Много ми се иска да кача мускулна маса, но не мога

DE

16.05.11
15:04

Здравейте,много ми се иска да кача кг,но не става.Аз съм момче на 14г. 184см и само 65кг.Като се съблека по тениска направо умирам от срам.Тренирам вкъщи.Стажът ми е 3 месеца.Първите 2 месеца карах по кръгови програми,3 месец и сега съм на бутащи и дърпащи.Тренирам вторник,четвъртък и събота като сменям тренировките А и В.Почивка,А,Почивка,В,Почивка,А,Почивка,Почивка,В и т.н.
Тренировка А:
1.набиране                            3хОтказ /не мога повече от 6/
2.гребане                            3х10
3.тяга                              3х10                  
4.задно рамо                      3х10
5.бицепсово                      3х10
6.трапец                      3х15
7.тяга с прави крака            3х10
8.предмишница                  1х10
9.врат                            1х12

Тренировка В:
1.Лег                  3х8
2.флайс/горен лег                3х10 /редувам ги през тренировка/
3.преден клек              3х10
4.напади                    3х10
5.арнолд преси            3х10
5.рамене встрани          3х10
6.френско                3х8,8,6
7.врат                      1х12
8.коремни                  1хОтказ

Храненето ми е болната тема,защото нямам никакъв апетит.Опитвам се да се тъпча по 5 пъти на ден,но просто нямам апетит.За добавки съм мислил,но баща ми категорично забранява,питах го за бирена мая и той разреши,но дали от нея се отваря апетита?

Ставам в 05:45
06:00 овес с кисело мляко и 3 яйца
10:00 3 филии хляб с около 50гр. пишеко,25гр. кашкавал и 25гр. сирене
14:00 всеки ден различно грах/боб/леща или месо с ориз/варени картофи с риба/месо с картофи
16:30-17:30 една консерва риба тон
19:30-20:00 всеки ден различно грах/боб/леща или месо с ориз/варени картофи с риба/месо с картофи

Мислил съм да ям по още един път,но просто нямам никакъв апетит.Сладко почти не ям.Откакто тренирам съм свалил 500гр,но мускулите ми се развиха и станаха по-твърди,но на ръцете нямам и 1 см. качен.Моля ви кажете какво да променя искам лятото да съм около 72кг. сега се чуствам много слаб.........

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 16.05.11 15:05.

16.05.11
15:45

чакай чакай малко ся...ти искаш от 3 месеца тренировки да станеш като бат Арни ли ? .....а като ти гледам програмата ква е .. майко мила....в форума има толкова много изписано.....и искаш с 5 хранения да качиш нещо ? аз с 10 едвам качвам...ако ям по 5 сигурно ще почна да свалям...и кво мислиш да направиш с тези 3 филий ? момче...аз на ден съм изяждал по цял хляб...и какво ядеш между 10:00 и 14:00 това са 4 часа без храна...яж по едно кило месо на ден и да видя няма ли да качиш...ще има после още една тема...как да сваля килограмите...наблегни на ориза, варените картофи, пилешкото и забрави за газираното (коли, фанти, швепсове и т.н.)

Мнението беше редактирано от Aaboutme eeeeee на 16.05.11 15:51.

DE

16.05.11
16:30

Кажи какво да махна от програмата.На училище съм от 7.30 до 13.30 и затова не ям от 10 до 14.Тия три филии са на сандвич,иначе си ям хляб и с другите хранения.По принцип мога да ям и по 7 пъти,ама не ми се яде и това ми е проблема НЯМАМ АПЕТИТ.Какво да направя?Когато имам тренировка след нея съм гладен като вълк,но после се насилвам да ям.

16.05.11
16:54

Така сега трябва да си направиш добър хранителен режим хммм прочети това http://www.bb-team.org/articles/1466_mini-gid-za-dietite-pri-novatsi#axzz1KdtPvDM9 после си избери режим от тук http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi аз ти препоръчвам този http://www.bb-team.org/articles/909_visoko-vaglehidratna-dieta-vvd#axzz1MRCattUN

16.05.11
17:50

@Aaboutme eeeee - 1 кило месо на ден.. не е никак евтино, но е е вярно това което си казал.
@ziro - според мен в училище спокойно можеш да хапнеш 100-200 грама фъстъци или други ядки. Така няма да има толкова голяма дупка между храненията.

16.05.11
18:13

казано от Иван Чолаков на 16.05.11, 17:50:

@Aaboutme eeeee - 1 кило месо на ден.. не е никак евтино, но е е вярно това което си казал.
@ziro - според мен в училище спокойно можеш да хапнеш 100-200 грама фъстъци или други ядки. Така няма да има толкова голяма дупка между храненията.

Дам.Другия вариант е да си носи храна от вкъщи аз по някога си варя ориз или яйца ако ме е марзи едно кисело млеко с някакъв плод и ми е перфе.

DE

16.05.11
20:04

А програмата как да я коригирам и как да си засиля апетита?

ЛР

16.05.11
22:07

И с 3-4 хранения на ден може да се качва, ако тренировката е достатъчно сериозна.

Като си на 14 години обаче не съм сигурен, дали:
- качването на всяка цена е добра идея
- имаш необходимите хормонални нива това да се случва така както се случва при възрастните индивиди

От програмата махни ВСИЧКИ изолации и карай само на многоставни упражнения.

поздрави

DE

17.05.11
15:18

Така добре ли е?Предмишницата я тренирам,защото при набиране усещам,че ме изпуска.

Тренировка А:
1.набиране                            3хОтказ /не мога повече от 6/
2.гребане                            3х10
3.тяга                              3х10                  
4.бицепсово сгъване              3х10
5.тяга с прави крака            3х10
6.предмишница                  1х10
7.прасец                          1х25

Тренировка В:
1.Лег                    3х8
2.горен лег с дъмбели    3х10
3.преден клек              3х10
4.напади                    3х10
5.раменни преси            3х10
6.френско                3х8,8,6
7.коремни                  1хОтказ

17.05.11
17:00

Не 10, а доста по-малко пъти трябва да ядеш ... Защото метаболизма ти е бърз, а за да качиш трябва да го забавиш..
Някъде бях чел, че за “трудно-качващите” подходящи храни са : натуралния шоколад и  бадемите - можеш да ги въведеш като междинни хранения. Тоест искам да кажа, че са ти нужни 3 хранения - в които да приемаш достатъчно белтъчини, мазнини и въглехидрати и 2 междинни плодове и ядки. Не бързай да променяш дразтично хранителните си навици.. това няма да доведе до нищо хубаво. Слушай тялото си ! :) и най-важното - чети и се образовай.

П.С корема - не до отказ..

Полезна тема: - http://www.bb-team.org/articles/1048_vidovete-tyalo#axzz1MalD1U68

Мнението беше редактирано от mitkoDimitrov на 17.05.11 17:04.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1