11.05.11
16:05
Какъв тип тръба може да се използва за лост за набиране за навън? Колко трябва да е дебела стената на тръбата и какъв тип метал трябва да е?
11.05.11
17:15
Може да е водосточна тръба, метална най-добре абе ваното е да не се огъва.Ако вече ще си правиш лост за у вас е добре да е от желязо за да може да се заварява :)
Много си е важен лоста даже ;) Когато е прекалено тънък ти смазва ръцете... набира яко мазолите... и боли... Когато пък е прекалено дебел се товарят адски много предмишниците и се изморяват преди да успееш да се натовариш хубаво. Трябва да се пробва кой размер ти е удобен..
11.05.11
22:25
Какъв е стандартния диаметър за лост за набиране(да не е прекалено тънък или дебел)? ф30? ф50? ???
Явно си нямаш идея за дебелината на лоста.Ф50 като размер е грифа на олимпийския лост,ако си ползвал ще се сетиш,че е дебел и не става за целта.Ф28 или Ф30 е диаметъра на лостовете или на малките лостчета за дъмбелите,ако ти е прекалено тънко взимаш малко по-голям диаметър.Трябва ти тръба със дебелина на стената 3мм(или повече).Отиваш на някоя железария и търсиш такава стоманена тръба.Както са ти писали и по-нагоре става и водопроводна тръба ако имаш,те са достатъчно здрави(глупакоустойчиви).
Успех!
12.05.11
14:43
казано от bodyburst на 12.05.11, 14:31:
Както са ти писали и по-нагоре става и водопроводна тръба ако имаш,те са достатъчно здрави(глупакоустойчиви).
Успех!
Преди близо 20 години с двама приятели разчистихме общото мазе в блока и направихме зала. Лека полека набавихме дискове от колела на хаспел и зъбчатки от трактори, направих чертежи и баща ми завари уреди... Лостът за набиране ни бе водопроводна тръба 3/4 цола. Тогава я лепи на едно от момчетата баща му и като го питахме ще държи ли здраво ни каза, че ако я скъсаме ще я изяде. Веднага викнахме един приятел със симетричните размери 127см талия и 127кг телесно тегло и някакси успяхме покрай него него още трима да увиснем на лоста. За годините, в които тренирахме там, целият квартал е идвал да тренира и да се набира, тъй като задължително ги карах да правят набиране. И лостът така и не помръдна.
07.06.11
13:18
В Метро за 18 лева има чуден лост, който се регулира по дължина. Аз го монтирах на 91 см широчина на две успоредни стени и си цъкам. Бързо, лесно и евтино. Ф28
За навън ако искаш ми пиши на лично, имам тръби за тебе.
Мнението беше редактирано от Боян на 07.06.11 13:20.
10.09.11
13:29
може ли да попитам какъв трябва да е лоста тънък или дебел горе желязото