Не искам да живея тук!

Прескочи до:

D3BEP, Здравей. Така си е - заради парите отиват хората там. И не само - сигурността също е по-висока. Вярно е, че престъпността в някои градове е по-висока от тази в България, но имат социална сигурност.
Съгласен съм за безработицата - и според мен е по-висока, защото аз например не съм регистриран никъде и не работя (защото както казващ ти няма смисъл за 200лв.) Работих 2 лета в щатите и за ттова време изкарах годишните заплати на някои хора. Работата не въври на добре!:)

За liebeskummer: Не се притеснявай! Положението няма да стане по-тежко от това, което е в момента!:) Периодът е 2+5+2 ако се не лъжа. Като само Германия и Австрия са заявили, че ще държат пълния срок. Ирландия заяви, че няма да въвежда срок - това означава , че на 01.01.2007г. можеш да отидеш в Ирландия и да подадеш молба за включване в тамошните “бюра по труда”. Ако някой те избере, поради изключителната ти квалификация започваш работа по ирландските стандарти - данъци, осигуровки и т.н. Ако стоиш там повече от 5г. (което е минимума) получаваш право на местожителство завинаги (нещо като гражданство) - разбира се и тук съществуват много условности!:) А за ученето не се притеснявай - за ученето не съществуват никакви условностти. Дори в някои държави става по евтино. Например магистратура за НАС българите в Холандия в момента струва около 10600евро. В ЕС ще ни струва 1600евро. Ти пак можеш да работиш в Германия или Австрия, но с виза предполагам, както е и сега. Ако те не бяха въвели този срок ти щеше да можеш да си учиш и работиш (точно както местните). Ето това е - свиркай си!:)
Между другото за учудване на ЕС - 15 (страните допреди последното разшираяване), след присъединяяването на новите 10 емиграцията не е била чак толкова голяма. Затова е възможно и срока в Германия и Австрия да бъде намален с последната (+2) тъй като за да се приложи е небходимо да се приведът пред Европейската комисия важхи мотиви и доказателства! Успех!

Liebeskummer:
Хм, къде си го чул това? Австрийците са верно луди националисти, но Шрьодер(министър - председател на Германия), пък и други, неколкократно заявиха подкрепата си за членството на България в ЕС, всъщност Германия е и центърът на този съюз  и мисля, че гласовете за членство са пропорционални на населението на членките, откъдето тя има най - много. Австрия я мани, но Германия ако не ни иска най вероятно няма и да влезем; другата сила е Франция.
Мисля, и ми се иска да не е вярно; и най - вероятно не е.
Това, което ти описваш, е едностранно нарушение на устоите на ЕС; не мисля че някоя си държава има право.
Всъщност, позабравил съм многобройните институции на ЕС, но мисля, че ако решението за присъединяване на страна не е консенсусно, страната не се приема - всяка членка може да блокира кандидатурите; освен това визите са паднали и в момента

Liebeskummer: Прочети това. Точка н.3 http://www.europe.bg/htmls/page.php?category=124

Ахъм, мерси!
Да, рестриктивни мерки всяка държава може да наложи; в края на краищата тя си е отделен административен апарат с отделна политика - в края на краищата може ли някой да ги спре утре например китайците(респ. германците) да приемат закон, гласящ: на държавна служба в Китай вече се взимат само граждани на Китай, пребивавали поне 5 години в страната.
Но да затворят границите...
Да изгонят българите...
Това е меко казано дипломатически скандал, без да говорим че вълната бежанци ще внесе сериозни трусове в българската икономика и вместо да помогне, ще попречи, оттам и ще е в минус на единната европейска икономика.

20.05.05
20:30

дам явно трудности ще има ако искаш да работиш в тези страни(което ако мама и тате нямат възможност да те издържат си е голям проблем) а за следването не
благодаря за полезните отговори

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1