Спортуване четири-пет часа

11.05.11
13:47

Добър ден на всички съфорумници. Нека ви споделя как спортувам.
17:00 - 18:30 - футбол
18:30 - 20:30 - бокс ( 1 седмица вече )
20:30 - 21:30 (22:00) - фитнес
Понякога от 17 до 20:00 бокс ( футбола го изпускам ). Искам да ви попитам дали това е вредно, спортувам активно, храня се добре.
Дали е вредно ? Не се чувствам чак толкоз изморен в края  на деня. Дали да продължавам така, щом не ми пречи или просто ефекта от фитнеса и от бокса ще се губи при такова натоварване ?
Малко инфо за мен
Години 16
Килограми 66
Ръст 1,72
Стаж във фитнеса 3 години ( С прекъсвания заради различни травми [чупене на китка 2 пъти], но сега в момента от 5 месеца съм редовен ) Спортна натура съм :Д ! 
Помогнете моля :), дайте вашите мнения, благодаря много.

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 11.05.11 15:22.

11.05.11
14:03

Мн е хубаво,че имаш желание и спортуваш активно ... Според мен ако разделиш на дни футбола,бокса и фитнеса ще е по-добре,че на куп идва в много на организма,колкото и да НЕ се чувстваш изморен.

11.05.11
14:50

За футбола не знам.
За бокса - по принцип след такава тренировка трудно се прави друго. Което ще го разбереш едва след като потренираш година-две, така че засега си ОК.
За фитнеса - по принцип 2 часа на щангите (да не говорим за след друго натоварване) е непосилно, но това ще го разбереш когато започнеш да вдигаш сериозни тежести и да правиш яки тренировки, така че засега си ОК.

Общо взето, нормално е. Аз след щанги гледам да спя общо взето защото едвам гледам, след бокс/борба - също натам отива. Но при леки тренировки няма проблем да са повече, с времето като станат тежки сам ще си намалиш.

11.05.11
15:26

казано от G33K на 11.05.11, 14:50:

За футбола не знам.
За бокса - по принцип след такава тренировка трудно се прави друго. Което ще го разбереш едва след като потренираш година-две, така че засега си ОК.
За фитнеса - по принцип 2 часа на щангите (да не говорим за след друго натоварване) е непосилно, но това ще го разбереш когато започнеш да вдигаш сериозни тежести и да правиш яки тренировки, така че засега си ОК.

Общо взето, нормално е. Аз след щанги гледам да спя общо взето защото едвам гледам, след бокс/борба - също натам отива. Но при леки тренировки няма проблем да са повече, с времето като станат тежки сам ще си намалиш.

По време на бокса, много се изморявам, но 30-40 минутната ми почивка преди фитнес ми действа добре, точно на последното упражнения в програмата ми започва да се усеща умора. Веднага след тренировка хапвам и след 1-2 часа спане :).
Същността на въпроса ми е “Да не се губи ефекта и от фитнеса и от бокса, защото практикувам и двете + футбол”

П.п Кога ще започна да усещам умора когато дигам тежки килограми ? (Преди година от лежанка дигах 40 кг само 4 пъти, а сега със моите си килограми  1х60кг 1х65 1х70кг 1х70кг - давам пример с лежанка, аз съм 66кг)

11.05.11
15:55

казано от Borko на 11.05.11, 15:26:

По време на бокса, много се изморявам, но 30-40 минутната ми почивка преди фитнес ми действа добре, точно на последното упражнения в програмата ми започва да се усеща умора. Веднага след тренировка хапвам и след 1-2 часа спане :).
Същността на въпроса ми е “Да не се губи ефекта и от фитнеса и от бокса, защото практикувам и двете + футбол”

П.п Кога ще започна да усещам умора когато дигам тежки килограми ? (Преди година от лежанка дигах 40 кг само 4 пъти, а сега със моите си килограми  1х60кг 1х65 1х70кг 1х70кг - давам пример с лежанка, аз съм 66кг)

Какъв ефект се очаква от фитнеса и бокса, първо? Важно е да се знае какви са целите, съответно очакваните резултати, за да може да се каже дали се губи ефект или не.
Ако спортуваш за кеф - очевидно не се губи, а дори се натрупва.
Ако искаш да сложиш малко месо по кокалите с фитнеса - губи се доста, предвид годините ти и количеството други заигравки освен фитнеса.
Ако искаш сила - губи се, защото не правиш пълноценни тренировки в залата (а да - тежки килограми на твоите кила, понеже с лежанката си я подкарал са примерно 120-30, нещо такова - когато стигнеш до там няма да правиш такива комбинации футбол+бокс+фитнес) и не напредваш кой знае колко в силово отношение (от 40 на 70 хората го правят за 4-5 месеца адаптация, но със свежи тежки тренировки и съответно възстановяване).
Та такива работи - дефинирай цели и ще може да се дискутира губи ли се, печели ли се и изобщо какво става.

Това твоето си е направо спартаниада. Аз лично след бокс нямам рамене и трицепси, на лежанка мога да се удуша само с лоста. Когато чистех миналата пролет и имах повече време редувах 2 тренировки бокс със 2 тренировки фитнес и ефекта беше значителен. Както каза някой по-горе напиши какво целиш и мислиш ли пропорционално с това да вземаш добавки. Според мен дори да чистиш тоя маратон трябва да го разделиш в двете половини на деня. В момента сигурно храненето и фитнеса са ти на разстояние 6-7ч?

11.05.11
20:20

Целите във фитнеса  ми са покачване на маса ( колкото и странно да звучи, спортувайки цял ден ) да изградя здраво и стегнато тяло снимките ( цел). ФИТНЕСА НА ПЪРВО МЯСТО
Целите, към които се стремя във бокса са : да стана по техничен, да умея да се защитавам. Целта за сега не ми е да ставам боксьор.
Не мога да разделя тренировките през 5-6 часа, защото от 07:30 до 14:00 съм на училище (лятото ще стане сутрин фитнес, следобед-вечер бокс).
Поздрави, ако имате някакви други въпроси питайте. Всяко мнение ми е помощ.

11.05.11
21:34

Целите във фитнеса  ми са покачване на маса ( колкото и странно да звучи, спортувайки цял ден )

Но пък звучи логично предвид килата ти в момента ;)
Но наистина няма как да стане, на твоите години дори само с 3 едночасови тренировки фитнес и много храна пак трудно ще качваш, камо ли с такива обеми. В тоя смисъл може да се каже, че си пречат нещата, но пък с килата няма закъде да бързаш - след някоя година хем ще става по-лесно, хем неизбежно обемът тренировки ще спадне и тогава. Засега според мен спокойно можеш да си караш така, щом те кефи (и ако си готов да отложиш сериозните постижения за след някоя година).

11.05.11
22:04

Бавно, но славно, за никъде не бързам, без да спортувам не мога, с нетърпение чакам да стане 17:00 и да почна.. :D
Ще си продължа така за сега, а лятото до обяд фитнес, следобед бокс :).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1