14.05.05
02:13
Здравейте на всички. Извинявам се ако не съм постнал на правилното място, съвсем нов съм :-)
Въпроса ми е следният. Някой може ли да ми каже, подходящ ли е степера за аеробна тренировка? Къде “стои” като полезност спрямо велоергометъра? Колебая се за купуване между двата уреда ,сигурен съм ,че велото е по-добро, но степера е много по компактен и заема много малко място. Гледах в метро един модел ,без ръкохватки, колкото домашно кантарче за тегло е .Ясно е ,че тичането е на добрият вариант , но нямам възможност да го упражнявам.Та ако някой може да помогне със съвет ще съм много задължен.
Ако може по две -три думи за плюсовете и минусите на едното и другото решение.
Благодаря предварително!
Aми например това . http://www.tialoto.bg/tonus/article.php?id=63
мисля че с това е по вероятно да направиш голями бедра отколкото да смъкваш кг самнявам се че това се води аеробично упр но нека и другите кажат кво мислят
имал сам такъв степер колкото кантарче.. нищо работа
според мен по-добре е велоергометъра
И велото и степера не са лоши... но доколкото забелязвам на степера се качват по-често жени - мисля, че найстина помага за бедра и задник най-много... дори си миля, че се горат повече калории на него... отиди на фитнес и пробвай и степера и велото... виж как е и преценявай :)
Със Здраве!
Ако питаш мен най-добре е пътечка, но ако трябва да избираш между велото и степера по-добре степера. Кардито има най-голям ефект когато се извършва от тежестта на цялото тяло.
[quote author=”Чукундур”]Ако пиатш мен май-добре е пътечка, но ако трябва да избираш между велото и степера по-добре степера. Кардито има най-голям ефект когато се извършва от тежестта на цялото тяло.
Абсолютно е така и аз така ги подреждам
1.пътека
2.степер
3.вело
Консултирам съм се сас култорист и ми казал че степера върши по добра работа от велоаргометъра.По добре си вземи степер.И аз сам на това менение както другите момчета.Кардито има най-голям ефект когато се извършва от тежестта на цялото тяло.
Благодаря на всички отговорили. Нямаше ме известно време , и чак сега видях и нови отговори. В крайна сметка си взех два дъмпела по 15 кг и дъска за коремно преси , която горе долу става и за лежанка за тежести.
Степера ми харесваше , обаче ми се стори , че му е много малка амплитудата на движение, все едно се качваш по половин стъпало , аjде малко повече да е било. Тамън бях решил да е велоергометър другия месец, и сега гледам нови постове в полза на степера :-}
Степер’а а супер-як! 120 калорий за 10 минути. Само че маи не бива да правиш повече от 20 минути (Катаболизм).