Кое да избера?

17.05.11
19:03

Здравейте! Този път ще проведа една анкетка да сабера малко мнения.
За сега имам 4 варианта които мога да правя относно тренирането :)
След като ги видите кажете ми кой вид е най подходящият за мен.
Ето и мерките ми:
Години:15
Ръст:174
Тегло:80
Подкожни мазнини 25 %
Нямам досегашен фитнес опит.
1.Метод се състои в това на сваляне на килограми до желаното тегло после трупане на мускулна маса.
2.Този метод обратния на 1-вия тоест трупане на мускулна маса тогава отслабване.
3.Сваляне на килограми и трупане на мускулна маса едновременно.
4.Редуване на сваляне на тегло  и качване на маса тоест 1 седмица кардио с хранителен план за отслабване,2-рата седмица с трупане на мускулна маса и такъв хр. режим.
Пишете мнения за начините и до колко те са ефективни да си избера с кой да започна брагодаря на всички предварително.

АЧ

17.05.11
19:09

Искаш ту да сваляш, ту да качваш. Успех :)

P&

17.05.11
19:11

Щом не знаеш кое да избереш, старай се да направиш и 2-те неща едновременно, т.е. номер 3.

17.05.11
19:14

казано от Ачо на 17.05.11, 19:09:

Искаш ту да сваляш, ту да качваш. Успех :)

Дали? В същото положение съм. Бях спрял тренировки и ги поднових. Измерих се дрън дрън, 20 дни по късно, същите килограми - 4 килограма мазно, + 2 вода и 2+тегло на тялото без мазнини съответно мускул.

17.05.11
19:19

Вариантите:
1.Качваш мускулна маса и след време изчистваш съпътсващата покачването мазнина. Този вариант ти препоръчвам.
2.Изчистваш на макс и после почваш да качваш. Не го препоръчвам по 2 причини - 1)идва лято и всеки иска повече мускули и 2)след като изчистиш няма да успееш да качиш чисто, а пак ще се натрупат мазнини, които после пак ще трябва да ги сваяляш.
3.Едновременното сваляне на мазнини и качване на чист мускул е функция на истински спортен режим на трениране, хранене и суплементация (да не кажа медикаменти)...с две думи забрави го.

17.05.11
19:26

казано от Стоянчо на 17.05.11, 19:19:

Вариантите:
1.Качваш мускулна маса и след време изчистваш съпътсващата покачването мазнина. Този вариант ти препоръчвам.
2.Изчистваш на макс и после почваш да качваш. Не го препоръчвам по 2 причини - 1)идва лято и всеки иска повече мускули и 2)след като изчистиш няма да успееш да качиш чисто, а пак ще се натрупат мазнини, които после пак ще трябва да ги сваяляш.
3.Едновременното сваляне на мазнини и качване на чист мускул е функция на истински спортен режим на трениране, хранене и суплементация (да не кажа медикаменти)...с две думи забрави го.

Според мен грешиш Стоянчо. За пръв път ще влиза във фитнеса. Като започне тренировки, с по 10-15 минути кардио след нея, с по-качесвена храна, ще има резултат със сигурност.

P&

17.05.11
19:29

Съгласен съм с горното мнение. При начинаещ нещата са много по-лесни. Ако от сега се залови да си направи една добра диета, резултатите ще са много добри.

17.05.11
20:48

а стоянчо например съм качил мускулна маса и след тва като се чистя да тренирам ли силово или мускулите ще се запазят?
и за вариант 3 упражененията и кардиото да ги махнем те са лесни но диетата незнам каква да е освен някаква сам да си измисля.За изграждане на мускул кои вещества трябва да преобладават и които преобладават другите да ги намаля и може и да стане ?

Мнението беше редактирано от гн.Хаджиев на 17.05.11 20:49.

17.05.11
21:12

Ето ти една тема за храната.

17.05.11
21:28

Аз бих подходил към тренировките по един и същ начин независимо дали се стремя да свалям, да качвам или двете едновременно (което е изключително трудно постижимо по принцип). Т.е. както правилно си се насочил разликата е в храната. Погледни първия пост в тази тема http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063 и изчисли колко калории са ти необходими. По принцип не смятам, че е необходимо на тези години да спазваш някакви строги диети, но ще е хубаво да се движиш ориентировъчно около пресметнатите стойности. НВД не ти трябва според мен, насочи се по-скоро към РБД или въглехидратна ротация, като последната е малко трудна за спазване понеже се иска доста планиране на храненията, което невинаги е възможно.

17.05.11
21:53

за покачване на мускулна маса знам да се използват повече белтъци така ли е ? а за диета е добре да се намалят въглехидратите и мазнините.
от там следва че мога  да приемам повече белтъци и  по малко въглехидрати и мазнини.Добра ли е тази техника ?

17.05.11
23:22

казано от Chucky B на 17.05.11, 19:26:

казано от Стоянчо на 17.05.11, 19:19:

Вариантите:

Според мен грешиш Стоянчо. За пръв път ще влиза във фитнеса. Като започне тренировки, с по 10-15 минути кардио след нея, с по-качесвена храна, ще има резултат със сигурност.

Аз не отричам кардиото. Нека се храни като за маса, но да прави по 30 мин кардио след трнировка - аз това бих правил.

17.05.11
23:22

Ако намалиш и въглехидратите, и мазнините ще трябва да си набавяш калории основно от белтъчините, а това не е добра идея по ред причини. Намаляш въглехидратите за сметка на мазнините, естествено “добрите” такива - масло, сметана, зехтин... Това не означава съвсем да орязваш въглехидратите де, под 1,0-1,5 гр на кг няма нужда да падаш.

Тренировките да са силови. Така ще си запазиш мускулите. Играй си само с калориите.
Според мен  първо трябва да намалиш калориите, защото когато си с по-малко подкожни мазнини, се качва много по-лесно и повече мускулна маса. Когато имаш много мазнини и искаш да трупаш, много голяма част от калориите стават пак на сланина, независимо как тренираш!
За храненето ти препоръчвам да е “intermittnet fasting” , клонящ към палео диета или ВМ-НВД.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1