17.05.11
11:25
От известно време тренирам редовно и мисля да включа някакви добавки към храненето си. Не съм взимал никога нищо подобно и нямам идея какво, по колко и кога трябва да приемам за да има ефект.
Малко повече инфо за мен и каква ми е целта. На 36г. съм ~180см. в момента 81кг.Имам едно шкембе което яко ме дразни и искам да разкарам, отделно искам да натрупам повечко мускулна маса на ръцете и гърдите.
Тренирофките ми включват кардио, 3 ако имам възможност 4 пъти седмично на пътека. Тичам по програма като увеличавам тичането за сметка на ходенето всяка седмица. За сега съм на 4х5мин. тичане (10-12км/ч.) с по една минута почивка между тях. Когато приключа продължавам с бързо ходене (6.5-6.8км/ч.)докато направя общо 1ч. Минавам около 8-9км. общо.
5-6 пъти седмично комбинирано с кардиото когато съвпада, правя упражнения за гърди, гръб, бицепс, трицепс. Отделно гледам сутрин докато си пия кафето да правя упражнения... там по една програма, включват коремни преси и лицеви. Друго... отказах асансьора :), където има стълби се качвам пеш. Храненето, тука издишам! Не успявам да се храня на често и да пия достатъчно вода. Това което основно се опитвам да спазвам е да занижа максимално приема на мазнини, да приемам въглехидрати под формата на зеленчуци и да ям повече месо ( пилешко, телешко, пуешко ). Всичко свързано с храненето е с променлив успех, трудно си налагам да не се храня късно вечер, а събота и неделя си позволявам да ям и разни “човешки храни” като сладолед :).
Като цяло напоследък не слабея особенно. Свалил съм общо около 6-7кг. за около 3м. но в последния месец не съм мръднал грам и това малко ме демотивира.
Може ли да ми препоръчате fat burner, четох че има повече от един вид, но информацията е леко объркваща. Освен това, трябва ли да пия други неща, l-carnitine, протеини, аминокиселини.... и т.н. Кога и по колко?
казано от Ivo Donev на 17.05.11, 11:25:
Друго... отказах асансьора :)
Това е много добро, особено ако живееш на високо.
казано от Ivo Donev на 17.05.11, 11:25:
Храненето, тука издишам! Не успявам да се храня на често и да пия достатъчно вода.
Без това НЕ става, ако ще и добавки за 10 000лв да пиеш.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063
п.с. пускай темите в правилните раздели.
17.05.11
12:23
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/53142
Погледни тази тема мисля , че ще ти е полезна. Изброил съм в нея упражнения в долашни условия, които лесно могат да се съчетаят с тежестите, които имаш.
Ако, търсш мусколна маса, в домашни условия ще ти бъде доста трудно след 6-тия месец(когато работиш със собственото тегло и тежестите, които имаш - по някое време те ще ти станат не достатъчни). По мое мнение за правилното развитие на мускулатурата трябват специфицни упражнения, които могат да се практикуват сам в зала(за съжаление).
Аз също тренирам от скор в къщи и виждам проблем при изграждането на канал на гръдната мускулатура, при разделане на рамото от трицепса, както и при оформяне долната гръбна мускулатура.
Благодаря, за бързите отговори. Но аз не тренирам в къщи, ходя си на фитнес... което слава богу е почти в къщи понеже фитнеса е в отсрешния блок :). В нас също имам дъмбели и правя някои упражнения или гледам да компенсирам когато няма да мога да отделя време, но основното в залата. А и пътеката.... аз на нея разчитам основно за свалянето на кг. е в залата ;).
Въпроса ми беше за добавките, има ли смисъл да пия или не е нужно, а и аз не съм се засилил за световен рекорд :). Но забавянето в свалянето на килограми ме демотивира и за това почнах да се замислям дали да не започна да пия разни неща като “професионалистите” :)
@Delfin Dimitrov
Много готина тема. Мерси!
Модерация: Моля, ползвайте опцията за редактиране когато желаете да добавите нещо към мнението си.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.05.11 13:17.