16.05.11
18:27
Ако искам да ранообразя кардиото си ... мога ли да го заместя със скачане на въже и ако може как бихте ми препоръчали да го правя.Никакав опит нямам със скачането.
П.П. Принципно тренировката,която искам да заместя е 20-25 мин. интервално кардио на велоергометър.
16.05.11
19:14
Лично аз последните 3-4 седмици, всеки път след тренировка скачам на въже до 15 минути. Правил съм 2 пъти кардио и по 25 минути. На колело-то много скучно. Скачаи си смело. Може да го правиш на серии по 3 минути ( аз така правя повечето пъти ), ако нямам време скачам без почивки.
Скачай си.Както каза Иван Чолаков ако неможеш 15 мин да скачаш скачаи на серий.
От скачането на виже по-добро кардио...айде да не казвам, че няма. Е, не щади коленете, но резултатът поне при мен май е най-добър от скачане. Дори преди малко се прибрах от парка. Аз скачам 10 мин постоянно или 2-3х5мин с по 1-2 мин почивка. Ако се съчетае с тичане, комбинацията наистина е взривоопасна - леко равномерно бягане и после няколко минути скачане - HIIT. Вземи си едно въже с лагери и действай.
Пробвай да скачаш на рундове. Така ще е най-добър ефекта. Примерно 5 х 3 мин с 1 минута почивка. Стреми се да поддържаш около 150-180 поскока в минута, като в края на всяка минута (15 секунди) от трите минути вдигаш темпото на 180-220 подскока. На последната минута от всеки рунд пробвай да държиш високо темпо 30 секунди.
Светослав, как знаеш колко подскока правиш за минута, понеже си препоръчал да се вдигне темпото на 180-220 подскока? От скачането на въже наистина по-добро кардио няма!
16.05.11
22:02
тези 150 подскока до колкото разбрах от статиите във форума са за малко по-напреднали.Аз пробвах за 1 мин колко подскока правя със средно темпо и долу горе около 90-100,но съм голям аматьор няма спор :D
Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 16.05.11 22:03.
казано от Allegra на 16.05.11, 21:23:
Светослав, как знаеш колко подскока правиш за минута, понеже си препоръчал да се вдигне темпото на 180-220 подскока? От скачането на въже наистина по-добро кардио няма!
Тъй като винаги скачам на рундове, часовника е винаги пред мен. Ако пък съм на тренировка в зала с треньор, там има кой да засича и дава темпо. Тогава просто си скачам. А иначе като свикнеш с едно темпо проверяваш колко подкока са това в минута и след това автоматично знаеш какво ти е темпото.