09.05.11
15:16
Понякога след кардио тренировка или пък правене на коремни преси ми се вие свят,повдига ми се и ми се повръща. От какво може да е?
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 09.05.11 15:18.
09.05.11
15:18
Неправилно хранене и други фактори, влияещи върху кръвното налягане.
09.05.11
15:21
От много неща
- недохранване
- преумора/недоспиване
- недостиг или прекалено много кислород
- ...
При всичко случаи, това е признак, че нещо не е наред.
Ако проблемът се появява винаги, най-добре да потърсиш мнение на специалист, защото проблемът може да е незначителен, но може и да е сериозен.
Не очаквай тук да получиш конкретно или експертно мнение.
09.05.11
15:44
Здравейте, аз имам същия проблем . Ходя на аеробика и по време на степ упражненията, много се задъхвам и често ми се вие свят. П време на коремните преси също.
Към какъв специалист е добре да се обърна?
Недостатъчен дневен прием на калории, недоспиване, прекалено големи тежести, лоша техника на дишане, проблеми с вестибуларния апарат...
Засега се сещам това, но не мога да ти кажа от какво е, защото нямам поглед на тренировъчния ти режим и храненето.
Пробвай да подобриш едно от тези неща. ;)
09.05.11
20:26
Благодаря за отговора, ще пробвам непременно :)
10.05.11
12:28
Не съм сигурен в това което ще кажа, но до колко си спомням това е признак за ниска кръвна захар причинена по всяка вероятност от хранителния ви режим, когато се почувствате по този начин съвета е да се прекрати тренировката.
Възможно ли е при клек в 20 повторения като оставя щангата да се получават същите синтоми + разклащане на картината и причернване? нещо за лекар?
11.05.11
15:08
Модерация: ползване на латиница.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 11.05.11 15:16.
с какъв лекар по-точно да се консултирам? получава се само понякога по-скоро по-рядко ,но пак е притеснително за мен.
11.05.11
18:10
Аз се съмнявам, че лекар може да ти помогне в случая. Ако отидеш при лекар и му кажеш: “От дъжд на вятър ми призлява по време на тренировка. От какво е?”, лекаря първо ще те препсува на ум и след това ще ти изброи възможните причини от началото на темата. Другият път като се случи се прибери, вземи един лист и запиши абсолютно всичко, което си правил, ял и пил за същия ден, както и за предишния. След това го пускаш тук и ние ще погледнем дали има нещо съмнително. Симптоматиката е на ниско кръвно налягане. При коремните преси е нормално, защото това е един от случаите, при които при изправяне от легнало състояние се получава лек световъртеж и евентуално гадене. Дехидратацията също може да доведе до ниско кръвно...и още доста причини.
По време на кардиото пък освен ниско кръвно и дехидратация, има вероятност да ти пада прекалено много кръвната захар. Обикновено това е в следствие на неправилно хранене, изчерпани енергийни запаси на тялото заедно с тежко натоварване. До хипогликемия (ниска кръвна захар) е трудно да стигне, но все пак е възможност.
Можеш да отидеш при личният лекар и да поискаш направление за кръвни изследвания, а също ако имаш уред си измери кръвното. :)