Изоставащо рамо - как да подходя?

16.05.11
16:51

Здравейте. Имам следния проблем...Над бицепса ми (мястото м/у рамото и бицепса) ми е много слабо развито и стои грозно.Лошото е, че в момента немога да тренирам рамо дори неходя на фитнес, защото лявото рамо ме боли и съм решил да не го натоварвам докато не се възстанови. Някакви идей как да наваксам рамената(страничните)?
Ето снимка:

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 16.05.11 16:59.

16.05.11
17:14

Не ти изостава рамотото... всичко ти изостава ;)
А и без тренировки как искаш да стане нещо?

16.05.11
17:25

Е защо пък без тренировки, аз си тренирам просто само тази седмица ще изпусна.... Просто искам съвет как да запълня това пространство слабото, което се вижда на снимката...

16.05.11
17:26

Имаш два вариант да си намалиш бицепса или да качиш на рамото, щом не тренираш най - вероятно ще е второто -:)
Сега сериозно като се въстановиш хапвай повече и тренирай на лостове и успоредки там ще се развие рамото добре като за начало.

16.05.11
17:30

Изглежда не сте ме разбрали правилно или не съм се изразил правилно. Тренирам от почти 4 месеца и тренировките ми има прогрес,  но просто в началото рамото ми изоставаше, но не си личеше и сега е много горзно. Просто някак си да наблягам на рамото с по-чести упражнения, а колкото до храната си спазвам ВВД и си има ефект в/у теглото ми и развитието. Просто страничното ми рамо изостава, поради глупоста ми да неправя повдигане встрани с дъмбел. Та...как мога да наваксам изпуснатото.

16.05.11
17:46

казано от Turtlesapience на 16.05.11, 17:30:

Изглежда не сте ме разбрали правилно или не съм се изразил правилно. Тренирам от почти 4 месеца и тренировките ми има прогрес,  но просто в началото рамото ми изоставаше, но не си личеше и сега е много горзно. Просто някак си да наблягам на рамото с по-чести упражнения, а колкото до храната си спазвам ВВД и си има ефект в/у теглото ми и развитието. Просто страничното ми рамо изостава, поради глупоста ми да неправя повдигане встрани с дъмбел. Та...как мога да наваксам изпуснатото.

Ами тогава сега прави повдигане встрани с дъмбели.

16.05.11
17:50

А накое друго подходящо упражнение за странично рамо ?

16.05.11
18:00

казано от Turtlesapience на 16.05.11, 17:50:

А накое друго подходящо упражнение за странично рамо ?

http://www.bb-team.org/fitness/exercises/shoulders

малко упражнения ли има в сайта? Рамото е малък мускул.. не му трябва много, ако го претренирваш постоянно.. най-много да се получи обратното на това, което искаш.

16.05.11
18:04

Правя 4 урпажнения седмично за рамо. Сега си ги разпределих в 1 ден средно(ръце в страни) + задно.. 2рата тренировка средно(раменни преси) + предно.

16.05.11
18:30

казано от Иван Чолаков на 16.05.11, 18:00:

малко упражнения ли има в сайта? Рамото е малък мускул.. не му трябва много, ако го претренирваш постоянно.. най-много да се получи обратното на това, което искаш.

Много е субективно това колко упражнения са достатъчно и колко не. Това за големи и малки мускули е много условна ориентация, а и да не говорим че на всеки индивид за инициаране на растеж е нужно различно натоварване. Според мен експериментирай, като почнеш от по-малък обем и интензитет към по-голям, ще усетиш тялото си кога му е достатъчно натоварването и кога не.

Мнението беше редактирано от Vlado89 на 16.05.11 18:31.

16.05.11
18:43

Имам търпението. Ще трем по този начин месец, надявам се да има резултата и ръката ми да придобие нормален вид. :)

16.05.11
23:28

казано от Delfin Dimitrov на 16.05.11, 17:26:

да си намалиш бицепса или да качиш на рамото

Как да намаля бицепса е, ти чуваш ли се ? Тренирай си рамо и бицепс, както си е по програмата и всичко ще си дойде на мястото с продължение на времето.

17.05.11
10:07

Аз пък нещо не мога да ти разбера въпроса... какво ти има на “мястото над бицепса” ? |-(

прави странични повдигания с дъмбели, може на кабел с една ръка... Раменна преса с щанга си е класиката за рамо така, че ако не си я правил я започвай ! ...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1