09.05.11
00:35
Здравейте! От седмица започнах да тренирам отново, тъй като си бях разтегнала сухожилие и болките бяха отвратителни /месец и половина/. Сега отново се обажда като претренирам, но е поносимо. Та така.. Нещо не е наред със цялостната ми програма. Не посещавам фитнес, защото не ми харесва - ходих няколко дни и до там. Правя упражнения в къщи 6 дни в седмицата - напади, клекове, скок от клек, лицеви, къси коремни и други упражнения за корем, глутеус мост, кофички на пейка /на стол в случая/ и други. Кардиото ми е тичане сутрин около 1,5км и 5км ходене - живея далеч от центъра и не използвам автобус; от утре включвам 2 пъти в седмицата изкачване на стълби, като намаля тичането на 4 - 2 от които ще са високоинтензивни интервални тренировки. Вчера ми беше за първи път и днес бях с мускулна, което е супер. Храната ми е ужасна - закусвам, обяда липсва донякъде, следобяд ям нещо в училище и вечерята уж е по обилна. Колкото и да смятам калорийният ми прием е около 1600ккал, което е малко. Не искам да отслабвам, но точно това се случва. Качвам лесно и свалям също толкова. В момента тежа 52кг, висока съм 165, не съм отпусната, но имам тук-там мазнинки за топене. Целта ми е стягане, качване на мускулна маса и релеееф, но в скоро време няма да ги постигна. От доста време се мъча, но резултатите са минимални, дали спирането за месец и нещо обърка нещата, храната или затова че няма тежести?! Идол ми е Либра, тъй че се досещате какво искам да постигна. Ще ви напиша менюто си от петък, днес си хапнах добре. Къде бъркам?!
закуска - омлет (2 яйца, малко сирене); 2 блокчета млечен шоколад.
обяд: 1 рогче (80гр), кофичка кисело мляко 2%.
следобедна закуска: 1 банан
вечеря: зелена салата и пилешко филе 120гр
общо вода: 2л.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 09.05.11 09:06.
09.05.11
00:44
аз не съм жена,но погледнато от физиологична гледна точка, при всички случаи не може да качиш мускулна маса и да си запазиш теглото. Или да гориш мазнини и да не отслабваш. А двете неща с един режим...... става много бавно. А щом качването и свалянето не е проблем..... сама си прави изводите.
Не искам да си запазя теглото, тъй де навита съм да кача до 55, но да е само активно тегло. Да намаля подкожните мазнини главно. Смисъл нещо куца много яко, но не знам какво... хах
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 09.05.11 09:06.
09.05.11
00:55
повишаването на мускулната маса е свързано с повишаване на теглото. Орелефяването, т.е. изчистването на мазнините от подкожието - със сваляне. Двете се постигат по различен начин и не става едновреминно. Логично е първо да качиш, тренирайки здраво щом искаш и после си чисти колкото можеш.
Добре. Храната трябва да я увелича явно, но не знам как.. просто не знам...
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 09.05.11 09:07.
Ми според мен си идеална така 165 см на 52 кг, едва ли има толкова мазнини, че да искаш да ги премахнеш, но ти си знаеш. Но с рогчета, без обяд и с обилна вечеря няма да стане. Незнам какви са ти финансовите възможности и с какво време разполагаш, за да спазваж правилен хранителен режим, но потърси в сайта има доста хубави статии относто храненето. Тренировката ти според мен е супер. ;)
Олекна ми за тренировката. хаха Не са много мазнините, но все пак.. Нямам много време, но ще се мъча да се храня правилно, макар досега да не успявах.. Разглеждала съм много режими на хранене, чела съм много дневници, но не знам как да си оправя храненето...
П.С.: Забравих да спомена - на 17 години съм. :)
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 09.05.11 09:06.
Хубава статия. Благодаря! :)
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 09.05.11 09:07.
09.05.11
10:18
Mia, аз не мога да ги видя тез 1600 калории. Поне не и от качествена храна, ‘щото тия от некачествената по-добре да ги няма. Целия проблем се крие в начина ти на хранене. Казваш, че по твои сметки хапваш 1600 калории. А по мои сметки ти трябват 1800 само, за да поддържаш сегашното си тегло. Накратко - оправи храненето и нещата ще се наредят.
Ето някои насочващи линкове:
http://www.bb-team.org/articles/1466_mini-gid-za-dietite-pri-novatsi#axzz1KdtPvDM9
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51874
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/52828
Има още в Хранене 101
Според мен твърде много са ти уптажненията и от там проблемите. Не се пренатоварвай толкова много ;)
09.05.11
16:34
домашния фитнес е хубаво нещо но твърде много натоварваш тялото трябва ти качествена почивка пробвай 5 дена кардио и трен и 2 дена почивка или 2 дена тренирай 1 почивка и 2 дена тренирай 1 почивай
казано от trayanninov на 09.05.11, 00:55:
повишаването на мускулната маса е свързано с повишаване на теглото. Орелефяването, т.е. изчистването на мазнините от подкожието - със сваляне. Двете се постигат по различен начин и не става едновреминно. Логично е първо да качиш, тренирайки здраво щом искаш и после си чисти колкото можеш.
Точно така е, при жените повишаването на мускулната маса, когато е по естествен начин, е свързано с видимо повишаване на %та на мазнините.
12.05.11
11:18
казано от малкия113 на 10.05.11, 11:51:
казано от trayanninov на 09.05.11, 00:55:
Точно така е, при жените повишаването на мускулната маса, когато е по естествен начин, е свързано с видимо повишаване на %та на мазнините.
не мога да се съглася с това
последните няколко месеца се получава така, че видимо оформям&запазвам мускули и свалям тегло
само с тренировки с свободни тежести,чиста храна,без кардио
приятеля ми,който е силов трибоец, постига същото,но тъй като пази категория при по-ниско тегло дори повишава силата си
само че този вариант е МНОООГО БАВЕН-в течение на няколко месеца-година,но пък смятам, че е по-здравословен за организма
Явно е, че говорим за различни неща :). Покачването на мускулна маса определено се различава от поддържането(запазването) на наличната, особено при жените, където ( в големия % от случаите :) ) нивото на тестостерона е несравнимо по-ниско от това на средностатистическия мъж, а високия естроген допълнително усложнява нещата по отношение на мазнините и задръжката на вода .Разбира се винаги има изключения, които в горния случай съм нямал предвид :) . Поздрави!
През тази седмица си хапвах всичко. Много плодове - най-вече банани, риба, яйца, зеленчуци и хляб разбира се. Не мога да се откажа от него. Тренирах 4 дни и днес ми е почивката, т.е. вчера 13.05. Определено се усеща подобрение - не съм изтощена както предната седмица, имам си мускулна треска ^^ и съм постоянно гладна. Обяснявам си глада с интервалната тренировка, защото доколкото съм чела засилва метаболизма, но и аз не знам...
Мнението беше редактирано от Bathory на 14.05.11 13:42.