Дневник на NikiSb

Темата е заключена.
Прескочи до:

16.05.11
10:12

И така...Всъщност за пръв път пиша нещо подобно :) да видим какво ще се получи .На 20 години съм ,ръст-158 см , тегло-45-46.Мерките ми.. талия-70 см , а % на мазнините ми според едни калкулатори е около 32 % за мен това е много .:) ЦЕЛ: изчистване на мазнините поне до 24% + качване на маса (sun) . От днес 16.05 почвам НВД . Студентка съм , но това не ми пречи да тренирам сравнително редовно. Имам сравнително богат опит с различни видове физическо натоварване: художествена гимнастика, латино-америакнски танци преди години .От вече 3 години тренирам фитнес .Единственото ми спиране от зала е за 6 месеца :) ОТ 2 -3 месеца ходя да тичам- засега съм на ниво 3 мин тичане+1 мин ходене всичко това около 35-40 мин+ 4-5 дни в залата тренирам по сплит програма за отслабване ,но до месец някъде ще я смення с такава за качване.Почнах с нея ,защото исках да изчистя мазнините,но не знам дали се получава.За храненето гледам да ям основно белтъчини,зеленчуци и понякога ориз.е това май не съм изпуснала нищо така че чакам коментари,съвети критики :)

Здрасти и добре дошла! (sun)

За да получиш коментари, съвети и критики, трябва да споделяш повече информация за храненето си (кога, какво, колко) и натоварването си (отново кога, какво колко).

16.05.11
10:32

Честит дневник и добре дошла!Успех с целите и да си редовна с дневника :)

16.05.11
10:37

казано от Кольо Пияндето на 16.05.11, 10:18:

Здрасти и добре дошла! (sun)

За да получиш коментари, съвети и критики, трябва да споделяш повече информация за храненето си (кога, какво, колко) и натоварването си (отново кога, какво колко).

ами да видим за натоварването,че това май ми е по-лесно (wasntme) така ще опиша един мн натоварен откъм тренировки ден :)
сутрин -тичането това вече го описах+ слетобед сплит програмата http://www.bb-team.org/workout/1323_split-programa-za-otslabvashti-dami#axzz1MUya8aka ето я  така тежестите: когато имам за горна част дъмбелите са макс 3 кг долна част е макс 10(ама тва е мн рядко) горе долу тежестите се движат в този интервал повтотенията се спазват както са по програма :) май тва е .А само да отбележа че тези дни бягане + зала са макс 4 дни в семицата :P а захранене не знам как да го опиша смисъл гледам да ям на 3-4 часа в всяко ядене да има белтък ( когато съм в уни в най-лошия вариант белтъка е само 500 мл айрян) сега покрай НВД ще намаля плодовете.Като цяло мисля че ям правилно уж .А и нямам голям избор да клинча от режима тай като имам убийствен гастрит и съм на мн строг режим

казано от Niki Sb на 16.05.11, 10:37:

...а захранене не знам как да го опиша...

Огледай другите дневници... хората просто описват всяко от храненията си - кога са хапнали, какво са яли и колко.

Какво учиш? Кой курс си?

16.05.11
10:55

казано от Кольо Пияндето на 16.05.11, 10:46:

казано от Niki Sb на 16.05.11, 10:37:

...а захранене не знам как да го опиша...

Огледай другите дневници... хората просто описват всяко от храненията си - кога са хапнали, какво са яли и колко.

Какво учиш? Кой курс си?

Благодаря за съвета ;) значи  ще пиша малко по -късно.Иначе уча френска филология :x:D първа година

16.05.11
12:56

Сега да споделя и за манджата :D За обяд имаше около 110-130 гр ориз със зеленчуци+110 гр мляко 2% +200 гр яйчен белтък + 100 извара( за която предпоалагам е пълномаслена). Та тва си хапнах ( малко трудно го побрах,но идеята беше да са повече протеините). До колкото мога да преценя това са около 60 гр чист протеин ,ама не съм мн сиг ;)

Мнението беше редактирано от Ники Събева на 16.05.11 12:56.

17.05.11
08:05

Добро Утро на всички :) Тъй като станах в 5 а.м :x типична луда :D в 8 вече бях подивяла от глад :) и така закуската за днес е
- 120 пилешко месо без кожи и др мазнотии
-около 70 гр домат
-50 гр сиренце
-и около 90 грама соеви кълнове (само да уточня не съм ги правила аз ,а са купешки,ест няма  да споменавам фирма или марка ) ;)
Та така... е лек ден ентусиасти ;)

Щом си станала в 5 сутринта, могло е да хапнеш нещо още тогава.
Това по никакъв начин не отменя закуската в 8 часа, разбира се.

17.05.11
09:44

по принцип да , но аз съм малко злояда (giggle) и толкова рано сутрин не мога да ям. За сметка на това една ударна доза кафенце на гладно добре ми дойде (и на гастрита ми също) :D

17.05.11
09:46

Здравей, Ники. Това че си решила да си направиш дневник е добре, но може ли да вписваш храната и тренировките си малко по-прегледно. Ето ти един пример:
Хранене
1.
2.
3. и т.н.
Тренировка - почивка или пък спининг например
И накрая може да вписваш какви са ти впечатленията от тренировките или деня.

И как така изчисли че имаш такъв голям % подкожни мазнини?

казано от Niki Sb на 17.05.11, 09:44:

...толкова рано сутрин не мога да ям...

Това е елементарно извинение за човек, който няма воля за елементарни неща.
Разбира се, че можеш да ядеш рано сутрин.
Ако организираш храненето си добре, тялото само ще си поиска храна в този момент.

За кафето на празен стомах... виждам, че си запозната. :) Защо го правиш тогава?

17.05.11
10:37

казано от Кольо Пияндето на 17.05.11, 09:48:

казано от Niki Sb на 17.05.11, 09:44:

...толкова рано сутрин не мога да ям...

Това е елементарно извинение за човек, който няма воля за елементарни неща.
Разбира се, че можеш да ядеш рано сутрин.
Ако организираш храненето си добре, тялото само ще си поиска храна в този момент.

За кафето на празен стомах... виждам, че си запозната. :) Защо го правиш тогава?

уоу това за елементарността беше малко грубо,но го приемам :P Всъщност проблема май е в това ,че не мога да си организирам тялото .За съжаление не мога да разбера къде греша,надявам се чрез дневника да видя пропуските . :) А за кафето.... и аз не знам,май тва е един от гадните навици.Обикновено сутрин правя така,още от ставането изпивам около 500 мл до литър вода и после е кафето.Ест това не е обяснение,по-скоро и безмислен и вреден навик. :)

17.05.11
10:41

казано от karpi на 17.05.11, 09:46:

Здравей, Ники. Това че си решила да си направиш дневник е добре, но може ли да вписваш храната и тренировките си малко по-прегледно. Ето ти един пример:
Хранене
1.
2.
3. и т.н.
Тренировка - почивка или пък спининг например
И накрая може да вписваш какви са ти впечатленията от тренировките или деня.

И как така изчисли че имаш такъв голям % подкожни мазнини?

Така за тренировките съм съгласна ,че все пак трябва да отбелязвам( бтв днес е ден за почивка :) ) А за % и аз не знам,смисъл изчислих ги с един калкулатор  http://www.bmi-calculator.net/body-fat-calculator/ ето и линк към него.Истината е,че не знам дали този % отговаря наистината :) Ако може сподели мнението си :) .

17.05.11
10:42

А и да задам един мега тъп ? Какво е спининг? :)

Нямам никакво намерение и полза от това да бъда груб, просто казвам искрено това, което мисля. Няма лоша умисъл и нещо лично. За кафето казваш, че е навик, а за храната твърдиш, че просто не можеш. Е, хайде да си говорим в очите - и двете неща са навик. Затова ти казах, че “не ми се яде сутрин” е удобничко извинение за липсата на воля и желание. Съветвам те да преместиш кафето след закуска, особено на фона на гастрита. Навик било... ами създай си друг! :) Със закуската нещата са аналогични. Спри да се извиняваш с навиците, защото те подлежат на промяна. Искаш или не искаш - ето това трябва да установиш сама за себе си.

Спининг... трябва да отворя Google вместо теб ли?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.05.11 10:51.

17.05.11
11:35

казано от Кольо Пияндето на 17.05.11, 10:49:

Нямам никакво намерение и полза от това да бъда груб, просто казвам искрено това, което мисля. Няма лоша умисъл и нещо лично. За кафето казваш, че е навик, а за храната твърдиш, че просто не можеш. Е, хайде да си говорим в очите - и двете неща са навик. Затова ти казах, че “не ми се яде сутрин” е удобничко извинение за липсата на воля и желание. Съветвам те да преместиш кафето след закуска, особено на фона на гастрита. Навик било... ами създай си друг! :) Със закуската нещата са аналогични. Спри да се извиняваш с навиците, защото те подлежат на промяна. Искаш или не искаш - ето това трябва да установиш сама за себе си.

Спининг... трябва да отворя Google вместо теб ли?

:) Благодаря за крадивната критика,честно казано надъха ме яко :) Смятам до края на седмицата навика с кафето да го изкореня  :),а за храненето там трябва повече време и наблюдение,но не смятам да се отказвам :)

За отказване не говорим. Между другото... когато веднъж “влезеш в релси”, тези неща ще спрат да ти правят впечатление. Аз всяка сутрин се будя гладен (стига да съм здрав, разбира се). Напипал съм един подходящ за мен хранителен режим (като график, организация и видове храна) и не ми е проблем да се придържам към него дори без да се замислям много-много. ОК, понякога стават размествания, пропуски, проблясва и някоя junk food, но ако това са изключения, те практически нямат влияние и значение. Та... бъди спокойна, ясно е, че в преходния период ще е малко по-сложно, докато наместиш нещата в главата си (преди всичко) и докато изгладиш организацията на режима. Не може без това, всеки е минал от там. Затова - смело и действай. Най-добрата рецепта за теб ще може да я узнаеш... само след известен брой проби и грешки. :)

Спомена НВД. Правила ли си сметки за белтъчини, мазнини, въглехидрати и калориен баланс?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.05.11 12:10.

17.05.11
12:22

казано от Кольо Пияндето на 17.05.11, 12:08:

За отказване не говорим. Между другото... когато веднъж “влезеш в релси”, тези неща ще спрат да ти правят впечатление. Аз всяка сутрин се будя гладен (стига да съм здрав, разбира се). Напипал съм един подходящ за мен хранителен режим (като график, организация и видове храна) и не ми е проблем да се придържам към него дори без да се замислям много-много. ОК, понякога стават размествания, пропуски, проблясва и някоя junk food, но ако това са изключения, те практически нямат влияние и значение. Та... бъди спокойна, ясно е, че в преходния период ще е малко по-сложно, докато наместиш нещата в главата си (преди всичко) и докато изгладиш организацията на режима. Не може без това, всеки е минал от там. Затова - смело и действай. Най-добрата рецепта за теб ще може да я узнаеш... само след известен брой проби и грешки. :)

Спомена НВД. Правила ли си сметки за белтъчини, мазнини, въглехидрати и калориен баланс?

Даааммм ще отнеме време да наместя нещата,то и там е проблема имам някакви знания ,но не мога да ги наместя така,че да работят за мен и за моето тяло.А за сметките,правила съм и правя,истината е че постоянно смятам,уж и преценявам... Та така изчислила съм,че BMR =1275,4.Оттам съм си направила сметка,че в нетренировъчни дни трябва да приемам около 1530 ккал,а в дните за упражнения-1976. Но всъщност това са грубите сметки
Протеини  Мазнини  Въглехидрати -  (45%)  (25%) (30%)  сега се опитвам да се храня по тази схема с макс на въглехидратит около 30 %
Само не мога да сметна тези % в грамове ,таамм мн ми куцат сметките,оплитам се яката

17.05.11
13:47

казано от Niki Sb на 16.05.11, 10:12:

тегло-45-46

Абе аз ли съм единствения нормален останал в този форум?! Колеги стегнете се откога толерираме НВД(най-тъпия и неефективен вариант за хранене, лично мнение с което не ангажирам никого) за 45-6 килограмови .....

17.05.11
13:50

казано от Miro Gi4ev на 17.05.11, 13:47:

тегло-45-46

Абе аз ли съм единствения нормален останал в този форум?! Колеги стегнете се откога толерираме НВД(най-тъпия и неефективен вариант за хранене, лично мнение с което не ангажирам никого) за 45-6 килограмови .....

ОК приемам,че може и да не е моя режим. Какво ще ме посъветваш, за да изчистя мазнините? :)

17.05.11
19:41

Сега вечерята : 300 грама печени тиквички с яйце и сирене и 500 мл таратор. Днес ми е вторият ден на НВД и ми е малко странно,не чувсрвам глад за сладко,но корема ми май е доста надут,което е странно.Днес реших да не изкарвам цял месец на НВД,тъй като четох,че поне при жените по-дълъг период на НВД се отразявал малко депресиращо (не знам дали е така).Та реших да въртя НВД с РБД.Всеки режим за около седмица -две.Мисля си,че по този начин няма да натоварвам организма си.Вие какво мислите по въпроса ? :)

18.05.11
10:08

Добро утро на всички!:) Днес станах доста късно.Въпреки че днес е денят за тичане + зала.Заради късния час кардиото ще остане за утре.Днес ще се правят само крака (sun). и така предстои ми ден изпълнен с ....чисто домакински задължения :D хаха не е много забавно,но няма как.И така веднага след ставане имаше една порция от 250 гр ягодки (да събудим организма)+една чаша ароматно кафе.След около час пък ще се папат макаронки +кайма(не пържена)и доматен сос (май ще станата макатони със сос Болонезе,ама да видим).По -късно ще напиша и количеството.А за вечеря вече е решено ще се яде риба.Само още не знам как да я направя.Така че 4акам всякакви идеи и предложения. :P Пожелавам ви един наистина страотен ден :)

Между макароните и рибата каква ще е храната?
Рибата - на скара (аз така я предпочитам) или печена.
Може да направиш 10-12 минути H.I.I.T. след тренировката за крака, ако все пак не искаш да пропускаш кардиото.

Моля, не замествай буквите с цифри. :)

18.05.11
12:07

казано от Niki Sb на 17.05.11, 13:50:

казано от Miro Gi4ev на 17.05.11, 13:47:

тегло-45-46

ОК приемам,че може и да не е моя режим. Какво ще ме посъветваш, за да изчистя мазнините? :)

Да не ядеш боклуци(няма да давам пояснения, на всеки му е ясно), да тренираш(без значение какво, само да ти доставя удоволствие и да ти харесва) и  дай си време(най-важното според мен, ‘’Рим не е построен за 3 дни’‘)!!!

18.05.11
15:10

казано от Кольо Пияндето на 18.05.11, 10:12:

Между макароните и рибата каква ще е храната?
Рибата - на скара (аз така я предпочитам) или печена.
Може да направиш 10-12 минути H.I.I.T. след тренировката за крака, ако все пак не искаш да пропускаш кардиото.

Моля, не замествай буквите с цифри. :)

Между макароните и рибата май няма да има храна,защото отивам в залата и след това ще хапвам.Бтв след зала трябва ли да чакам известно време за да ям (както правя след кардио) или мога веднага да ям.А буквите с цифри беше по погрешка :П

18.05.11
15:15

Да не ядеш боклуци(няма да давам пояснения, на всеки му е ясно), да тренираш(без значение какво, само да ти доставя удоволствие и да ти харесва) и  дай си време(най-важното според мен, ‘’Рим не е построен за 3 дни’‘)!!!

Аз не ям боклуци , е в най-лошия случай си позволявам някой и друг шоколад,но гадости като junk food не помирисвам даже.Да си призная дори и пица и макарони не ям ;)А за времето да знам,че трябва здрав търпел и усилия,по принцип не се щадя.Ама... нямам търпение да си видя вече плочките (giggle)

18.05.11
18:59

И така докато чакам рибката да се опече (с много домати и подправки) да споделя как мина тренировката :). Беше супер,краката адски ме болят ,но съм адски щастлива.Беше страхотно оползотворено време,сега след трена си пиивам малко пикантен доамтен сок и се надявам да ям по скоро(дано рибата се опече като хората в електрическата тенджера)

18.05.11
20:43

ии така да се похваля или по- скоро оплача :D рибата стана,но.... не беше толкова вкусна колкото си мислех (определено баба я прави много по-хубава) Та 200 гр рибка + 200 салатка (марулка и краставичка) това е :)

19.05.11
14:50

Едно съветче за воденето на дневника, karpi е споменала нещо такова - опитай се да структурираш храната и тренировките за деня, заедно с коментарите към тях в един пост, така ще е по-удобно за четящите и следящите, иначе става каша и аз лично се обърквам кое за кой ден е, за кога се пада, за кое хранене се отнася и т.н., особено ако бъдат разделени от чужди постове, разгледай другите дневници, една такава подредба би улеснила и теб, и четящите :) Успех :)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 19.05.11 14:52.

19.05.11
20:25

Здравейте!:) днес не бях много редовна тъй като нямах нет,а после и на даскало... :) Днес е ден за усилени тренировки.Сутринта станах рано и тичах около 30 мин ,а слетобед отидох в залата.
    Тренировката беше около 60 мин:
1.Вдигане на щанга от полулег 3*15
2.Избутване на дъмбели от полулег 3*15 (тежест 2кг)
3.Пек дек 3*15 Първата серия беше с тежест 10 кг,следващите две с 15
4.преси с дъмбели 3*15(тежест 2 кг)
5.Сгъване с дъмбел от стоеж 3*15 (първа серия с 2 кг,следващите две с по 3 кг)
6.Разтваряне с дъмбели 3*15 (тегло 2 кг)
7.Концентрично сгъване 3*15(тегло 2 кг)
8.коремни преси 3*30 (аз правя 3*30 на земята + 2*15 на наклонена пейка)
9.вдигане на краката от вис 3*20(аз започнах 3*10 и постепенно увеличавам повторенията)
10.Кардио-30 мин
Днес храната обаче е под лека критика:
Сутринта закусих 100 гр извара+ 2белтъка+2 филиики леко намазани с майонеза (домашна)
На обяд...ами леко го пропуснах,а към 14:30 изядох един сладолед.След трена към 18:30 изядох 160 пилешка пържола+250 гр задушени зеленчуци.Чудя се към 21:30 дали да изям един таратор. :) общо взето така ми мина деня. :)
  Лека вечер на всички!

20.05.11
19:41

Здравейте! :) Пиша чак сега тай като цял ден бях на лекции.Днес е почивен ден,няма тренировки,но за сметка на това беше ден за активно ходене и разходки.
  А сега и хапването:
Сутрин:две филийки с майонеза(домашна)-7:00
Обяд:ами беше само един Сникърс
Слетобед: един домат(110гр)+ краставица(80гр)+сирене(70гр)-15:30
Вечеря:600 мл таратор+240гр задушени зеленчуци+135 гр ориз-19:30
Знам,че днес хапването хич не е НВД ,но нямаше как.Искрено се надявам това да съм го компенсирала с многото ходене днес (около 7 км) днес :)

20.05.11
19:44

Сега ме чака стягане на багаж и дългооооооо пътуване с влака,но съм хепи.И тъй като може тия дни може да не седна много много на компа Ви пожелавам страхотно изкарване на почивните дни.А аз ще спазвам режима и тренировките,а по-късно ще поствам :П

26.05.11
07:31

Добро утро на всички! :) След празниците най-после се добрах до комп и възобновявам дневника ;)Днес  е активен ден за трен:сутринта ще тичам,а слетобед на тренировка. За днес имам доста амбициозен план,който освен тренировките включва ходене на кино и активно учене(сесията наближава ) :).Днес по-късно ще напиша за коя част тренирам.Е аз изчезвам да потичам.Пожелавам Ви лек и изпълнен с тренировки ден :P

26.05.11
08:37

:) Току що се прибрах.Тичането днес беше с 5 мин бърз ход в началото и още 5 мин в края за загряване на мускулите.Самото тичане беше 4 мин крос + 1 мин бърз ход(5*4+5*1).Смятам да тичам по тази схема,като на седмица увеличавам с една минута бягането(тоест следвашата седмица ще бягам 5 мин+ 1 мин бърз ход).След около месец смятам да се пробвам за HIIT.Да видим дали ще се справя. ;)

26.05.11
10:26

След тичането храната беше:
140 гр чист белтък
50 гр сирене+10 гр кашкавал
50 гр краставица+100 гр извара

26.05.11
13:04

За обяд:200 гр мариновани гъби+120 гр боб

26.05.11
18:13

За днес тренировката отпада тъй като трябва да се учи за контролно :( Към 16:20 изядох едно Корни,а за вечеря ще има таратор-500 мл+извара105гр+110 гр гъби :)

Мнението беше редактирано от Ники Събева на 26.05.11 19:16.

30.05.11
20:55

Хей,здравейте,не съм писала от няколко дни :)Днес е един страхотен ден :) Започнах нов режим http://www.bb-team.org/workout/4009_sistema-za-reduktzia-na-teglo-kam-ultimativna-dieta-20#axzz1NNFELqYW ето и линк :) ;) Днес правих тренировка А.Не ми се стори много тежка.Даже от нея се чувствам изпълнена с енергия (sun).И така сега за хапването
Закуска:70 гр извара
        салата от марули-110
        маслини-30 гр
Обяд:шунка-30гр
      майонеза-60гр
      извара-100 гр
    чушки печени-50гр+печени тиквички-60 гр
Към 14:30 изпих един айрян-300мл
Към 17 вече бях в залата
Вечеря:таратор,направен от 400мл мляко кисело+200 гр краставица,200 гр белтък+яйце-70 гр.Това беше днес .:П

31.05.11
19:53

здравейте,току-що се прибрах и бързам да пиша.Имам нужда от съвет :) Тези,които следят дневника ми са видели,че от вчера съм на Ултимативната диета+тренировките към него.Знам,че повечето от вас ще кажат,че това не е за мен,тъй като съм слабичка.С режима и тренировките към него целя просто да видя как ще ми се отрази този тип ротация.Та въпроса ми ипроблема са следните:вчера  почнах и режима и фитнес програмата.Днес ми беше врория ден на Кето/ВБД,но за съжаление днес от липса навреме да си приготвя храна за режима,просто го наруших.Та въпроса ми е какво да направя да започна режима от началото,тоест утре да ми е първия ден или утре да съчетая ден 2(силова тренировка)с ден 3(кардио)+режим на ВБД.Благодаря предварително за съветите и мненията

02.06.11
20:28

Здравейте:) Вчера не успях да споделя как мина деня,защото бях изморена :)
За вчера храната беше следната:закуска: 3xбелтъка+едно яйице,сирене-40гр,майонеза-20гр,извара-180гр,краставица-100гр
                                  обяд:айрян
Слетобяда към 17:00 имах тренировка в залата http://www.bb-team.org/workout/4009_sistema-za-reduktzia-na-teglo-kam-ultimativna-dieta-20#axzz1NNFELqYW по тази програма.Правих ден 1-тренировка А
                                    вечеря:пиле-300 гр,салата зеле-300гр+печени зеленчици-200 гр (около 19:00)
Очаквах тренировката да ме изтощи,дори да не мога да я довърша,но беше супер.
Днес продължих както с хранителния режим така и с програмата.За закуска си направих омлет от 4 белтъка+ едно яйце.Към тях добавих малко сирене и пилешко филе+салата Снежанка.Към 13:00 изпих един айрян,а към 15:00 изядох две свински кюфтета печени с малко лютеница(бях в уни и нямах възможност да си взема салатка).В 17:00 вече бях в залата и правех тренировка Б.За вечеря изядох пилещка пържолка-75 гр,пилешки дробчета-225 (знам,че като цяло не са особено полезни,но един път на две-три седмици не смятам,че ще навреди).Към тях имаше салатка от зеле с малко краставица+печени тиквички-общо около 300гр зеленчуци.Към 22:00-22:30 мисля да изям около 100-150 гр извара.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1