За вечерното хранене

Дали ще е проблем да ям по 150 гр. Скумрия вечер 3 часа преди лягане при положение, че съм на РБД за поддържане на теглото. Чета, че има доста мазнини и ми се получават сметките, че поемам 28 гр. протейн и 20 гр. мазнини.

14.05.11
20:46

Ми май риба не е много добре//аз хапвам  100гр. извара с един домат!!!

Макар да не си показал останалите хранения, не мисля, че има причина да не е подходяща рибата вечер.

казано от Владислав Петков на 14.05.11, 20:38:

Дали ще е проблем да ям по 150 гр. Скумрия вечер 3 часа преди лягане при положение, че съм на РБД за поддържане на теглото. Чета, че има доста мазнини и ми се получават сметките, че поемам 28 гр. протейн и 20 гр. мазнини.

Аз не разбирам какъв точно е проблема - че приемаш повече мазнини и протеин, или че приемаш по-малко? Или...знам ли. Опитай пак да обясниш. Принципно няма нищо нередно да се яде риба...само при ВВД трябва да се внимава по колко се яде и с какво се комбинира, но при другите режими си е перфектна храна. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 14.05.11 20:50.

14.05.11
21:04

Защо рибата да е зле вечер ? ? ? Добре си е ....

казано от ProXxX на 14.05.11, 20:50:

казано от Владислав Петков на 14.05.11, 20:38:

Аз не разбирам какъв точно е проблема - че приемаш повече мазнини и протеин, или че приемаш по-малко? Или...знам ли. Опитай пак да обясниш. Принципно няма нищо нередно да се яде риба...само при ВВД трябва да се внимава по колко се яде и с какво се комбинира, но при другите режими си е перфектна храна. :)

Нямам проблем с приема, ами с самата храна. Чудя се дали тия мазнини 20 гр. който ми излизат около 17 % от дневния прием на мазнини е добре да ги поемам късно вечер (за мене късно вечер е 20.00 часа).

Абсолютно никакъв проблем нямаш. :) Мазнините не са толкова страшни. Тялото ти използва мазнини за източник на енергия, когато почиваш и не понасяш физическо натоварване, а вечерно време е именно това.

Също така мазнините забавят усвояването на останалата храна т.е. протеина ще бъде усвоен бавно, което е идеално за вечерно време. Яж си рибка...една от най-здравословните храни. ;)

ПС: А и мазнините в рибата не са от “лошите” мазнини. Онез наситените. Рибата съдържа полезни мазнини и само печелиш от тях. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 14.05.11 21:28.

Ще пиша в тази тема за да не правя нова. Мисля, че имам алергия към риба или нещо подобно. Ядох риба преди 2 часа и сега се обривам бавно по цялото тяло. Утре ще ходя на доктор да ме види.

16.05.11
17:16

Мазнини + Протеин е подходящо ядене вечер. На мен често ми се случва да комбинирам всякакви видове сирена с шунки, свински пържоли, пиле вечер, дори непосредствено преди лягане. По никакъв начин не ми се отразява върху темпа на отслабване.

казано от Владислав Петков на 15.05.11, 22:14:

Ще пиша в тази тема за да не правя нова. Мисля, че имам алергия към риба или нещо подобно. Ядох риба преди 2 часа и сега се обривам бавно по цялото тяло. Утре ще ходя на доктор да ме види.

Е освен ако току-що си ял риба за първи път през живота си няма как да е вярно.
Може да е от начина на съхранение (да е развалена, консервата да е кофти и т.н.)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1