Упражнения за сила на лостове

10.05.11
21:41

Здравейте, искам да ви помоля да ми кажете няколко упражнения за сила на лостове. Аз знам само 1 - прехвърляне на тежеста в едната ръка и после в другата но нямам такъв вид лост - ето пример от клип- от  1:23 до 1:30 ?

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 10.05.11 21:42.

АЧ

10.05.11
22:19

За сила на лостовете.. тренирай с тежести. ;)

10.05.11
22:21

Ами аз не съм достатъчно напреднал за трениране с тежести.

АЧ

10.05.11
22:27

Като не си, тренирай си спокойно и ще покачиш малко силата си и като ти стане по-лесно, слагаш тежести ;)

Я първо кажи какво разбираш под ‘сила’ ;)

10.05.11
22:33

И после кажи какво разбираш под напреднал? ;) Правиш ли над 10 набирания, слагай тежести.

Мнението беше редактирано от Петко К на 10.05.11 22:33.

10.05.11
22:36

Имам впредвид че съм нов  и засега правя само лицеви опори, набирания и кофички.

12.05.11
13:07

Интересня ми е логиката ако правиш над 10 набирания слагаи тежести. Има и други вариянти като наи елементарния е разширяване на хвата.

АЧ

12.05.11
20:56

казано от sakit0 на 12.05.11, 13:07:

Интересня ми е логиката ако правиш над 10 набирания слагаи тежести. Има и други вариянти като наи елементарния е разширяване на хвата.

Е като максимално вече разшириш хвата и правип над 10 повторения .. какво следва после ?

13.05.11
00:38

казано от sakit0 на 12.05.11, 13:07:

Прекаленото увеличаване на хвата освен че намалява амплитудата е и вредно за раменете, а и не можеш да го разширяваш постоянно, защото накрая ще имаш 2 см. амплитуда ;) По-малката амплитуда в случая с набирането води до изключване на голяма част от гръбните мускули от движението и съответно непълното им развитие. Широкия хват товари предимно горната част (тересите) на гърба и по-малко латисимуса (широкия гръбен мускул).

АЧ

13.05.11
08:32

Съгласен съм с Петко К. Аз като съм типичен лостаджия, а и така са ми казвали, а и съм го изпитал върху мен, не е чак толко добре да се набираш макс широк надхват. Най-добрия хват е малко над раменния, да се образува V.

13.05.11
09:41

Много зависи от анатомията на самия човек, ако е по-висок, съответно с по-дълги ръце може да си позволи и доста по-широк захват от раменния , като пак ефективно да натовари гърба. За мен най-добрия вариант е не търсенето на универсален хват ами променянето му при различните видове набирания.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1