11.05.11
18:58
Здравейте. Имам проблем и той е че не мога да намаля солта. Каквото и да правя, просто не ми е вкусно ако не си посоля. А целя релеф и знам, че освен всичките здравословни негативи, които солта влече, се задържа и вода и просто няма как да изглеждам релефен. Някой има ли идеи как да я намаля? И съвсем без сол ли да ям? Особено месо без сол, то направо си е безвкусно. Ако ползвам калиева сол, ще задържам ли пак вода?
Освен да я замениш с морска сол
Мнението беше редактирано от Тони1 на 11.05.11 19:11.
Калиевата сол (калиев хлорид) не причинява водна задръжка. В големи дози калиевата сол обаче може да бъде опасна защото причинява силно обезводняване.
По супермаркетите се продават различни продукти наречени „калиева” сол, които обикновено са смес между калиева и обикновена сол (натриев хлорид). Може би чиста калиева сол може да се намери в аптека, но не съм търсил.
Ако искаш да задържаш по-малко вода, другото нещо, което трябва да направиш е да пиеш повече вода (въпреки, че може да звучи странно). Високият прием на вода позволява на организма да изхвърли излишният натрий, което от своя страна намалява водната задръжка, докато при нисък прием на вода организма не може да изхвърли излишният натрий и водната задръжка е по-голяма.