Изгаряне на мазнини и качване на мускулна маса

08.05.11
23:13

Имам един такъв въпрос. Ако при една правилно изпълнена диета, за пример нека вземем НВД-ВМ, и тренировки се храним в калориен излишък то качваме мускули и мазнини. Ако се храним в калориен недостатък - то горим мазнини и малко мускули. Ами ако се храним точно в калорийно равновесие то ще качваме ли мускулна маса и ще горим ли мазнини едновременно (естествено по-малко отколкото при другите 2 варианта).

08.05.11
23:18

Аз с отрицателен калориен баланс, качвам килограми и топя мазнини. На теория е невъзможно, но .. магия. XAX

08.05.11
23:24

Еми да логично е.Просто когато се храниш точно с КБ-то си просто един вид потддържаш или може и да имаш прогрес,но по-бавен.
Но по-добрия вариант е да качваш мм в калориен излишък.Лично аз се чувствам много по-свеж и готов за интензивна и качествена тренировка,отколкото когато съм в дефицит.

08.05.11
23:36

Мхм, а и с НВД се качва доста чисто.

Мнението беше редактирано от ActionHank на 08.05.11 23:47.

Теоретично, когато изразходваш точно толкова енергия, колкото си набавяш, теглото ти няма да се променя. Друг е въпроса, че формулите за изчисление са само насочващи и не са на 100% точни т.е. ти можеш да си мислиш, че КБ ти е 2500 калории, а той да е 2600. Така ти ще ядеш по-малко и ще има леко отслабване (в идеалния случай от редукция на подкожни мазнини). Друг фактор е усвояването на храната, като това логично също изменя съотношението изразходени калории:приети калории. Но...теоретично ако нацелиш точните калории теглото ти няма да се промени. :)

10.05.11
01:18

Да, реално теглото няма как да се промени. Но въпросът ми беше дали съотношението мазнини:мускули ще се промени?

казано от ActionHank на 10.05.11, 01:18:

Да, реално теглото няма как да се промени. Но въпросът ми беше дали съотношението мазнини:мускули ще се промени?

Мисля, че тук вече нещата изцяло зависят от хранителния режим. Примерно ако си на ВВД верноятността да изчистиш мазнини е нищожна, но пък тази да покачиш мускулна маса е доста по-възможна. Ако си на Кетонна диета е обратното...по-скоро ще гориш мазнини, но покачване на мускулната маса е слабо вероятно. Ако пък си на Въглехидратна ротация може да успееш да направиш и двете - да свалиш мазнини и да качиш някое друго кило мускул. :) Относителни са нещата...да не забравяме и личните характеристики на организма на човека. :) При всички случаи най-оферта си е да има лек калориен дефицит или излишък, за да се подсигурим. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 10.05.11 11:43.

10.05.11
11:37

казано от ProXxX на 10.05.11, 07:46:

казано от ActionHank на 10.05.11, 01:18:

Мисля, че тук вече нещата изцяло зависят от хранителния режим. Примерно ако си на ВВД верноятността да изчистиш мазнини е нищожна, но пък тази да покачиш мускулна маса е доста по-възможна. Ако си на Кетонна диета е обратното...по-скоро ще гориш мазнини, но покачване на мускулната маса е слабо вероятно. Ако пък си на Кетонна диета може да успееш да направиш и двете - да свалиш мазнини и да качиш някое друго кило мускул. :) Относителни са нещата...да не забравяме и личните характеристики на организма на човека. :) При всички случаи най-оферта си е да има лек калориен дефицит или излишък, за да се подсигурим. :)

Мисля , че е време да информираме целия културистичен свят, че десетилетия наред следва погрешни принципи и е време да се насочи към кетонната диета за оптимално изгаряне на мазнини и повишаване на мускулна маса (giggle) .

Мнението беше редактирано от малкия113 на 10.05.11 11:38.

Хаха...да, благодаря за забележката. Забелязах, че съм написал два пъти “Кетонна диета”. Второто трябваше да бъде “Въглехидратна ротация”. Ще го оправя :)

10.05.11
11:58

Да, в твоя случай съм убеден , че става въпрос за lapsus calami . Поздрави! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1