Счупена ключица

TO

10.05.11
14:01

Добър ден на всички.
Днес разбрах че ми е счупена клучицата, доктора ми каза поне 2 месеца без фитнес.Незнам дали ще издържа толкова много време без моята страст.Та въпроса ми ако почивам по -малко как ще се отрази на тренировките.

АЧ

10.05.11
14:11

100 % ще има спад в силата. Как си я счупил ?

При счупена ключица не се ли обездвижваше ръката с гипс или шина, доста сериозна при това?

10.05.11
14:18

Защо ще се правиш излишно на “мъж”? Като са ти казали 2 месеца ще ги спазваш. Иди и на друг специалист да видиш той какво ще каже.. Спортисти се възстановяват от травми с месеци (понякога с години) и се връщат пак на ниво в спорта (кратка справка от наш’та мила родина - Ивет Лалова), а теб не ти се чакат едните 2 месеца.. избора е твой.. А иначе, кажи наистина как е станало?

TO

10.05.11
14:35

Като цяло рамото ме болеше от 1-2 седмици и вчера тренировката ми беше гърди.Когато правех лежанка усетих едно изпукване, но не предположих че е счупена

казано от Димитър Михайлов на 10.05.11, 14:16:

При счупена ключица не се ли обездвижваше ръката с гипс или шина, доста сериозна при това?

Да. Аз като си счупих моята сериозно ме “опаковаха”. Ръката плътно прилепнала пред тялото, свита под 90 градуса в лакътя. И бях обвит с бинтове, някаква гадория(гипс ли беше друго ли беше)...въобще никакво мърдане.

@Автора - пич, слушай лекарите. Особено при счупена ключица. Седи си на задните части и остави да се възстанови както трябва, ако не искаш цял живот да имаш хронични болки и да не можеш въобще да тренираш. На мен уж ми е заздравяло всичко, а като се претоваря пак започва да ме боли, а ако се правиш на мъж и не се възстанови както трябва не ми се мисли.

ПС:

Като цяло рамото ме болеше от 1-2 седмици и вчера тренировката ми беше гърди.Когато правех лежанка усетих едно изпукване, но не предположих че е счупена

Как така не си усетил и не си предположил хич не ми е ясно. Аз опищях целия свят...то не можех да помръдна ръката грам.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 10.05.11 14:40.

TO

10.05.11
14:39

Когато отидох на лекар, ми казаха че ще заздравее отсамосебе си без шини и гипсове.Посаветваме да приемам повече млечни продукти.А в менюто ми всеки ден ги има.
Обмислям да взема калции.

Генерално се разминаваме в разбирането за “счупена” ключица. Притеснява ме повече, ако самият лекар е използвал това определение и е заключил, че ще заздравее ... натурално.

Имаш ли възможност да направиш повторна консултация с друг лекар?

10.05.11
15:12

Счупената ключица може да не се гипсира. Това е единствената кост, която се възстановява без проблем. Но определно и трябва покой. Така че 2 месеца не тренирай ако искаш след това да можеш да тренираш.

10.05.11
16:42

Съгласен, може да не се гипсира. Ако обаче прекалиш с мърдането, рискуваш да зарасне накриво (имам приятел с подобен проблем).

Предлагам ти да се замислиш сериозно над въпроса КАК си я счупил. Нещо ми се вижда трудно за постигане да го направиш на лежанката... Не, че потенциалните травми от лежанката са по-малки - да извадиш рамената, да скъсаш мускул или връзки си е напълно възможно, но да счупиш ключица... хм...

TO

10.05.11
16:42

Мерси за отговорите.В близко бъдеще ще се оттдам на почивката и се надявам да не се получат усложнения.

10.05.11
16:52

Тук и аз мога да изкажа мнение.
Когато си я счупих не бях с шина, а някаква осмоорка от плат, която я стяга. Почивка 2 месеца май беше, лявата ми ръка беше станала с 3см по-малка от дясната. На лежанката от мисля, че 50кг след това 30кг ме затиснаха.
Но след това бързо се връща силата и формата, така че не се тревожи :) Просто я остави да зарасне добре и не се прави на герой с проби за тренировки :)

TO

10.05.11
20:48

Добре, така и ще направя.

11.05.11
00:13

Ами сигурно е пукната. Ако е счупена най-малкото ще те обездвижат, което не се прави с гипс. Според вида фрактура понякога се налага и оперативно лечение. При раздробяване на костта се използва остеосинтезни импланти. Като се има предвид, че не си разбрал как си я счупил .. то сигурно е просто пукната. Аз се замислям над друго.... как так аси чупиш/пукаш кост от подобен вид натоварване.....

TO

11.05.11
06:57

Ами след последните 2-3 тренировки за гърди много ме болеше областта на предно рамо. И то се оказа проблема в ключицата.След всякакъв вид друга тренировка нямах този проблем.

11.05.11
11:39

Аз съм пукал лявата след падане от колело :D ,болката е неописуема.След това 2 седмици на само съм лежал ,при всяко движение такава болка съм изпитвал ,че ...Почивай си повече време и това е .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1