за тая просволута соя :)

23.04.05
12:32

ам искам да питам ... има ли смисал да се копува тва нещо ? четох в саита че има и против нея а има и за нея гласове и не знам на кои да вярвам ?кат за капак и не е скъпа ?ама чух и аз незнам каде че трудно се освоявала ?вярно ли е тва ?

®N

23.04.05
14:04

Вярно е. Ако искаш да те боли стомах, да пускаш газове постоянно, а на всичкото отгоре и да не качваш мускулна маса,  непременно си купи соя.

23.04.05
16:23

хаха а тва в таблицата не е ли верно 36.9 % протеин ? газовете ги мани :lol: аз си бях купил един път пържена и беше стращно мезе за бира :P

тея протеини не вършат ли работа ?

23.04.05
16:59

НАкратко от мен. Недостатъци:
- нискокачествен продукт
- качвала естрогена/женския хормон/
- кофти вкус/особено протейна, може да се издрайфаш без проблем/ :lol:
- имам чувството, че не качвам от нея/всичмах протеина и нищо .../

... Абе драйф пача с 2 думи

Положителни:
-еФтина
- лесно се намира в магазина :lol:
- не е животински продукт, което за някои хора си е бая плюс
——————-

ИЗварата също е евтин изсточник на протеини, за мен по-добрия вариант.

PS

23.04.05
18:09

И аз едно време се бях запалил по соята, но сега моят личен съвет е да не я взимаш. Качва естрогена действително и не е пълен протеинов източник, заради почти оскъдното съдържание на метионин. Съвет не ползвай соя. Купувай си рибка,месце. Яж и пий млечни продукти. Айде успех!!!

23.04.05
21:02

мерси за инфото на всички

PS

27.04.05
08:31

Питай каквото искаш. Затова са форумите :)
Поздрави!!!

ВН

27.04.05
11:09

Доста глупости изписахте...

1. тва с естрогена -> трябват ти големи количества сурова!!! т.е. кълнове... след термична обработка фитоестрогените заминават...
2. белтък-а - да става, дори е шампион по съдържание на някои АК спрямо животински белтъци
3. газове - как пък аз нямам газове :) :?: ми лесно, не ям пържена а печена соя

истинския недостатък е инхибиторите в състава и, но след термо обработка и те здават :)

18.05.05
12:50

абе какво толкова?! соята си е супер! даже тия местните соеви заместители едно че са ефтини друго че имат 52% БЕЛТЪЧИНИ!!! колкото никоя друга храна. а за естрогена- това да ви е проблема, като земете да я ядете с килограми тогава се притеснявайте. :)

FI

19.05.05
00:59

Шампинът на 80кг Велислав Велев ми е аверче и той соевия протеин не го спира. Сами си правете изводите

Заминава Владо е относително явление. В повечето случаи при термична обработка не всичко заминава. Пък и коя се захранва със соя? Повечето ползват соев протеин, соеви олиа и млека и брашна и т.н. и продукти често със суров произход.
За фитоестерогените - влиянието им можеш да усетиш и при голямо количество сурова, но и при чест прием на по - малко количество.
За газовете - предизвиква газове определено :) Пържена или печена. проблемът е в разните й влакна и разграждането й от стомаха; вярно - пържена е още по - трудносмилаема, ама и от варен боб пак се пърди, пък е мек  :lol:
И после - според мен соевият протеин не знам какъв шампион е, но е силно ниско ефективен. Ти с каква цел го взимаш, колко време и какво си постигнал?
И греша ли или тя беше едно от растенията, които задържаха повечко живак(тук не съм сигурен)?

19.05.05
12:08

Да допълнително инфо, има 2 теми още:

-Една, в която аз съм питал за соята
-Втора, където сме се изказвали максимално умно за прословутата ПРЪДНЯ :lol:

ВН

21.05.05
01:26

От соев протеин до соев протеин разлика голяма, колкото до соята като храна има доста такива продукти на пазара ни -> тофу, кремвирши, мляко, пастет. Това с естрогените пак казвам не е сериозно. Това от кога взимам соев протеин и какво съм постигнал е несериозен въпрос понеже какъвто и пълноценен протеин да бях взимал пак щях да раста -> поднових тренировки преди 3 седмици след прекъсване от повече от 4 години, тренирам кръгово и единственото, което ми трабва за да раста е да си осигуря % та белтък, да ям мазно за да влияя на тестостерона, да си пълня гликогена след тренировка и да бутам 3 пъти седмично по 1 час. Раста като гъба и така ще е още няколко месеца. Когато мина момента с бързия растеж тогава ще се наема да коментирам кое как ми влияе.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1