утре започва от днес :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

25.04.11
16:48

Христос воскресе! Бъдете здрави!

26.04.11
12:26

Днес
9.00 - тренировка- бицепс/трицепс
20мин. бягане на пътечката

Абе, малко обърках реда на упражненията, но то е защото ходих в нова зала. Тъй като обмислях дали да си купя карта за неограничен достъп в онази зала другата, но исках все пак да пробвам и друг фитнес преди това. 
Прегледах брошурите от фитнесите, които бях си взела и видях, че във Флайс-а сутрин до 11 часа тренировката е 2.50. Та, реших да пробвам и съм страааашно доволна! Много ми хареса - това е най- удобната зала, в която съм ходила, по-хубава е и от Славия спортес. И кардио уредите са удобни и нови, чисто е, другите уреди също са много нови и удобни. Истинско удоволствие е да се тренира там!
Ами - това е.

27.04.11
17:22

Днес
8.30 - препечан козунак с парче шунка

9.30 - тренировка - крака
- днес направих нещо, което е голяма тъпотия. Още докато бях на лег пресата и коляното ми прищрака, но това не попречи на тъпата ми глава да увиличи кг. в последната серия. Резултатът беше, че като правех последното си упражнение - абдуктор за вътрешна част - дори не помня какво направих, но то се изметна и ме заболя зверски....

Както и да е - надявам се да ми мине до утре. Сега не ме боли, а само малко изтръпва, но се съмнявам, че ще мога да тичам.

11.40 - варен грах ок. 150гр., пилешко бутче на скара, сирене, разбъркано с яйце, чесън, копър и магданоз - 50гр.

15.00 - ябълка
17.00 - пилешки бульон

за вечеря - ще видим

27.04.11
17:36

Ей, Макси, съжалявам да прочета това...макар че, ако е за тъпа глава и аз мога да се похваля.
Лег пресата ми остави преди време много неприятни спомени - боляха ме коленете сигурно две седмици.
Следващият път, когато решиш да я правиш, изнеси стъпалата по - нагоре...
Не си описваш тренировките, та не е ясно какво и как тренираш, но има една по - щадяща алтернатива за коленете...клекът.

27.04.11
19:11

ами да, кофти тръпка! Аз така ги изнасям - по-нагоре и този уред е далеч по-съвършен, отколкото този в старата зала, както между другото и този за бедрено сгъване. Клекът - да, ама аз първия път като се контузих зверски - тоест като ме заболя коляното, беше точно от клек... та, вече не знам :((((
Не ги описвам, защото аз си тренирам по старата програма, тъй като бях доста време болна и сега дори не ги и отбелязвам - тоест поне още два месеца ще карам по тази програма със супер сериите. Тази седмица не ги броя тренировките - те са ми по-скоро за влизане във форма след болестта.
Освен това, на тези уреди тежестите са в паунди и ми е трудно да кажа с колко кг. изпълнявам упражненията, но не ми се и затормозява, честно казано...

Благодаря ти за съвета!

27.04.11
19:48

М-м, то да бях те посъветвала поне нещо да ти влезе в работа, да ми кажеш “мерси”...нищо, ще опитам още веднъж : )
Не зная правиш ли плие, то би било добра алтернатива. Клек си е пак, но разкрачът е по - голям от широчината на раменете, тежестта е в ръцете пред гърдите, гърбът е по - изправен отколкото при обикновения клек....в крайна сметка няма да товари коленете, ако те следват посоката на пръстите на стъпалата. Самите стъпала са леко насочени навън, толкова, че коленете да могат да следват посоката им. Ако ти се прииска да разнообразиш някой път  : )

28.04.11
12:09

М, да, ще пробвам :))

Днес

9.10 - тренировка - рамо, 30мин. бягане на пътечката

Помолих триньора в новия фитнес да коментира програмата ми. Той я хареса, единствената му забележка беше, че не е необходимо рамото да е изнесено в отделен ден. Той предлага да събера в един ден гърди, гръб и рамо.
Друго интересно е, че в този фитнес идват повече мадами и имам възможност да наблюдавам техните тренировки. Видях го “на живо” този клек за който говориш, ще го пробвам :)) освен това, този треньор сутринта тренираше една мадама за крака - и това наблюдавах.
Смяната на залата се оказва положително нещо- уредите са по-различни - напр. лег пресата в старата зала беше такава, че се избутваше плочката, тука е обратното - плочката е статична, а се движи самата седалка - това е съвсем друго движение. Не че не си прецаках и на нея коляното, но то си е от моя акъл...

Храна -
обяд - 2 пилешки флейки на скара, домати и краставици
втори обяд  - сирене, разбъркано с яйца /Великденските яйца им намерих приложение/, копър, чесън и лют червен пипер

натам - още не знам.... има време :)))

Мнението беше редактирано от maxxi на 28.04.11 12:20.

28.04.11
12:17

Maxxi в коя зала ходиш да тренираш сега ? Аз ще бъда за седмица в София и Студентски град ми е много близо та може да отскоча да потренирам. Мерси

28.04.11
12:22

казано от ralista на 28.04.11, 12:17:

Maxxi в коя зала ходиш да тренираш сега ? Аз ще бъда за седмица в София и Студентски град ми е много близо та може да отскоча да потренирам. Мерси

Ходя във Флайс, улицата зад Фантастико. Залата е страхотна! Сутрин тренировката е 2.50. Ако идваш - обади се - аз съм най-дебелогъзата (giggle)в тая зала, другите мадами са много кльощави....

Мнението беше редактирано от maxxi на 28.04.11 12:23.

28.04.11
14:52

Защо не каза, че си секси ами такъв ужасен израз?:)

28.04.11
15:05

(giggle) еее, мииии, щоооо...

Щото така се почувствах сутринта, като видях тези мадамки... Едната беше с много хубаво оформено тяло, де, не от тези скини фет, личи си, че момичето доста се е постарало за фигурата си. Другата беше малко... хъъъмм. Хайде да не обсъждаме, че става клю клю...
Но така имам стимул - с тези хубави тела около себе си, те ме вдъхновяват, което също е положително, нали :D

29.04.11
15:34

Днес
не съм на тренировка, защото гледам едно болно дете, само да не ме хване неговия вирус... че ще отслабна на бърза ръка - хаха!

8.30 - една препечена пълнозърнеста филийка, две яйца
12.00 - риба на скара - пъстърва, две фурнети
15.00 - сок от червен грейпфрут
19.00 - две парчета пица /Дон Вито/, една огромна салата домати и краставици, с много магданоз
нататък ще ги видим.

Мнението беше редактирано от maxxi на 29.04.11 19:56.

01.05.11
14:16

Напоследък храната ми е отвратителна - ту е много малко, ту е много, или не качествена. Това също е отвратително. Ще видим как ще се справя с тази ситуация, но чувствам, че вече е ПРОСТО КРАЙНО ВРЕМЕ!

01.05.11
16:30

казано от maxxi на 01.05.11, 14:16:

Напоследък храната ми е отвратителна - ту е много малко, ту е много, или не качествена. Това също е отвратително. Ще видим как ще се справя с тази ситуация, но чувствам, че вече е ПРОСТО КРАЙНО ВРЕМЕ!

Макси, има толкова много дневници от които може да вземеш идеи за това, как да подобриш храната, а и ти самата би трябвало вече да си разбрала, кое добро и кое не за теб. Ако не я оправиш няма да постигнеш това, което искаш.
В крайна сметка “утре започва от днес”, кога ще влезе в сила?

Описвай и тренировките си. Аз ти предлагам да дойдеш някой път в Младост да тренираш с нас - Кросфит - натоварването в много по-различно от това в залата и то може да ти помогне до определена степен за целите, които гониш. Ето повече инфо - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/50865/P160.

01.05.11
19:13

еее, аз след тези клипчета официално се отказвам от фитнеса :DDDDD

Знам аз кое не ми понася и кое е вредно, ама... най-си го обичам :D Кво да правя, като си обичам въглехидратчетата....

Мнението беше редактирано от maxxi на 01.05.11 19:15.

01.05.11
19:16

казано от maxxi на 01.05.11, 19:13:

еее, аз след тези клипчета официално се отказвам от фитнеса :DDDDD

Защоооо????

02.05.11
00:51

Олеее само ако живеех в София всяка седмицат ще ходя на кросфит тренировките. Макси много пропускаш!

02.05.11
08:29

офффф, бе аз гледах дневника на Инис, с клипчетата от състезанието и мислех, че там съм го написала - ку-ку-то си е перко....
Ами иначе - да, супер са тези тренировки, но събота и неделя на мен ми е малко тежка програмата, освен ако не взимам и онова диване с мене...

02.05.11
08:35

казано от maxxi на 02.05.11, 08:29:

освен ако не взимам и онова диване с мене...

че какво пречи?! Взимаме и него, и го правим машина :D Колко е голямо то?

02.05.11
14:45

на три и половина е, но с него на фитнес не мога да ходя...
абе, мог ада мина да ви видя с него заедно и ще видим ...
Мерси за поканата, Карпи!

05.05.11
09:52

Така...
тия дни пак съм на черешата - малкият е болен и не мога да ходя в залата. Тая пролет все повече ми заприличва на есен...

Бързо оздравяване на малкия.

А за теб малко пролетно настроение :) / може и в сивия офис /

Мнението беше редактирано от Дарина Михайлова на 05.05.11 17:30.

05.05.11
17:40

О! Каква прекрасна изненада!
Знаеш ли как исках да си набера от някъде люляци и не успях! Много ти благодаря :*

Мнението беше редактирано от maxxi на 05.05.11 17:40.

14.05.11
09:49

Тази седмица бях три пъти на фитнес, но имам проблем с тренировките си за крака. Много ме боли коляното по време на тренировките. Заболява ме още на нападите. За сведение - тренировката ми за крака е следната:
15 мин. загряване на колело

3х15 -  лег преса/римска тяга - супер серия
3х15х2 напади с един крак/бедрено сгъване - супер серия
3х15   бедрено разгъване/глутеус машина - ето това е проблем, тъй като в този фитнес няма глутеус машина - правя ги с едни ластици, супер неудобни
3х20   абдуктор - външна и вътрешна част - пак в супер серия

Какво по дяволите да направя с тва коляно?!?! Как да си тренирам и глутеуса, като не мога да клякам, а и много се съмнявам, че ще мога и отпади да правя... то при обикновените напади ме боли, представям си при другите....
Уфффф, дайте някакъв съвет?!

14.05.11
17:57

Макси, хайде пак да преговорим това за коляното.
Само при напади ли го усещаш? В ежедневието боли ли те?
Ако само при 1-2 упражнения те боли, ще им измислим алтернатива...

14.05.11
18:21

А какво точно те боли в коляното, че това е малко обширно понятие. Отпред, отстрани и коя страна - външна, вътрешна, отзад, в дълбочина, повърхностно, каква точно е болката и т.н. Кажи нещо повече та да помислим какво може да е. Също кажи според теб от какво се е получила болката. При какви движения има болка ... Само ти знаеш какво си правила

15.05.11
10:55

Преди години ме болеше и нощем, докато си спях. Сега, слава богу, не е така. Имам изменение на колянната става и на двете колена, но слава богу ме боли само лявото. Боли ме в ежедневието, при ротационни движения най-вече. Когато тренирам по време на лег пресата не ме боли, а при нападите - боли ме лявото коляно, когато правя напади с ДЕСНИЯ крак. После на абдуктора пак ме боли. Болката е в капачката отстрани, от дясната й част, там където има нещо като ямичка. Като свърша с тренировката, отшумява.

15.05.11
11:09

казано от maxxi на 14.05.11, 09:49:

Какво по дяволите да направя с тва коляно?!?! Как да си тренирам и глутеуса, като не мога да клякам, а и много се съмнявам, че ще мога и отпади да правя... то при обикновените напади ме боли, представям си при другите....
Уфффф, дайте някакъв съвет?!

Защо не спреш нападите и клека за известно време и не ги замениш с тяга и добро утро. Еднакъв ефект имат върху бедрата и задната верига и не товарят колената. И мойте колена са кекави и ако правя клекове и напади известно време просто си докарвам хроничен дискомфорт

15.05.11
14:41

На мен точно нападите (всъщност по-често правя отпади, по-щадящи са :) )и клековете ми спасиха коленете (с умерена тежест).
Бих препоръчала да спреш бягането, бедреното сгъване и разгъване (това при положение че болката е от натоварването, а няма някаква диагноза).

Мнението беше редактирано от Margi на 15.05.11 14:43.

15.05.11
16:44

Абсолютно съм съгласна с Маргото. Бягането според ме натоварва много коленете.При мен се получават зверски болки като прекаля.

21.05.11
09:51

Оказа се, че болката ми няма нищо с напади и отпади. Последният път ме стегна още при загряването на колелото. Няма повече да ес оплаквам, защото това си иска лекар. Може и да е заради това, че все пак почти цял месец не бях ходила в залата и сега да съм то натоварила малко повечко. Говорих с близка докторка - ортопед, тя обаче подозира минискус. При всички случаи ще трябва да го видя, защото послединя път едвам си разгънах лявото коляно след бедреното разгъване... Още в сряда ще се заема с това - каза ми снимка - профил и фас и после ще видим дали ще се наложи ядрено магнитен резонанс.
Интересно, че като тичам не ме боли...

27.05.11
20:12

Хванах му цаката на коляното!
Днеска загрявах на велоергометъра, но бавничко - 75-80, около 15мин.
После на лег пресата прибрах краката плътно надолу и го правих с малка тежест, по-отривисто.
Другата промяна - нападите, които правих бяха по следния начин - единият крак върху лежанката, другият - на земята и така кляках. Добееее, не ме заболя. И така - това е! Ще видим по-натам.
Имаше днес една мадама с една друга мадама /очевидно персонален треньор/ и тя ми обясни, че Аз - тоест акцентът беше върху моята фигура, не трябва да правя упражнения с тежести.
Ени уей, както се казва...

27.05.11
20:32

казано от maxxi на 27.05.11, 20:12:

............
Имаше днес една мадама с една друга мадама /очевидно персонален треньор/ и тя ми обясни, че Аз - тоест акцентът беше върху моята фигура, не трябва да правя упражнения с тежест...........

И ако не правиш упражнения с тежести на какви тогава трябва да наблегнеш? Разпали любопитството ми :). Моля те сподели.

27.05.11
20:42

Само да тичкам на пътечката... и с повече повторения, е знаеш... и гръбна преса. Тоест - това и само това.

Аз не й дадох шанс да ми обясни повече, измъкнах се елегантно, че тренирам по програма, което си е вярно, де.
Направи ми впечатление, че нейната девойка, която имаше стегнато телце, направи около 100 клека в различни комбинации и гръбни преси.Мисля, че ще имам възможност да ги наблюдавам и друг път, тъй като те са от редовните посетители.

Мнението беше редактирано от maxxi на 27.05.11 20:44.

28.05.11
16:38

напоследък пиша рядко, но то не е защото не следя сайта, не тренирам или съм се отказала. Просто нямам много време. При мен нещата се движат горе-долу така - понеделник и вторник нямам време за тренировка, щото съм плътно ангажирана, но това приключва следващата седмица и се връщам пак на схемата - от понеделник до петък, като единият от дните - само кардио на гладно.
Талията ми вече си е в границите от преди да се освиня - 64-65 см.
Над коляното - също имам напредък - тоест - минуси.
Доста ми изостават бричовете, обаче, тоест - остават - хихи. Както и ръцете - оформят се, но все още висят и са големички. Вътрешната част на бедрото също започна да прозира мускул, но има още какво да се желае, особено в областта около коляното. Като цяло съм доволна от себе си, защото и храната ми е вече доста по-чиста /с изключение на вчера и днес/. Основно наблягам на пилешко, салати, яйца и риба.
Тези дни ме гази някакво жестоко вирусно възпаление на червата и са ми забранени всички целулозни, но то ще мине бързо.
Ами - така, де, готино е да си влизаш вече в дрехите от преди да забременея.
Лоша новина е, че малко попушках.... ама спирам, спирам... и не мога да вляза в ритъм с пътечката още.
Еми... за сега толкова!

07.06.11
15:58

Днес - крака

Днес не ме заболя в нито един момент коляното. Предполагам, че му хванах цаката и въпреки, че изпука на един от нападите, се въздържа да ме заболи.
Все още си карам по старата програма за краката, но включих и лег преса с разтворени крака за вътрешна част.

Храната днес -
8.10 - препечена филия с домат и бъркоч от сирене с яйце и магданоз
12.00 - пиле на фурна без мазнина
16.00 - айрян
19.00 - тиквички с домати, вероятно ще сгъна и или пиле, или кюфте на скара

Напоследък все повече се отвращавам от месото, което купувам. Онзи ден купих от Фантастико едни пържоли, а днес ги изхвърлих - смърдяха още като ги донесох вкъщи. Днес - пиле на Градус, дата - до 9-и 06 отварям го - смърди... (puke).

До момента литър и половина вода.

13.06.11
09:53

Два дни бяхме на почивка - пълен релакс! Спах както никога преди...
Обхвана ме луд ентусиазъм да направя една тренировка във фитнеса на хотела. Пълна недомислица - пътечката не беше лоша, но след втората минута щях да умра от задушаване...плувнах цялата в пот - заличката, или по-точно стаичката, беше без никаква вентилация... Жалко, защото чувствах, че съм имам сили да тичам поне час...
Карай. После огледах уредите, които бяха доста оскъдни, а именно - два комбинирани. Помислих каква тренировка мога да направя с липсата на гирички, различни от три килограмовите, и реших да комбинирам - малко клекове, римска тяга, напади и малко бицепс и трицепс с лостовете.

та -
3х15 - клекове с лост в супер серия с 3х15 римска тяга
3х15 - напади
3х15 - бицепсово сгъване в супер серия с 3х15 - трицепсово сгъване зад врат с 6кг. гирички - тоест - взех ги и двете в ръце

И издъхнах, поради липсата на въздух. Хвана ме яд.
после плувах един час в басейна.

Изненадах се приятно от няколко неща -
1. Коляното въобще не ме заболя
2. Плувах без въобще да се задъхам и установих, че техниката ми се е подобрила от само себе си /което, ако щете се смейте, го отдавам на фитнеса/
3. Вече втори ден имам жестока мускулна треска на бедрата и задника - демек - явно не е била само лигавене в стайчето.

Изводите -
започвам отново да клякам + лег преса, която вече правя и за вътрешна част на бедрото.

Дали заради това, че си бяхме сами без детето или заради нещо друго, но получих страхотни комплименти от мъжа ми за моето тяло, по-скоро за резултатите и промяната, които той видя. И така - нова седмица, нов късмет и нови сили.

Мнението беше редактирано от maxxi на 13.06.11 09:54.

13.06.11
09:59

казано от maxxi на 07.06.11, 15:58:

Напоследък все повече се отвращавам от месото, което купувам.

Ахамс :-) И при мен започна така преди около година. Днес съм вегетарианка. Не, че това непременно и на теб ще ти се случи де... :-)
Уикенд програмата ти звучи супер готино :-) Направо изпитах задоволство, докато те четях :-)

13.06.11
10:03

казано от Innocence на 13.06.11, 09:59:

казано от maxxi на 07.06.11, 15:58:

Напоследък все повече се отвращавам от месото, което купувам.

Ахамс :-) И при мен започна така преди около година. Днес съм вегетарианка. Не, че това непременно и на теб ще ти се случи де... :-)
Уикенд програмата ти звучи супер готино :-) Направо изпитах задоволство, докато те четях :-)

Хехе! Благодаря!
Така не съм спала откакто бях бременна. Колко важен бил сънят - направо имах чувството, че мога да изтичам 30км.

А по отношение на месото - не ми се вярва, че ще го откажа - аз обичам месо, ако не ям два-три дни и вече ми липсва.

14.06.11
06:01

Честит Рожден Ден (cake), Макси, много здраве, късмет и успехи ти желая :) (party) :).

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1