

31.05.11
11:54

Свят на смъртта I,II,III             Автор: Хари Харисън
Небесните господари              Автор: Джон Броснан
Войната на небесните господари  Автор: Джон Броснан
Краят на небесните господари    Автор: Джон Броснан

И 6-те са фънтастика.

Мнението беше редактирано от Digger на 31.05.11 11:55.

31.05.11
14:22

казано от slavko на 31.05.11, 11:00:

“ДЖОНАТАН ЛИВИНГСТЪН ЧАЙКАТА”...на Ричард Бах...даде ми я един много важен за мен човек...страхотно четиво...чете се на един дъх.

Щом тя ти е харесала, прочети и ИЛЮЗИИ от същия автор, на мен тя ми е любима - чела съм я десетки пъти и винаги откривам нещо ново.
Иначе от книги, свързани с начина ми на живот и заниманията ми - “Светлина върху йога” Б.К.С. Айенгар - абсолютно задължително настолно четиво за всеки практикуващ. “Кльощавата кучка” Рори Фридман и Ким Барнуин също задължителна за практикуващи. ;)
Друго любимо четиво са ми пътеводители, но това е една друга тема :)

В момента съм преполовил на Lyle Mcdonald - Ketogenic Diet. Приятно четиво!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 31.05.11 14:35.

31.05.11
16:24

Последните няколко месеца 2те книги на Иво Сиромахов доста ирония и смях, “Ричърд Брансън бизнес отвъд ограниченията - опитът на един предприемач” също много добра.Любими книги имам много :)

31.05.11
22:07

Още една препоръка от мен: “Легенда за Сан Микеле” на Аксел Мунте :)

01.06.11
14:17

казано от Turtlesapience на 10.05.11, 21:22:

Принципно не съм книголюбец, но Георги Стоев “БГ Кръстника” ме грабна.

Да наистина са интересни тия книги ! Вярно нямат никаква художествена стойност, но на един дъх се четат !

Ето още :

‘Смъртта на големите босове’ - не помня от кого беше , но много интересна ! Смесица от полицейски хроники и художествена измислица( е може и да има и верни неща кой знае)
“Живей бърз” 1 и 2 - Надя Чолакова.
“Убитите босове” - там са няколко части , но са кратки и има интересни картинки.

Тия ги четох доста отдавна , но си ги спомням.

Ето една смислена книга  със голяма стойност, но вярно не е лека за четене и няма картинки на мерцедеси :

“Сила, здраве, дълголетие” - Проф.П.Добрев,

01.06.11
19:34

казано от BOR на 01.06.11, 14:17:

Е това ако мога да си го намеря от някъде... цена няма да има!

01.06.11
21:16

казано от x_3_mar на 01.06.11, 19:34:

казано от BOR на 01.06.11, 14:17:

Е това ако мога да си го намеря от някъде... цена няма да има!

Моята дядо ми я е купил, но нямам идея кога.

Ами аз мисля да отида да питам в дали няма в библиотеката някакви книги на П.Добрев, защото никъде не се продават- просто са спряни от тираж. Също така книгата на Иван Абаджиев, която той лично я е писал искам да намеря от някъде.

TN

06.06.11
22:50

Тайните на моят успех - Арнолд (познатият на всички :D)

11.08.11
14:24

Ха, каква хубава тема. Много малко активност нещо.. Да се включа и аз:

Всичко на Пратчет - много, много любим. “Крадеца на време” е на оспорваното първо място при мен.
Пътеводител на Галактическия стопаджия. - Дъглас Адамс
Белгариадата - поредицата от Дейвид Едингс
Землемория - Урсула ле Гуин - класика
Соларис - на Станислав Лем - класика!

В момента съм на 11та книга от Колелото на времето.
Това са ми едни от любимите фантастики.

Други:
Богомил Райнов - няма слаба книга, български шпионски романи.
Ги Корно, Пиер Дако - пишат доста сериозна психология на много достъпен език. Мари фон Франц -( “Котката” например) - юнгианската школа за тълкуване на архетипите във вълшебните приказки и сънищата.

И други “други” :
Цветето на живота 1 и 2ра част.
Мулдашев - от кого сме произлезли.
Има тук една камара, които не са за препоръчване - човек трябва да си ги намира сам такива книги.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1