Недоизградена костна тъкан

10.05.11
14:39

Добър ден на всички. Тренирам малко повече от 2 години, но наскоро получих травма в рамото. Работата е следната... преди около месец започнаха болки в рамото след тренировка (най-често след тренировка за гърди). Седмица след това спряха, като отново се появяваха от време на време, докато тези дни вече болката е постоянна. Днес отидох на лекар и се установи, че имам костен мазол над ключицата (който доколкото разбрах не е чак толкова голям проблем), и недоизградена костна тъкан на раменната глава, в областта на големият туберкул. Та... според лекарката това е в резултат на бързо покачване на килограми (за около 2-3 месеца близо 7 кг), както и, че съм десничар и лявата ръка ми е по-слаба за това натоварването за нея е по-голямо, следователно и по-голяма вероятност от контузия. Не ми каза нищо за обездвижване, само ми предписа някакво мазило което щяло да помогне за изграждането на тъканта. След 2 месеца отново на рентген за да се види какво е станало.
И тъй като не разбрах дали трябва да спра тренировките, се обръщам към вас. Как мислите?
Моето мнение е, че тази тъкан сама няма да се изгради трябва да има движение.

Темата беше редактирана от Милен Радков на 10.05.11 14:41.

АН

10.05.11
14:51

Спирай ги. Както си написал в подписа си “Когато всичко отива ПОДЯВОЛИТЕ, не тръгвай и ти с него.”
Нямаш бърза работа.

10.05.11
15:28

Лошо .. мноого лошо.

ЛР

10.05.11
15:29

Имаш ли някакъв проблем от здравно естество, обикновено 9 от 10 лекари ще ти кажат да спреш да тренираш.

Първо, “да тренираш” е твърде общо понятие.

Как точно тренираш?
Колко често?
Колко тежко?

При какви движения имаш болка и дискомфорт?
При какви движения нямаш такава?

Т.е. между “тренирам” и “тренирам” може да има разлика от земята до небето. А когато става въпрос за:

- здраве
- възстановяване

движението посредством СПЕЦИФИЧЕН ЗА СЛУЧАЯ тип тренировка е от първостепенно значение.

Тренировката и спорта като цяло са ЕСЕНЦИАЛНИ за поддържане на доброто здраве, както и за по-бързото възстановяване от контузии, болести, операции и т.н.

Та, въпросът е не ДАЛИ, а КАК?

Отговори, моля те, на въпросите по-горе.

поздрави

10.05.11
16:04

Единственият проблем е тази болка в рамото, други здравословни проблеми нямам.

Тренирам средно 5 пъти на седмица. На принципа - три тренировки , почивка, две тренировки, почивка. Пробвал съм доста тренировъчни планове, в момента тренирам по следният начин: първа тренировка само гърди, втора тренировка ръце, трета тренировка крака, почивка, четвърта тренировка гръб, и пета тренировка рамо и трапец, почивка. Средното времетраене на тренировката ми е около 1 час, като от време на време скачам на въже или въртя на колелото и времетраенето варира с още 10-15 мин. Тренировките ми са умерено интензивни, като рядко правя серии до отказ.

Тежестите с които тренирам главно са: 60-90 кг - лег, 60-90 кг - клек, 60-80 кг тяга, 50-60 кг - раменна преса с щанга, 60-80 кг - мечка и гребане с щанга, 30-40 кг бицепсово с щанга, и 60-70 кг лег с тесен хват за трицепс.

Силно впечатление ми прави, че когато имам тренировка за рамо, нямам големи болки (в смисъл такъв, болката си я има но е нормална - слаба както в нетренировъчен ден). Най-голяма е болката в рамото когато тренирам гърди и най-вече на лежанката когато правя с по-големи килограми.

Мнението беше редактирано от Милен Радков на 10.05.11 16:14.

ЛР

10.05.11
16:30

Имам предложение, какъв точно може да е проблемът с болките и вдигането от лег. Особено като вдигаш както вдигат повечето трениращи по залите ... особено при по-големите килограми.

Я най добре пусни едно клипче как правиш лег.

поздрави

10.05.11
16:34

Ами до сега не съм правил нито едно клипче на тренировките ми, за това нямам в момента. Ще кача клипче как правя лег при първа възможност в следващите няколко дни. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1