10.05.11
21:41
Здравейте, искам да ви помоля да ми кажете няколко упражнения за сила на лостове. Аз знам само 1 - прехвърляне на тежеста в едната ръка и после в другата но нямам такъв вид лост - ето пример от клип- от 1:23 до 1:30 ?
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 10.05.11 21:42.
10.05.11
22:19
За сила на лостовете.. тренирай с тежести. ;)
10.05.11
22:27
Като не си, тренирай си спокойно и ще покачиш малко силата си и като ти стане по-лесно, слагаш тежести ;)
10.05.11
22:31
Я първо кажи какво разбираш под ‘сила’ ;)
И после кажи какво разбираш под напреднал? ;) Правиш ли над 10 набирания, слагай тежести.
Мнението беше редактирано от Петко К на 10.05.11 22:33.
Имам впредвид че съм нов и засега правя само лицеви опори, набирания и кофички.
Интересня ми е логиката ако правиш над 10 набирания слагаи тежести. Има и други вариянти като наи елементарния е разширяване на хвата.
12.05.11
20:56
казано от sakit0 на 12.05.11, 13:07:
Интересня ми е логиката ако правиш над 10 набирания слагаи тежести. Има и други вариянти като наи елементарния е разширяване на хвата.
Е като максимално вече разшириш хвата и правип над 10 повторения .. какво следва после ?
казано от sakit0 на 12.05.11, 13:07:
Прекаленото увеличаване на хвата освен че намалява амплитудата е и вредно за раменете, а и не можеш да го разширяваш постоянно, защото накрая ще имаш 2 см. амплитуда ;) По-малката амплитуда в случая с набирането води до изключване на голяма част от гръбните мускули от движението и съответно непълното им развитие. Широкия хват товари предимно горната част (тересите) на гърба и по-малко латисимуса (широкия гръбен мускул).
13.05.11
08:32
Съгласен съм с Петко К. Аз като съм типичен лостаджия, а и така са ми казвали, а и съм го изпитал върху мен, не е чак толко добре да се набираш макс широк надхват. Най-добрия хват е малко над раменния, да се образува V.
Много зависи от анатомията на самия човек, ако е по-висок, съответно с по-дълги ръце може да си позволи и доста по-широк захват от раменния , като пак ефективно да натовари гърба. За мен най-добрия вариант е не търсенето на универсален хват ами променянето му при различните видове набирания.