12.05.05
22:00
Здравейте.. ще се радвам да ми помогнете.. Белтъци/Мазнини/Въгл.
2 кофички кисело мляко(по 400гр.) 25/16/40
300гр извара 51/2/6
200гр домати 2/0/8
200гр краставици 4/0/5
200гр кашкавал 52/58/4
200гр яйца 26/22/2
17години/85кг/182см..
Реалният ми енергоразход е 3140К.. с тази НВД ги намалявам на 1806К.. баланса между белтъци/мазнини/въгл (дано съм го сметнал правилно) е 160/96/65.. Това което ме притеснява най-много е рязкото намаляване на К.. да не се отрази на ММ..
Няколко бързи съвета, както го мисля аз:
1) разкарай краставиците, само пари
2) месото е сууупер важно/иначе добре правиш и с изварата и млякото, браво
3) вкарвай и яйца, повече белтъците им
Така, ще може да консумираш повечко протеин, по-малко мазнини.
4) рибата също много помага
Може би е необоснован страха ти за загуба на ММ. Ако консумираш достатъчно белтъчини и почиваш добре, няма да има ни най-малки проблеми.
Успех
без никаква загуба на ММ неможе, но при правилна диета тази загуба ще е минимална. За целта вкарай месо в режима си,както те съветват по-горе и разпределяй белтъчния прием равномерно през деня, по 30 гр. на 2-2,5 часа. Успех !
1. Не казваш ръст и тегло. Може би белтъкът ти е малко.
2. Калорийте са наистина прекалено малко като за начало.
3. Въглехидратите също са много малко.
4. Пердлагам ти да повишиш хранителния прием като запазиш горе долу съотношението.
Успех
15.05.05
12:32
[quote author=“tpd”]
1) разкарай краставиците, само пари
2) месото е сууупер важно/иначе добре правиш и с изварата и млякото, браво
3) вкарвай и яйца, повече белтъците им
Така, ще може да консумираш повечко протеин, по-малко мазнини.
4) рибата също много помага
ок ще вкарам и месо.. ама в него почти няма въглехидрати,тях трябва ли да ги увеличавам?
[quote author=“Martin”]
1. Не казваш ръст и тегло. Може би белтъкът ти е малко.
казал съм в първия пост - 17години/85кг/182см.. И теб да те питам-това че ще увелича белтъците с месото значи ли че трябва да увелича допълнително и въглехидратите за да се запази съотношението?
нисковъглехидратна диета означава диета с малко въглехидрати.
яж пилешки гърди,намали тоя мазен кашкавал.
заеби тея въглехидрати,нали това е целта-да са МАЛКО.
а пък не е много хубава идеята да намаляваш зеленчуците.
Мазнините са много, много важни. В салатите недей да пестиш зехтина (подчертавам - зехтина), а от месото и необезмасленото мляко, мисля че достатъчно наситени мазнини ще си набавиш.
П.П. Освен всичко друго, мазнините ще ти доставят към 50-70% от калориите в този режим.
Ако добавиш достатъчно месо, по-хубаво от това няма. Идеята ми беше да не приемаш прекалено малко калории. Според мен ти трябват поне с 500 отгоре.
18.05.05
13:31
Ок,от месото ще гледам да добавям към 500К.. горе долу може ли да ми кажете някакво примерно съотношение между Белтъци/Мазнини/Въглехидрати ? А Л-карнитин или някакъв фетбърнър трябва ли да взимам?
18.05.05
17:11
L-карнитин е една прекрасна идея за НВД.Ще постигнеш добри резултати при правилна диета.
21.05.05
15:47
Щом е така, кажете ми някаква фирма на която да си взема и как да го приемам?
21.05.05
17:55
Заеби зехтина, вкарай студенопресовано слънчогледово олио + хайвер. Ще си осигуриш нужните омега 3 и 6 мастни киселини.
Белтъка ти е нисичък, докарай го до 200 гр. Въглехидратите -> 70 -80 гр за теб са ок. Не падай под своя BMR kkal!!! Разчитай на големия калориен цикъл -> много приети калории, много изразходвани калории след което да си леко на - (до 500-800 ккал)...