16.05.05
23:13
Знам че има тема са болки в ставите пукания и тн но отварям нова , Защото е малко по особено .. тоест при мене пука сичко и ми е адски неприятно особено рамената незнам какво да правя спрял съм да тренирам за 1 2 се надявам да се оправят но невярвам ...:( кажете какво да правя ... незнам защо се получи така загрявах възможно ли е от овеличаването на теглото преди осем месеца бях с 15 кг надолу.... и не тренирах ..... сега сутрин като стана имам чувството че с чука са ме удряли по гръдния кош... ( като стана прав ) легнал нищо не осещам но ако съм лежал да кажем 1 час и кат остана имам адско напрежение в гръдния кош... по към рамото трябва да минат 1 2 минути да се оправя .... ходих на лекар както обикновено ми казаха не тренираи 1 седмица земи си фастум гел абе т1потиииииииииииииии .
прегледа ме за изкривяване нямам ... и какво е подяволите това
за рамената и ставите добре ли е да си зема артро стоп или може да ми забави растежа чрез калциране
нали съдържа повечко калции .
1) Не се панирай
2).... абе я не се панирай! :D
Аз имах тука едни такива смущения... и си бях въобразил, че нещо е много зле работата. Но вече всичко се нормализира, случва ми се да изпукам, но няма балки нито напрежение. Аз и в началото нямах болки, но имаше нещо като напрежение, леко такова... Но явно е от разтежа и производни от него.... незнам....
Важното е да се храниш добре и да си почиваш. Както и да не се претоварваш, нечовешки.
А най-добре отиди на спортен лекар, защото нормалните ортопеди, 90% са пълен та*ак /с извинение/. Ако се понапънат, може и операция да те убедят да си направиш.
Споко и умната
16.05.05
23:26
да де ама аз доста често изпуквам :))
а този спортен лекар къде да го търся ... ???
тоест някакво направление от личния :?
ппффф аман от тея лекари наистина най - мразя да ми са усмихва и да ми говори глупости .....
[quote author=”Петко К”]Мойте стави пукат от както се помня.
Бе и мойте и на баща ми ама... преди известно време, бая ми беше странно, направо плашещо.
Примерно глезените, като почнат... качвам стълби и като се заслушам хубаво, левия се обажда... :? :lol:
JiVk0, ми говори с личния си. Но не разбрах от кой град си. Ако има спортна клиника/в града ти.../... не може ли да говориш с някой професионален спортист, те ги знаят ще те насочат. Може и по приблема да те успокоят и помогнат.
На мен една жена/професионалистка/, като и казах, че при това и това, така и така ми пука. И тя: “М, че и аз пукам цялата” :D
16.05.05
23:41
от варна съм :) ама това пукане имам предвид нормално ли е то тя ти казва че пука цялата ам я се замисли като станеш на 60 дали ще можеш да се двъжиш ?
пукането като цяло говори за претриване на ставите,макар че има хора които си пукат и както си вървят,и наистина е вярно това дето всеки приказва - че като пукаш след време ще трепериш целия,може би една интензивна загрявка би било добре
JiVk0, не се притеснявай. Можеш да намалиш малко натоварването, да си вземеш допълнителен почивен ден от фитнеса. Да опиташ да почиваш повече като цяло. В момента си в такава възраст, че всякакви аномалии са възможни, просто организмът ти се развива с огромна за него скорост (а отделно и тренираш). Покрай вашите теми тука се сетих (а бях забравил) какви неща са ми се случвали на тея години и как съм се плашил. Спокойно...
Поздрави
17.05.05
17:45
Добре лакътя ми попринцип не пука освен ако не правя френско зад врат с дъмбел ( тоест ръката ми не е в такова положение ) и без тежест пука така ... но иначе е наред болки няма но при кофички лицеви с тесенб хват пука не мога да разбера от коста ли е или е нещо друго .Кофичките са упражнението което ми влияе най добре на гърдите да ги спирам ли аз мисля не .
За рамената наистина незнам ... тях ще ги спра ,а мартине ако си зема артро стоп ще помогне ли ако го пия в кратко време ?
[quote author=“JiVk0”]Добре лакътя ми попринцип не пука освен ако не правя френско зад врат с дъмбел ( тоест ръката ми не е в такова положение ) и без тежест пука така ... но иначе е наред болки няма но при кофички лицеви с тесенб хват пука не мога да разбера от коста ли е или е нещо друго .Кофичките са упражнението което ми влияе най добре на гърдите да ги спирам ли аз мисля не .
За рамената наистина незнам ... тях ще ги спра ,а мартине ако си зема артро стоп ще помогне ли ако го пия в кратко време ?
Мда... позната работа. :)
Артростоп незнам, но глукозамин/който май го има и в артрото/ може да окаже добро влияние.
А иначе... аз мисля, че е от стави-кости-хръщяли това пукане... Растежи, това онова. Но най-умно е да говориш с професионалист.
За лекарства мен не ме питай, не ползвам... :D
А иначе спирай всички упражнения, при които положението на ставите не е в естествена за теб позиция. Спри и кофите. Френското има десетки разновидности (хват, положение на лактите, равнина на щангата), така че намери най-безопасния за теб вариант. Кофичките направо ги спри засега (съветче). Раменни преси прави най-добре с дъмбели, а ако ще е с щанга, нека са пред гърди.
Поздрави
22.05.05
10:22
вече около 2 седмици на фитнес не съм ходил само през ден два на стадиона до нас бягам и се набирам прая и по 1 2 серии кофи ....
но рамената се така си пукат та идеята е да си почна ли пак фитнеса или не ... и какво да си взема като предпазна мярка шротив това пукане ....
Хъм...същия проблем тук - мога да ти кажа аз какво направих - спрях да тренирам за месец и половина - никаква промяна в рамото (явно тва пукане си е нормално), отидох веднъж на фитнес с лека тренировка, отидох два пъти и спря да пука. явно в момента в който почнах пак да ги товаря се оправиха ли ... де да знам какво. бих ти препоръчал да не правих раменни преси зад врат, или ако ги правиш (с лост), слагай малки тежести - от тва тъпо упражнение и големите тежести (защото наистина имам много сила в рамената - 60-65 кг 5ца чиста), почна да ми пука врата, ако си завъртя главата под ъгъл - естествено, сега правя раменни преси с дъмбели или пред врат и нямам проблеми - даже след тези 2 тренировки си чувствам рамото прекрасно.
освен това забелязах, че докато загравям се склучва, да изпуква, но след 10-15 мин усилена загравкя после ставите са ми на 6 и нищо не пука. явно загрявката му е майката. иначе десния ми глезен пука наистина откак се помня - но не ми е попречило да тичам по 6 километра на ден :)
не се притеснявай за раменната става - това е най-сложната става в човешкия организъм - ако наистина си се контузил ,нямаше да можеш да си движиш ръцете :) намали тежестите, прави повече повторения и добра загрявка (за стречинг има много статии във форума) и всичко ще е наред! обаче изключи раменните преси зад врат - личен съвет.
А да, и ако усетиш нещо лошо да става с рамото - примерно ставата да ти ограничава движението, или да те БОЛИ (но наистина да те боли) спирай веднага и отивай да те снимат. разместването на раменната става е най-честата контузия във фитнеса, и не е сериозна - оправя се с 2 седмици почивка и леко раздвижване (стига лекаря да я намести правилно)
Успех!
22.05.05
13:23
абе прав си и шще спра раменните преси зад врат ама това упр акакви рамена прави ...:)))
а за лакътя нещо да кажеш там лекарят ми каза тренирай си спокойно нали не те боли ( смятайте колко разбира ) и това си беше ... спрял съм кофите марто :)
аааа забравих да кажа ще съм поне така мисля на 0 или отрицателен калориен баланс идеята е да сваля малко до лятото към 71 2 кг да съм ... сега съм 75 . когато почнах( да съм на такъв режим) 77-8.
а крио искам да те питам защото и аз бягам през ден по 3 4 км , бягам на стадион и усещам че нещо имам постоянна мускулна треска вав гоната част на краката точно до ставата и ми е доста чудно щото вече около месец бягам ..... пък секи път треска ... при тебе ?