09.05.11
21:16
казано от Скота на 09.05.11, 20:25:
Бета аланина е почти на привършване- което значи, че съм го пил точно от естера има повечко обаче - явно съм приемал по-малки дози.
Има ли някаква “далавера” от бета аланина и креатина?
Искам да кажа нещо, че ми е интересно, ама нищо не измислям. Може би от толкова втълпяване, подсъзнанието ти е взело решение вместо повърхностното съзнание и ти е угодило, за да си щастлив да си прав че си нещастен. То не е проблем, който сядаш на масата с лист и химикал и оправяш. С времето става не навик, а направо начин на живот - после ходи се отучвай от такиваз работи.
Само давам гледна точка, не претендирам да съм прав.
Кольо, има да. Възстановявам се добре- въобще по-добре понасям натоварванията- това разбира се е резултанта и на тренировките. Вчера направих 2 тренировки, като и на двете се представих прилично, като за миналата седмица мисля ми се събират 6. Силата се е покачила леко, но аз последно време май не наблягам толкова на силовите изпълнения, при всички случаи са ми по-леки тежести, дори на движенията, където не съм сложил отгоре. Събират ми се до тук 38-39 дни или нещо такова на прием, вероятно при още 3 седмици резултатите биха били оптимални, но като приключа няма да купувам друг. Всъщност имам джак3д още за 15 тренировки да кажем, тъй че ще има малко бета-аланин и след това. Като цяло съм доволен- по-натам ще повторя. За креатина- естер не бях пил до сега, може би с моно щях да съм по-доволен, ама нали е “аванта” няма да се оплаквам :D
EДИТ Митя, има логика в думите ти... вероятно е така... ама то и за други неща е тъй при мене... много станахме болните тука, та ще си спестя подробности :D
Мнението беше редактирано от Бойко на 09.05.11 21:24.
Храна и вещества:
10:00- 5мг йохимбин
12:00- 3гр бета-аланин, 3гр КЕЕ
12:30- ориз с кайма, пилешко, сирене, яйце, салата, витамини, халва
17:00- овес, 3 яйца, сладко от смокини, канела
19:30- свинско, сметана, протеин, халва, кисело мляко, салата
22:00- 3гр бета-аланин, 3гр КЕЕ
Днес сутринта беше по-зле от вчера, но се оправям. Малко разтяжки, леки упражненийца за раздвижване и намачкване с тенис топката- нещата ще се нормализират. Утре ще се тренира. Друго за отбелязване май няма.
А халвата се оказа сусамова, а не слънчогледова. После ще напиша какво мисля и за bulkpowder протеина, че за пръв път ще го тествам.
Едит- протеина е малко по-добре от гръцкото пико.
Мнението беше редактирано от Бойко на 10.05.11 19:58.
off:
Намери ли броня? За каква кола говорим? Варианта тенекеджия не ти ли се струва по-добре?
Малко изометричен клек ще ти помогне да забравиш за мускулната :D.
А ако към протеина добавиш малко стевия и канела вкусът се подобрява много.
Гипс, не съм- само прехвърлих обявите в нета. Другата седмица по-сериозно, защото университета ми консумира от времето и не мога да обиколя моргите. Инак тенекиджия няма да свърши работа- то е пластмаса и е счупена лошо... всъщност ще видим. А3 е колата.
Карпи, хаха може- направих разходка днес честно поизморих се, но пък съм по-подвижен- ще съм готов за действия скоро :) инак имам и стевия и канела- ще пробвам за разнообразие, но като цяло аз го пия на 2-3 глътки и не остава много време за усещане на вкуса.
ЕДИТ мамка му социализирането е приятно нещо...
Мнението беше редактирано от Бойко на 10.05.11 23:51.
ЕДИТ мамка му социализирането е приятно нещо...
Дамм... :) , ще се сетиш :) ( не , че не си :D )
Дано си оправиш “демиджа” на колата скоро ( и “тънко” :) )
Поздрави :)
То аз съм се сетил, ама това е положението :D… интересно е, че срещнах по улиците доста познати и хора от бившето ми обкръжение- едно здрасти не казаха...
Та Досетата Х 8ми сезон го почнах- малко остана и ще трябва да паразитирам над друг сериал консуматор на време.
казано от Скота на 11.05.11, 00:10:
То аз съм се сетил, ама това е положението :D… интересно е, че срещнах по улиците доста познати и хора от бившето ми обкръжение- едно здрасти не казаха...
Та Досетата Х 8ми сезон го почнах- малко остана и ще трябва да паразитирам над друг сериал консуматор на време.
Мани ги тез ‘ора :D , кой знае и те на къде са зациклили :D , па мое и да завиждат :)
Та тез’ досиета и преди си ги вметвал май ...имам френдове дет’ яко се кефят ...недоволстват там от пълнометражните (втората особено )... аз имам общи познания по въпроса ( ТВ ) ...зарибявка ли е ...тез сериали... ‘се неам нерви да го ‘почна некой..
Викат ми - кат’ ти е скука - избираш сериал - епизоди - бол :)
Как да е - нищо не “казах” :)
Важното е да спамя (grin)
В един друг форум имам почетен ранг- спъмър... то и тука на зле вървят нещата, ама малко контрол си слагам... таа аз изгледах сериалите, които в детството са ми направили впечатление- Twin Peaks, Приключенията на Каунти младши :D, сега досиетата Х, Алф имаше и още нещо, но се се сещам сега. Туин пийкса препоръчвам. Иначе това със сериалите е зарибявка, но аз гледам само такива с интересни персонажи- е като гледаш прекалено много време едно и също нещо почва да ти писва да се насища идеята, та гледам нещо странично. Якото на досиетата е, че всяка история си е отделна има си там епизоди по “основната” история, които по едно време почват да стават досадни, ама става на мен ми допада- от зомбита до вампири, телекинеза, извънземни и всякакви шантавщини, демони, окултни убийства, много аутопсии. Други доста яки сериали са Breaking bad и dexter, разбира се House- чакам новия сезон да излезе целия та накуп да изгледам всичко за няколко дни... тааа просто си намираш жанр и наистина има много добри неща... а да комедия с гийкове- the big bang theory супер лек сериал 20 минути серия- първия сезон май за един ден го изгледах...
Surface - умрях от яд, като го докараха само до първи сезон! В кой друг форум върлуваш? Да не е Ауди - форума? Щот гледам и ти си на моята любима марка 8-)
11.05.11
07:44
Социалния живот е лошо нещо. Аз един път отидох на кафе и настинах :D
Храна и вещества:
10:00- 5мг йохимбин, 3гр бета-аланин, 3гр КЕЕ, 5гр джак
12:00- овес, яйца, сладко от смокини, канела, 40гр протеин, стевия, какао
13:30- ориз, дробчета, леща
16:00- 5мг йохимбин
17:00- кисело мляко, халва
19:00- свинско, сметана, масло, ориз с кайма
23:00- 3гр бета-аланин, 3гр КЕЕ
***Тренировка:
3х60кг 3х65кг 3х70кг 3х75кг 3х80кг 2+1х80кг
полулег с дъмбели- 3х10х25кг
долен лег с дъмбели- 2х8х20кг
флайс-16х10кг
разгъване на скрипец с въже- 15х5кг 12х10кг 10х15кг 8х20кг
френско- 8х30кг 3х40кг 6х35кг
разгъване на дъмбел зад врат- 2х5х35кг
кик бек- 20х5кг
На лега от 60 ми тежаха- просто ги чувствах адски тежки, 80 имах чувството, че ще ме смажат, но първата серия си ги бутнах, на втората помогнаха малко- доволен съм. Като почнах с дъмбелите трицепса адски много се натовари- почна да пари чак... таа довърших гърдите и стигайки до трицепса беше доста уморен, та за това и тежестите не са оптимални- 40 на френското ми бяха непосилни почти, а и дъмбела зад врат 35 измъчени 5ци. Прилична тренировка, като за на гладно. После ще допиша храната- утре съм си измислил едно комплексче с бягане.
Андре, не съм го гледал този, даже не съм го чул, но ще хвърля едно око. В ауди форума имам регистрация, но имам 2-3 мнения- не го следя много. За другия форум ще си трая, че да не се излагам много, а и последно време много затъпя и не влизам... Иначе марката е една :)
Десо, ти наваксваш щото работиш при хора и те изнервят- като работех с хора и аз търсех спокойствие, ама сега навсякъде съм сам и по едно време почваш да изкукваш :D
Мнението беше редактирано от Бойко на 11.05.11 21:48.
Храна и вещества:
10:00- 5мг йохимбин,
12:30- 3гр бета-аланин, 3гр КЕЕ
13:30- овес, яйца, сладко от смокини, канела, леща, пилешко бутче фрикасе
17:00- протеин, стевия, какао, халва
18:40- 5мг йохимбин, 3гр бета-аланин, 3гр КЕЕ
20:00- свинско, сирене, печени филии, салата, масло
Тренировка: “Griff”
For time:
Run 800 meters
Run 400 meters backwards
Run 800 meters
Run 400 meters backwards
11:16 min
Ден като ден... бях си го харесал това нещо днес го изпълних- бягането назад много здраво ми напомпа и без това не напълно отпочиналите крака. Въздух горе долу имах, но краченцата се сковаха :D Утре планирах преден клек и нещо гръб да насилавм, но ще видя как ще са бедрата...
Обмислям дали да не прасна add50 за лега, че като гледам тефтеро- тъпча на едно място от много месеци- кажи речи година макса ми е все 85, айде сега са ми малко леки и ще бутна 87,5 да речем... 90 не успях. После края на годината ми е “върховото” постижение 4х80, което май веднъж само повторих... та бива да иде към нещо по-кръгло, като 100 да речем :D
Ще се обосновеш ли? Аз със Смолов дж за 3 седмици качих 10+кг на клека. Така де аз не съм го решил за това и пиша тука евентуално някакъв съвет да получа : )
казано от Скота на 12.05.11, 22:05:
Ще се обосновеш ли? Аз със Смолов дж за 3 седмици качих 10+кг на клека. Така де аз не съм го решил за това и пиша тука евентуално някакъв съвет да получа : )
Щом си имал резултат, действай! А ако искаш изчакай още месец да постна и мойте резултати. И аз гоня кръглото число :)
Ами add 50 е с малък обем и увеличаването на тежестите е прекалено голямо. Те за това пишат да се занижи макса, ама какъв е смисъла да си занижаваш макса с 10 кила и да се радваш, че си издържал програмата. Смолов джуниър определено действа и е доста по-кратък от адд 50. От него наистина чувствам покачване на силата за разлика от адд 50.
ти колко пъти седмично го караш? Аз мисля на 2 пъти да ми е лега, че не е само той дет се вика.
казано от Скота на 12.05.11, 22:15:
ти колко пъти седмично го караш? Аз мисля на 2 пъти да ми е лега, че не е само той дет се вика.
Аз си мисля, че ако е два пъти в седмицата, то тогава няма да е никакъв Смолов, защото цаката е в това да си настроиш мозъка да вдига често и тежко. Поне нещо такова бях чул от Слави.. :)
Аз го карам три пъти в седмицата, мисля че това е оптималният вариант, нито прекалено тежко, нито прекалено леко.
Храна и вещества:
9:00- 5мг йохимбин,
13:00- свинско, сирене, салата, ориз с кайма, супа от лапад и сирене, халва
14:00- овес, яйца, сладко от смокини, канела
18:00- 5мг йохимбин, 3гр бета-аланин, 3гр КЕЕ, 5гр джак
20:00- протеин
20:30- дробчета, сметана, салата, сирене, халва
22:00- 3гр бета-аланин, 3гр КЕЕ
***Тренировка:
Преден клек- 2х3х80кг 5х75кг 4х75кг 6х60кг
набирания надхват- 3, 3+5кг, 3+10кг, 3+15кг, 3+20кг, 3+25кг, 1+30кг
набирания подхват- 2+30кг
сгъване за бицепс с EZ- 10х32кг 2х6х42кг
корем- 3 серии
предмишница- 2серии
Много се мотах в залата, но отидох в абсолютен час пик и сам съм си виновен. на предния клек китките ми все още не са това, което трябва- принципно смятам, че имам още резерв, но болят. Набиранията до 20кг бяха лесни после измъчена работа- 30кг ми е предела- най-много чаках за набиранията- сигурно ги правих 25 минути, може и повече. Малко бицепс и корем, но ми писна и претупах- трябваше повече да натегна предмишницата, ама може у дома след хапване. Липсва ми каквато и да била концентрация имам едни мижави 13 страници да преведа, за да приключа с курсовата ми, но не мога да се събера да прочета повече от 2 абзаца- разсеян съм... как да е. Рамената не се обадиха за това пък ме заболя гръбнака и коляното. Следващите 2 дни кросфит- тягата явно ще остане за другата седмица няма кога да я сместя просто.
ПП За лега в такъв случай ще си остана с малообемната адд50- аз не бързам, а и нямам намерение повече от 2 пъти седмично да отделям внимание на лега- мисля че ще е достатъчно- като включим разни лицеви, кофички, бърпита и тн ще стане много 3 лежанки седмично. Толкоз.
Мнението беше редактирано от Бойко на 13.05.11 20:26.
Храна и вещества:
9:30- 5мг йохимбин, 3гр бета-аланин, 3гр КЕЕ, 5гр джак
14:30- дробчета, сирене,3 лютеница, сметана, салата, яйца, овес, сладко от смокини, канела, витамини
16:30- 5мг йохимбин,
17:00- протеин, черен шоколад, 3гр бета-аланин, 3гр КЕЕ
19:00- пилешко, 2 печени филии черен хляб, лютеница, салата
20:00- кисело мляко, ядки
23:00- 3гр бета-аланин, 3гр КЕЕ
***тренировка- Кросфит с Юли:
Учих стойка на ръце няколко падания, обаче после взе да ми се получава- опита за преси беше провал.
учихме и снач с пудовки- малко с 16ките- 5-6 серии по 2-3 и 2-3 серии по 1-2 с 24кг, които за дясната ръка са ок.
Тест за набиране- 12 стриктни
тест кофички на халки- 9
комплекс 1 беше този с изометрията- стойка на ръце, брада над лоста за набиране и кофичи... почнах го ама след 1 рунд се отказах- голяма тегавина.
правих доста опити за стойката между всички тия неща...
комплекс 2- отборен:
-тичане с гума 35кг ~50м
-лицеви на халки- 10
-тичане с гума 35кг ~50м
-снач с пудовка 16кг по 10 на ръка
-тичане с гума 35кг ~100м назад
малко пауза докато следващата група стигне пудовките:
-suicide run- конусчета общо 4 по няколко метра между тях
-15 бърпита
Това нещо 3 рунда, като последния теглих 30кг
Накрая висях на дебел лост за хвата- първата серия към минута и половина, втората около минута.
Поразмазах се днес- краката бяха пълен блокаж- просто блокираха и спирах да починат по малко. Много се радвам за стойката, че преодолях страха си от падане, нищо че се изтърсих няколко пъти :D Хапване и почивка и утре пак- дано краката не откажат. Последно време увеличих въглехидратите и спрях да следя точно грамажа на поетата храна- утре ден за мерки, като гледам разлика няма- все на едно и също ниво си седя- утре сутрин ще се види де... а сега ръфам овесената питка...
14.05.11
14:52
Яжжжжжжжжжж, при мен вече заминаха 6 яйца, 1 краставица, 1 глава лук и 1 кренвирш стара планина и идва ред на маслото :D
Аз се опасявам, че това дето съм го писал няма да ми стигне- 300гр са само дрочетата... абе ше едитвам и ше грухтя- после що шкембето хвърчи :D
14.05.11
14:59
Точно сега е момента в който може да си го позволиш :D
казано от Скота на 15.04.11, 10:18:
15 април 2011
Лично тегло: 75+
Процент мазнини: 17
Талия:88,5 79,5
15 май 2011
Лично тегло: 75+
Процент мазнини: 19 +2
Талия:89,5 80,5 +1 +1
Коментар дори не ми се пише... явно докато не почна да припадам няма да мръднат в положителна посока тия мерки... пия прахчетата и отивам да се досчупя...
15.05.11
13:06
Това е заради комплексите. :D
Храна и вещества:
9:30- 5мг йохимбин, 3гр бета-аланин, 3гр КЕЕ, 5гр джак
13:00- свинско в сос сметана и топено сирене, картофи, салата
14:00- овес, яйца, сладко от смокини, канела, витамини
16:00- протеин, 3гр КЕЕ
17:00- 5мг йохимбин
18:00- риба, масло, салата
-ще дописвам после
***тренировка- кросфит с Юли
ново движение- бой с чук по гума :D
стойки правих малко, падах повече, обръщане на гума и такива чудесии, обръщане с пудовка уж донаучаване на техниката.
тест- бърпита за минута- 25, което е +4 бива все по-дебел, ама пък поне има някакъв прогрес
тесст л-стойка от земя- нула :D
комплекса беше отборен за 3 минути със съотборника правите дадено движение и накрая се сумират общите бройки на станцията, като се редувате. 8 станции
-обръщане на гума
-бой с чук по гума- малкия
-суинг с 16кг
-бърпи
-набирания
-кофички на успоредка
-лицеви опори
-фермернка с гума
почивка между станциите 3 минути. Бройките не ги помня в темата ще ги пише
после малко размотаване със щангата, гумите и тн...
Днеска се доразмазахме. Беше много хубаво- с още съфорумци и други хора се запознах- натренирахме се яко. въобще тия тренировки се очертават много хубаво нещо в момента почти всичко ми е разбито. Може би утре ще правя тяга, а може и да почивам :D
Дедмене, сигурно си прав... ще вземе да ми писне и ще засиля на принципа по-добре дебел и як отколкото само дебел...
Щото вече пробвам 3 вариант на циклично хранене и не знам кой общо метод на хранене преследвайки целта да смъкна шибания ми корем, като от няколко месеца резултата е нула- тоест седя в едно положение. Вероятно ям прекалено много, като правя сметки излиза или колкото калорийните ми нужди или съм на минус, много рядко на +... та се почудих каква простотия да пробвам вече :D
Та да ти кажа... тия мерки, които си дал въобще не отговарят на действителността. Вярвам, че всеки, който те е виждал на живо ще потвърди, че ти НЕ СИ ДЕБЕЛ!
Просто трябва да намериш начин да съчетаеш тренировките спрямо възможностите ти. Това да се убивам с тренировка защото... просто защото мога, не ми допада. Не съм сигурен и дали ще даде резултатът който очакваш. Силно се надявам де.
И вчера по едно време се чувстваше отпаднал, но въпреки това и днес не си ял преди тренировка. Според мен това ти вреди. Тялото ти дава сигнали, че има нужда от храна, а ти не му я даваш. Може би цикличното хранене не е за всеки. Може и да ти пасва, но просто да не можеш да се настроиш още.
1. Подкрепям изцяло gips.
2. Моето мнение: Добре е човек да сваля, според мен, когато е: а) много дебел (въобще те няма в тая категория), б) има достатъчно мускулна маса и е решил да намали % мазнини (и тук мисля, че не се вписваш на 100 %) - това са бодибилдинг причините. На теб ти трябва мускулна маса, защото примерно аз на 15 % мазнини може да изглеждам по-релефен от теб на 10 %. Отново повтарям, трябва мускулна маса. Тя ще ти помогне в комплексите, в силовите и т.н... Помисли над това, което ти казвам внимателно, консултирай се с други хора и реши ;).
П.П. Спри претренирането и горното въобще не значи, че трябва да включваш джънк :)
Успех!
Мнението беше редактирано от Витан на 15.05.11 14:39.
Гипс, добре не съм дебел skinny fat съм... корема- това, от което мрънкам, че не съм доволен е проблема- има една шепа лой, която спокойно хващам и тя не е илюзия- все пак съм облечен и няма как да се види. Не казвам, че няма разлика, ама нищо кой знае какво не е... Нямам амбиции за нарязана преса и някакви ниски% мазнини... искам просто да са по-малко от сега- а те са прекалено много. Сега ще кажете, че тия неща са услони и това е така, но при същата формула съм бил и 13% и разликата я имаше... Отпаднал точно не- просто краката ми отказваха, както и днес, защото ми се събраха 4 дни да ги товаря- вече не- няма да тичам през седмицата- събота и неделя ми стигат за издръжливост. За сега ще карам още известно време с този тип хранене, за да му дам време... по-натам ще видя. ВМ-НВД е алтернатива, обаче тогава дори с много калории на + не бях много енергичен, а другия аспект е, че не мога да си я позволя да е константна от финасова гледна точка. За тренировките- то е проекция на много неща, ама не ми се задълбава.
Витане, така е не съм много дебел, но не съм и това, което трябва да съм. Съгласен съм за това, че като имаш повече мускули и на по-голям % мазнини си личат и тн... обече от качването имам лоши спомени- Качих есента около 12кг- това за около 4 месеца- еми омазних супер много- джънк не съм ял, а и сега не ям. Единствено за прегрешение отчитам шоколада, който е черен и халвата- но те са по малко. Алкохол на 3 седмици сигурно ми се случва да пия... все едно мисълта ми беше, че качвах- тоест търсех го тоя ефект и не ми пукаше, че талията ще расте- е стана почти 100 на 82,5кг... сега когато “контролирам” нещата расте, а ако пак почна да качвам целенасочено не ми се мисли... последно време спрях да следя стриктно количествата на храната и за енергиен източник имат превес въглехидратите... то накрая може да излезе, че тия 2500калори дето по сметки излиза, че ви трябват са малко и ми трябват да речем 3000. Честно казано и аз не знам какво точно да променя... накрая ще почна да се храня душманската, като едно време и каквото стане... Другото е, че на мен са ми тънки костите и 75кг не са толкова малко.
Как да е ще мисля нещо... благодаря за отделеното време да пишете- ще помисля над думите ви.
15.05.11
16:37
Зачетох се в последните мнения и почнах да се чудя, дали с теб се запознахме днес или с друго момче, което се представяше за СКОТА.
Ти не си дебел, не си дори леко подпухнал. Обиколките нямат само конкретно измерение, а преди всичко съдържание. Така като слушам, може би става дума за липса на плътност. Горе все визираш мерки, че не били някакви, но не обръщаш внимание, какво аджеба има в тези мерки.
Плътността прави разликата между състоянието, в което се намираш и онова, в което искаш да се намираш. Освен ако наистина не е било друго момче днес на сбирката.
Моето верую е, че тренировки като днешните не биха били съвместими с какъвто и да е глад. Не бих си го причинявал в дни на такъв екстремизъм, ако желая целогодишно да съм здрав и във форма.
С мен се запозна :) Какво точно визираш под плътност, защото не съм убеден, че добре те разбрах?
15.05.11
22:27
Визирах плътност, т.е. тренировки за сила и плътност, изграждащи повече мускулни влакна на иначе сходен обем (обиколка). Дано съм го обяснил според учебниците. :)
Аз имах такъв проблем малко преди началото на университета - не бях нито дебел, нито слаб, но липсваха детайли и качество на мускулатурата. От тогава обръщам внимание на самата плътност, а не толкова на обиколките.
Дано не греша, но тренировки от типа 5х5 са с такава цел.