20.05.05
14:28
Ако ям салам вместо пилешко пак набавям ли си някави протеини,нали пак е месце :wink: .
Протеин има, но със съмнително качество. И доста мазнини има. А най-лошото е, че никой н еможе да ти гарантира какво има в салама.
Защо ядеш салам, а не пилешко. Последното е и по-евтино....
Месо в салама? Това виц ли беше? ;) :)
Наистина, не се знае какво точно има в саламите и с какво качество е. Освен това има доста други добавки, консерванти, оцветители и така нататък. и наистина, пилешкото е евтино - за какво са ти саламите?
20.05.05
14:56
еми ще ям пиле6ко зарязвам саламът.по колко пилешко да дъвча на ден :P
Е това трябва да си съобразиш с дневното меню. Как да ти отговори коректно някой така...
Цяло пиле, бутчета или пилешки пържили, понякога и пилешки хапки. А има и едно много хубаво пилешко филе, ама като разбрах, че е от Аржентина спрях да го купувам.
Положението със суджуците същото ли е като при салама? Не че смятам да замествам пилешко или каквото и да е друго месо, но често хапвам суджук при междинните храненета, та се чудех какво е съдържанието на протеин, въглехидрати и мазнини горе-долу.
ако не е някой “боклук” ще има протеини но и доста мазнини без въглехидрати и все пак друго си е като ти го дадат рязано или цяло
Абе щом е на БГ пазара значи е много зле. Саламите са просто страшно нискокачествени. Чести и опасни за здравето.
Най-удачно цели пилета и да се готвят. Само че аз незнам точно как да ги готвя.
Мислил съм да ги равя само с вода и после да ги изцеждам и да ги набивам само като месо, ама не съм пробвам сам до сега.
Иначе готвя бутчета и крилца. Ориз и картофи джаскам също, като ги ям приблизително разделно.
Някой може ли да се наеме да разясни готвенето най-бързо и лесно на пиле или все жени ви готвят/за мъжете/??? :) Ако може и някоя жена да каже... :D
[quote author=“tpd”]
Някой може ли да се наеме да разясни готвенето най-бързо и лесно на пиле или все жени ви готвят/за мъжете/??? :) Ако може и някоя жена да каже... :D
Купуваш си едно на грил и готово ;) По - бързо от това не знам :)
[quote author=”Петко К”][quote author=“tpd”]
Купуваш си едно на грил и готово ;) По - бързо от това не знам :)
Супер нерентабилно е пич? Виж цените, много по-евтино е да купиш само пиле и да го приготвиш сам.
МЕждо другото, идея е да си имаш грил в къщи. Аз имам, ама много скапан/стар/ и не става... :P